Thursday, July 12, 2012

#863: HYPERMARKET GIANT MENIPU PELANGGAN DAN PUNYAI KAKITANGAN SAMSENG.

Tentu sekali tajuk entry ini mengundang pelbagai persepsi.

Semalam (Rabu) aku bersama isteri ke pasaraya Giant di Taman Nusa Bestari, Johor Bahru untuk membeli barangan dapur, sama seperti anda semua. Ya, aku juga manusia biasa yang pergi ke Giant. 

Hampir setiap bulan kami ke pasaraya ini. Beratus kami berbelanja di pasaraya ini. Kalau dihitung, didarabkan dengan beberapa tahun kami di sini, seharusnya kami dikategorikan sebagai pelanggan tetap dan boleh dapat reward!! 

Malangnya rak barangan tak mampu mengecam kami. Begitu juga troli yang kami gunakan yang kadangkala mengeluarkan tenaga statik di lengan aku.

Seperti biasa, minuman antara barangan yang dibeli, antaranya susu soya dan susu rendah lemak. Yelah kot esok lusa nak jadik guru yoga.

Kebetulan Tropicana Twister yang menjadi favourite kami dijual pada harga promosi iaitu RM10 bagi dua botol.


Isteri comelku mengambil dua botol memandangkan kami mampu menjimatkan hampir RM5. Ya, buat kami rakyat marhaen, RM5 sangat bernilai. "Apalah,RM5 pun berkira." Memang kami berkira sebab ia dari rezeki yang halal dan dari keringat titik peluh sendiri maka perlulah berkira dan kalau dikumpul 1,000 kali, dah boleh beli tiket AirAsia pergi balik Australia.

Kami memang gemar membeli barangan keperluan pada hari biasa bagi mengelak que yang panjang.

Kami ke kaunter 8, kira-kira jam 11.40 pagi  dan terdapat dua kakitangan, seorang lelaki dan seorang perempuan. Mengikut resit pembayaran, kaunter itu dikendalikan juruwang Jaganathan Goundar dan dia dibantu seorang staff wanita untuk pembungkusan (packer).

Sebelum kami tiba, mereka rancak berbual. Ketika barangan kami diimbas untuk dihitung harga, mereka tetap berbual tanpa henti tanpa memperdulikan kami. 

Aku hanya menoleh dan menggelengkan kepala terhadap sikap kedua kakitangan itu. Ya, mereka langsung tak peduli. Mulut berterusan berbual dan kadangkala kakitangan lelaki langsung tidak melihat produk yang diimbas sebaliknya matanya tersorot ke arah rakannya.

Aku terus berbisik kepada isteri - "Once we checked out, you better check the receipt. I boleh bet kita kena overcharged atau ada duplication." Isteriku mengangguk.

Kami beredar perlahan dari kaunter pembayaran itu sambil isteri meneliti resit dan seperti yang dijangkakan, ada overcharged.

Dua botol Tropicana Twister yang sepatutnya berharga RM10 dicaj mengikut harga normal biarpun terpampang di rak minuman itu, harga promosi. Sebagaimana tertera pada resit, produk yang disirikan sebagai 4061675 dicaj RM6.49 setiap satu.

Kami terus ke kaunter perkhidmatan pelanggan. 

Di sinilah drama samseng berlaku.

Kami menghampiri kaunter KHIDMAT PELANGGAN atau Customer Service Giant yang terletak di luar pintu masuk ke hypermarket itu. 

Terdapat tiga kakitangan di situ dan apabila kami mengajukan masalah kami terhadap overcharged itu, salah seorang kakitangan wanita, Fajariah Mohd Anuar, meminta kami memberikannya resit pembelian. Isteri menunjukkan kepadanya dan menjelaskan tentang harga sebenar yang dipromosikan.

"Tunggu sekejap, saya kena check," katanya dan terus beredar. Dia berjalan keluar dari kaunter secara perlahan dan tiada langsung menampakkan terdapat satu urgency untuk pelanggan yang terpaksa menunggu disebabkan kesalahan berpunca dari Giant sendiri.

"Dik, mintak tolong ya dik, kalau boleh cepat sikit," aku sempat menegur pada kakitangan Giant itu. Aku dah dapat nama penuh dia 
Dia sempat menoleh dan berlalu pergi. Ohh, dia menoleh tanpa sebarang senyuman atau jawapan dia cuba untuk tidak melengahkan pelanggan yang menuntut lebihan akibat kesilapan dari majikannya itu.

Untuk rekod, ini bukan pertama kali kami terpaksa memeriksa resit kami dan mendapati terdapat lebihan caj pada harga dan berbeza dari harga promosi. Maka, persoalan aku ialah, adakah ini taktik Giant mengaburi pelanggan supaya mengunjungi pasaraya mereka dan pelanggan yang kurang periksa pasti menjadi mangsa mereka?

Jika mereka memberikan alasan teknikal, ia adalah jawapan yang sangat memperbodohkan pasaraya itu sendiri kerana ia bukan pertama kali berlaku dan seharusnya masalah teknikal seperti itu tidak berulang, apatah lagi mereka mempunyai rangkaian yang besar dan mampu mempertingkatkan sistem mereka. 

Bayangkan, jika ada 10 pelanggan yang kurang periksa. Tidakkah itu keuntungan berganda kepada Giant? Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) seharusnya menjalankan pemeriksaan lebih giat dalam memastikan peniaga lebih beretika dan tidak memperdaya pelanggan dengan taktik seumpama ini.

Itu jika 10 pelanggan. Bagaimana 100? Adakah Giant mengharapkan semua pelanggan akan sentiasa memeriksa resit mereka? Mana integriti mereka? Mana kejujuran mereka? Aku pasti ramai yang sudah terkena.

Hampir 10 minit, kakitangan KHIDMAT PELANGGAN yang memakai tag nama Fajariah itu kembali ke kaunternya. 

Mungkin dia mengambil masa begitu lama kerana terpaksa bersesak sesak di kalangan pelanggan pada hari yang sunyi itu. Kami lihat, dalam kepayahan Fajariah berjalan di celah celah pelanggan yang terlalu ramai pada hari sunyi di pasaraya itu, dia sempat berhenti untuk berbual seketika dengan rakan setugas.

"Nak 10 minit kami tunggu. Apsal lama sangat?" Aku bertanya. 

"Saya kena check lah harga dia," katanya dengan nada mendatar.

Seharusnya, memandangkan aku pernah mengetuai team Khidmat Pelanggan di pasaraya di Johor Bahru ini, jawapan pertama yang pasti keluar dari kakitangan aku ialah: "Maaf encik terpaksa tunggu." Dan dulu, aku turut train staff aku untuk nampak seperti tergesa gesa untuk memperlihatkan keseriusan bagi menyelesaikan masalah pelanggan. 

Fajariah tidak. Dia membuat keputusan bahawa aku dan isteri bukanlah pelanggan, tetapi seperti datang ke situ untuk mengutip derma.

"Memang salah harga. Isi borang ni," katanya. Aku faham tetapi aku ada jelaskan pada Fajariah ini, kami perlu cepat. Dia tetap bertegas bahawa ini kehendak pengurusan. 

Ok aku faham. Kehendak pengurusan Giant adalah lebih giant dari keperluan pelanggan yang berbelanja di pasaraya itu. Pelanggan tak perlu diutamakan di Giant. 

Ketika isteriku mengisi borang, dia ada bertanya pada aku:

"Ada kolum IC dengan nombor telefon ni, nak tulis jugak ke?

"Tak payah, bukan salah kita, this is Giant's fault for deceiving us," jawab ak.

"Dik, kami nak cepat ni, tak boleh ke ringkaskan proses ni, dahlah awak lama sangat pergi check tadi, ini bukan salah kami sebab salah charge, tapi kami pulak jadik mangsa kena tunggu," aku MEMOHON sedikit toleransi daripada kakitangan KHIDMAT PELANGGAN itu.

"Tak boleh encik. Ini apa yang management nak. Saya kena ikut management," katanya dengan suara sedikit tinggi. 

"Ya saya tahu ini kehendak management awak tapi kami kan pelanggan, takkan awak rela hilang pelanggan yang jadik mangsa disebabkan kesilapan majikan awak?

"Tak boleh encik, ini polisi management," katanya, berdegil. Aku tahu, aku pernah berada mengetuai khidmat pelanggan dan apa yang dilakukan Fajariah ini adalah sesuatu yang sangat dangkal. Mungkin, the same pengurusan tak train budak ni untuk handle customer by discretion. 

Sebaik isteriku melengkapi borang dan serahkan pada Fajariah, dia menyuruh kami kembali ke kaunter 8 dan menunggu Chief Cashier untuk pemulangan wang!!

"Akak kena pergi balik kaunter tadi dan tunggu chief cashier untuk dapatkan duit balik," katanya. 

Isteriku persoalkan - kenapa kami nak ke sana ke sini pulak. Ini bukan salah kami. You all salah, pastu nak menyusahkan customer pulak. Kenapa tadi awak tak bawak form ni dan ajak kami terus pergi kaunter tu? Dahlah tunggu awak check harga (sangat) lama!  Ada logik jugak apa yang isteri aku cakap.

Aku menyampuk:

"Dik, takyahlah susahkan kami. Kami nak cepat ni. Takkan you all salah, kitaorang pulak kena susah?"

"Ini polisi management. Saya kena ikut polisi management," katanya dan kali ini suaranya sudah sedikit tinggi.

"Ya saya tahu, saya taknak tunggu, awak pergi settlekan."

"Kan saya dah cakap, ini management punya polisi, ikut jerlah," jerit Fajariah kuat dan tangannya menampar permukaan kaunter dengan kuat.

Kami terkejut. Tindakan itu sangat menghina. Sangat.

Aku mempersoalkan sikap kakitangan KHIDMAT PELANGGAN ini yang menunjukkan sikap samseng terhadap pelanggan yang mahukan kerjasama dari mereka namun terus diherdik tanpa henti.

Terdapat seorang pengawal keselamatan tak jauh dari kami dan dia hanya memerhati lewa terhadap insiden itu. Mungkin tak penting kot. Lagipun pasal customer kan. Dia peduli apa.

Aku menghampiri pengawal keselamatan itu dan memintanya memanggil pengurus.

Seorang lelaki Melayu datang ke kaunter itu yang pada awalnya aku kurang yakin dia adalah pengurus. Aku akan ceritakan kenapa aku tak yakin dia pengurus, di penghujung entry ini.

"Saya nak jumpa manager, bukan awak." Aku tahu pengurus cawangan itu adalah seorang lelaki India kerana baru beberapa minggu lalu aku ada menelefon pengurus itu.

"Saya manager on duty." katanya.

Aku menceritakan kepadanya mengenai insiden yang berlaku dan aku agak kecewa dengan latihan atau common sense yang ada dalam pengurus itu.

"Kami akan tengok cctv nanti," katanya berulang kali.

Aku rasa itu juga polisi Giant yang diajar pada kakitangan mereka cara menyelesaikan masalah pelanggan.

"Saya bukan cerita pasal cctv, saya nak tanya kenapa staff customer service biadap, tampar meja, tengking kami?" 

That manager on duty terdiam. Dalam hati aku, kalau sekali lagi dia cakap nak tengok cctv, memang aku suruh dia balik office dia jek.

Sambil itu, Fajariah tetap mengeluarkan kata-kata kurang elok termasuk pergilah report polis, tengok siapa kena angkut karang. Selain bersikap samseng dan kurang ajar, rupanya kakitangan KHIDMAT PELANGGAN boleh mengugut pelanggan untuk membuat laporan polis?

Aku pelik, kenapa pulak aku nak report polis? Aku patut report pada Jabatan Agama Islam Johor supaya sediakan kelas adab dan fardu ain untuk dia dan pengurusan Giant sebenarnya. Itu lebih tepat. Mereka juga perlu daftar untuk belajar apa itu customer service. Dengan apa yang aku lalui, jangan mudah sangat pakai definisi itu kerana ia menghina maksud sebenar customer service.

Sambil aku bercakap dengan manager-on-duty itu juga, Fajariah masih sempat menengking isteri aku untuk memberikannya resit pembelian disaksikan dua kakitangan dari cashier dept yang datang untuk memulangkan wang kami. Eh boleh pulak datang ke kaunter tu? Pelik tak?

Untuk rekod, manager-on-duty yang memperkenalkan diri sebagai Murad, yang terdengar tengkingan itu, menyuruh kakitangan KHIDMAT PELANGGAN bernama Fajariah untuk pergi pejabat namun tidak diendahkan.

"You tengok perangai dia. You nak tengok cctv apa lagi? Ni depan mata ni," kata aku pada Murad dan kami sama-sama menoleh ke arah Fajariah yang masih meluahkan kemarahannya. 

Aku rasa Giant mendidik kakitangannya untuk memastikan pelanggan datang menyembah mereka dan melutut pada mereka, yelah sebab nama mereka Giant kan.

Dan berbalik kepada Murad, sehingga jam 10 malam semalam iaitu hampir 12 jam insiden itu berlaku, langsung tiada satu pun panggilan telefon dari pihak Giant untuk memberi penjelasan atau permohonan maaf dari mereka. Maka aku anggap dia bukanlah Manager-On_Duty tetapi penyusun produk di salah satu rak di hypermarket itu.

Aku tak terkejut jika ada kalangan pembaca yang mengalami nasib yang sama sebagaimana pernah ditulis Mazidulakmal Sidik di capaian berikut: Periksa Bil Jika Ke Giant Kota Damansara.

Untuk rekod, Mazidul mengalami masalah harga di hypermarket yang sama pada 2009 ! Kita sudah di tahun 2012 !! Apakah alasan Giant terhadap masalah harga ini? Kemungkinan bahawa mereka menggunakan taktik menipu pelanggan ini tidak boleh dipandang sepi.

Dan ada juga blog lain yang aku temui menulis perkara yang sama mengenai penipuan harga dan ini mengukuhkan lagi keyakinan bahawa Giant menggunakan taktik ini sebagai untuk menarik pelanggan:


Jika anda mempunyai pengalaman yang sama dan pernah menulisnya, kongsikan di ruang komen bersama alamat URL.

Dan aku SANGAT yakin sikap kurang ajar dan samseng mengherdik pelanggan adalah salah satu Standard Operating Procedure (SOP) Giant. 

Dan Giant juga perlu tukarkan slogan mereka dari Harga Rendah Tiada Tandingan kepada Harga Tipu, Tiada Tandingan (Kerana kami samseng).

Disebabkan insiden ini, aku dan isteri telah buat keputusan untuk memulaukan Giant atas dasar penipuan harga dan cara samseng yang dipraktikkan mereka terhadap pelanggan. 

Dan aku pasti, anda juga mampu berbuat demikian kerana kita ada banyak pilihan lain termasuk Kedai Rakyat 1Malaysia (KR1M).

BOIKOT GIANT !


Sebarkan entri ini supaya ia menjadi iktibar kepada pengusaha hypermarket lain untuk mengutamakan pelanggan dan sebagai satu isyarat, berniaga secara samseng hanya dilakukan peminjam wang haram.

Seriously, kita perlu BOIKOT peniaga yang tidak jujur seperti ini.



141 comments:

norinaomar said...

Biadab betullah, lepas ni memang kena mulakan amalan cek bil after beli barang especially kalau barang banyak

Sari Yusa Ibrahim said...

Astaghfirullah....

Sebenarnya memang selalu jugak kena pasal harga ni dengan Giant, jangankan Giant, segala mak nenek hypermarket pernah kena kes harga di'scan' tak sama harga pamer. Tapi pengalaman jumpa staf customer service macam Fajariah tu yg tak pernah... memang hangin jugak baca, apalagi yg mengalami... Memang patut sebarkan benda ni supaya Si Fajariah tu tak tahu dah mana nak letak muka lepas ni. & sebagai pengajaran kepada staf2 customer service yang lain.

Azian Elias said...

salam kenal..

so far i m ok je dengan Giant. Kalau ada silap, they handle dgn baik..Tp apa yg u alami tu mmg sangat tak wajar.

SimpleSam7 said...

ada sapa2 dah fwrd kat HQ Giant ke... kisah ni..?

jika berlaku kat sy..
sy ambik jln mudah je...
call 999.. mintak antar 1 patrol car...
terus buat report kat anggota yg polis tu..
kemudian.. singgah mana2 balai polis.. jadikan kisah ini kes polis..
nak power lagi...
call wartawan..
hMetro..
sinarHarian ;)

puas hati !!

fieznur said...

Salam Hazrey, pengalaman awak ni sebenarnya dah memang biasa dipraktiskan atau lebih sedap dipanggil S.O.P Giant. Merata cawangan dah dilawat, mesti ada barangan yang lain harganya dirak atau brochure, lain pula yang dibayar di kaunter pembayaran. Dan by ranking saya, Giant di tempat pertama dan Tesco di tempat kedua.

Booty Martinez said...

saya jarang pegi membeli belah di Giant. Tapi normally, klau saya nampak ada promosi, bila dorang scan saya akan terus tengok harga nya.

so otw dorg scan tu dah boleh nmpk slh dorg. mmg slalu mcm tu. not even Giant..sometimes, the store ke tesco pun mengalami mslh mcm ni. promosi letak harga lain, tp bila scan harga lain yg keluar.

Dorg tak update machine cashier tu, dan sanga tmenyusahkan customer. selalu saya bila dah salah time scan tu dorg akan cuba setelkan secepat mungkin utk elakkan queue jadi panjang kat blkg sy...

seeloknya better check time dorg scan, sbb bila dh keluar resit, prosedur nya sgt leceh. nak isi borang la, nak check brg la...mcm2 lah...

Booty Martinez said...

saya jarang pegi membeli belah di Giant. Tapi normally, klau saya nampak ada promosi, bila dorang scan saya akan terus tengok harga nya.

so otw dorg scan tu dah boleh nmpk slh dorg. mmg slalu mcm tu. not even Giant..sometimes, the store ke tesco pun mengalami mslh mcm ni. promosi letak harga lain, tp bila scan harga lain yg keluar.

Dorg tak update machine cashier tu, dan sanga tmenyusahkan customer. selalu saya bila dah salah time scan tu dorg akan cuba setelkan secepat mungkin utk elakkan queue jadi panjang kat blkg sy...

seeloknya better check time dorg scan, sbb bila dh keluar resit, prosedur nya sgt leceh. nak isi borang la, nak check brg la...mcm2 lah...

norhidana said...

kalu jd kt saya pun msti rasa nk mrh2 sgt... kite sbgai pelanggan mmg kene berani utk dptkan hak kite... tp mmg kurang ajar betul staff nama fajariah tu... dhla perempuan pastu nk ckp kasar n lagak mcm samseng...

pasni kalu ke giant mmg saya kene betul2 alert utk cek semula harga kt resit lah..

Nu-are said...

kalau aku dah lama minah gampang tu masuk lokap takpun bagi dia rasa makan selipar camni..sial punya orang buat malu bangsa je buat perangai camtu.aku rasa perempuan tu dah nak monopos tu kot bro..tu psal perangai melalak macam anjing

Ratinah Ishak said...

Hazrey pergi buat aduan kat jabatan pengguna ...sy pernah buat aduan pasal harga direstoran yang saya makan dan mereka memang ambil tindakan ..Jangan biarkan kita ditipu dan diperbuat sebegitu oleh orang islam sendiri ..nasib baik Hazrey dan isteri orang baik baik ...kalau saya ..saya dah tengking dia sampai dia terkencing ...baru dia tau siapa lagi samseng ...

Mazidul Akmal Sidik said...

Hahahahahahahaha!

Kita kena pergi ke GIANT itu :)

Bawa voice recorder then tengok meja mana mereka hendak hentak dan kita sukat menggunakan decibel, suara siapa lebih kuat.

JOM KE GIANT!

nyonyacyber said...

kurang ajar nyer org.. berani dia layan customer camtuh.. fuhh mmg tiap2 kali kena check harga la nampak gayanya

HEMY said...

d.e.m...mujur aku mmg jenis cek rega n resit tiap kali pas bayar n time dia scan aku sll tgok rega yg terpampang

iburafiq said...

Giant kat tempat aku dah malap, entah bila la nak tutup. Ini adalah disebabkan persaingan harga barangan Giant yg kononnya 'murah' itu berbanding dgn pasaraya biasa yg wujud awal sebelum ada Giant lagi spt Nirwana, Billion, Upwell (to name a few). Pelanggan tak masuk Giant sbb harga barang mahal.

Siti Noor Effezah Mohammad Aslom said...

Memang dah lama boikot giant...sebab utamanya harga mereka jauh lebih tinggi dari harga kedai lain...

speedrider said...

Kehkehkeh giant memang penipu. Aku pernah tulis secara pendek tentang penipuan iklan penghantaran brg2 elektrik

Siti Noor Effezah Mohammad Aslom said...

Memang dah lama boikot giant.... Sebab utama harganya jauh lebih tinggi dari harga kat kedai yang lain.

waiem said...

Bukan Giant saja. Mak saya dah terkena banyak kali kat Maslee Taman Dahlia JB. Harga kat rak lain, harga scan lain. Dah buat aduan kat apa tu bhgn pengguna. Mak kata terkena kat org Spore yg shopping situ dan mereka tak double cek resit, lumayan la mereka.

NenetPenne (NP) said...

nasiblah kau Giant lepas ni, terus tukar nama jadi smurf...eh boleh ke?

Irfa said...

saya penah kena.kat giant nilai
kat rak tulis promosi tapi bila bayar dgn harga asal..siap suh saya gi check balik kat rak.tpi bila berkeras suh dia gi check sendiri..akhirnya dia pegi jugak.sib baik belum bayar.

tapi ini juga berlaku pd kawan2 saya di giant yg sama..skrg saya mmg dh black list giant sbg tpt beli brg dapur.dahlah mahal..baik gi supermarket tak de nama je

GematriA™ said...

Giant Batu Caves pun macam tu jugak. Samala dengan Giant, The Mines.

Sudahlah susah senyum. Berborak sesama diorg tue dah jadi pekerjaan tetap.

dari staf customer service sampai la tukang susun barang.

Rinah said...

Dah selalu kena kat Giant.

Irfa said...

abis la Fajariah pasni..glemer la dia.cer cari dalam fb mesti ada kot.hehe

una berry said...

ramai orang mengadu pasal Giant ni.paut boikot saja.econsave lagi ok.

Matjoe said...

penah jadi kat carrefour, tapi dia pulang duit dekat situ gak. tak payah gi tempat lain

Messy Mummy said...

bagus buat entry madam nie.. untuk saya yg tak berapa nak rajin check bil nie mungkin kena lebih berhati2. thank you.

S.U.F.E.E.N.A.N said...

Saya penah alami perkara mcm ni kat giant senawang,n9.Tapi alhamdulillah xde masalah sbb, by the time kita tunjuk resit kat cashier tu kata dah tersalah kira, terus dia say sorry dan minta tunggu sekejap utk panggil staf lain (mybe bhgn customer service), dan dan tu jugak dapat duit. But again, its depends on the management.

Seriously, sy bc pengalaman sedara ni buat rs naik meluat pulak dgn giant nih (even bukan semua cawangan macam tu, especially manusia yg bernama fajariah tuh!mcm bagus setakat keje kat supermarket tak yah nak berlagak hebat sgt la dooo)

Lyla Lulu said...

sangat biadab! biasanya kalau ke Giant (jarang ke Giant sbb harga diorang ni mmg mahal) sy memang akan aware dengan setiap barang yg dia scan. kalau ada over charge, tak ada masalah, terus ke kaunter. memang ada terjadi kes tunggu dekat 10 minit tp alhamdulillah, takde staf kurang pelajaran dan adab yg saya hadapi. sekali lagi, tahniah, kerana mengetengahkan isu ni. we need journalists like you.

Tanah Emas said...

Aku memang dah blacklisted dlm senarai shopping Giant Bukit Indah. Kes tipu harga jugak. Singaporean selalu g blanje kat sana. Diorang x kesah pon kalu kita rakyat Mlysia x blanje. Itulah untungnya bisnes di JB ni. Korang Malaysian xnk dtg kedai aku? Lantak korang la. Ramai lagi Singaporean kebulur nak melahap kat kedai aku n aku tetap untung kaw2. Tapi dia x sedar Allah perhatikan anytime je tarik balik nikmat dia tuh.

Simply Siti said...

x faham camne diorg train customer service diorg ni...cap ayam betul...dah choose nak jadi customer service tu kene la tahan ngan karenah customer... ini tak, customer plak lebih beradap dari dia..huh..

ps: da lame boikot Giant & Tesco - sbb same je

Eri-chan said...

pernah kena sekali harga barang dibayar tak sama dgn harga ditunjukkan. geram juga boikot kejap je..

The Red Rambutan said...

Jangan pergi Giant, banyak lagi supermarket. Staff Giant tu jadi macam tu sebab dah memang namanya pun HYPER. kat US tak de kedai gunakan nama Hyper macam tu, tapi depa tulis BIG SUPERMARKET je, kalau tulis hyper mesti orang tak datang. Jadinha, sama sama kita boikot Giant, jom ke Mydin Superstore, ramai awek lawa, bukan bangla atau nepal yang jaga kaunter. He he

sweet life said...

betol!!
saya penah kena.. Giant, Bachang Melaka..

bagi baki kurang rm10...
rm10 tu banyak lah!!

detik kata hati saya kata mesti kira baki bila dpt nanti...
dan seperti pekerja tu sengaja nak bagi baki kurang rm10..

tak jujur langsung!!

wak erni said...

kalau kena kt aku..tggi suara n hentak meja..18kali hentak meja aku bg kt dia...caitttt...

IelaRizal LifeMembership said...

Giant mane ni yek? penah jumpe staf kurang ajar mcm ni kat Giant Puchong.

IelaRizal LifeMembership said...

Giant mane ni yek? penah jumpe staf kurang ajar mcm ni kat Giant Puchong.

Ratinah Ishak said...

Mesti tengok harga dan buat aduan ke bahagian pengguna ...jangan nafikan hak kita sebagai pengguna ..ini penipuan yang disengajakan ...

Azrul Hisham said...

mak aii..kurang ajar sangat staff tu...

Rafshila Romli said...

as salam... Sy pun dulu selalu bl brg kat giant tu... Perasan gak harga kat rak x sama ngn harga bila scan... So memang ambik iktibar kalau p mana pun... Confius jer terus scan...
Dan yg pasti sy prefer p tesco kat depan giant tu sbb pernah nak beli brg sajer p servey harga kat giant dulu pastu p tesco... Harga tesco murah 20 ringgit utk brg n jenama yg sama...
Rasanya lbh jimat sket shopping kat tesco dr giant coz nak ke mydin jauh kan... Kat nusajaya... So dah lama pun boikot giant...

Jue Azman said...

saya pun kene semlm. kat rak tu tulis harga promosi RM 179.00 tp bila scan harga asal. so, smpi kat kaunter cashier terus saya bgtau. cashier tu terus panggil supervisor dia suh checkkan harga. and confirm barang yang saya amik tu mmg ada diskaun. Pelik, buat promosi tapi tak update dalam system diaorg. Mmg betul2 nak menipu customer jer GIANT ni.

minat buku said...

Ini namanya institution. Kerja dah lama tak mahu kerja lebih dan ditambahkan beban kerja oleh majikan maka kena lah buat mcm ni.
Cara wanita kerja selalu begini. betul tak? Coba perhatikan (laki punnn... katanya)
Apa boleh buat, sayang awak..

Pasal Giant ni ada sebab jadi perkara macam tu, banyak sebab. Aku faham sangat kerja retail ni...
Sistem. sistem Giant ni dah hampir jadi macam kerja gomen itu jadinya CService cam gampang-MDuty sengal. Bezanya diorang ada fikir bisnes, buat untong untong, profit profit. gomen dari atas sampai bawah tunggu cukup bulan.

Kepada customer service ubahlah sikap, tak payah nak herdik, maki bentak customer. ambil free gift kat belakang tu hempuk kat muka hazrey ni senang settle kat balai.

Nu-are said...

bro hazrey patut siarkan gambar resit,harga kat rak baru best kita dapat tngok macam mana giant tu tipu.kalau tak nanti org ckp bro diupah oleh tesco,mydin dan mini market ah huat heheheheh

animedi said...

Saya memang dah lama boikot giant. 1. Harga scan tak sama dengan harga barang di rak/promosi. Mak saya pernah kena di Giant Bayan Baru, saya kena di Giant Seri Kembangan. Kami minta balik duit, ok la cara mereka handle, tapi leceh la.Serik dah la..kena tipu. Takkan setiap kali pi Giant nak kena tunggu dapat duit balik..walaupun singgit..tetap duit tu.kalau 100 orang...kaya giant. Alasan tak uodate harga promosi kat cashier tak boleh pakai. Takkan la company besar mcm ni tak prepare the system kalau nak buat promosi.
2. Harga barang Giant lg tinggi dari hypermarket yang lain, walaupun promosi la kononnya.

Sekarang saya lagi suka pergi kedai yang kecil2 macam MyMydin atau 99Speedmart. Murah pun murah walaupun tak byk choice..tapi benda2 asas yang kami perlukan ada. Kalau ada tersalah scan harga, on the spot bagi duit..tak payah prosedur lain.

Norliza Aminuddin said...

susah agaknya nak senyum & bersopan santun.. lain kali kalau g giant tu lagi.. belikan lah kitab adab kat pompuan tu.. xpun mintakkan alamat dia.. nanti saya poskan buku cara menjaga adab kat die.. memalukan.. huhuhu...

mali said...

pernah terkena kt giant bt caves...tu pun perasan dh balik rumah. hntar email kt management...siap tunjuk gambar bukti..lps tu dorg call suruh dtg balik utk ambik beza hrga. tp aku ckp tak berbaloi psl cuma singgit & dia ckp nk jumpa aku balik lps tu tp hampeh...tk call langsung...kt tesco tmn midah pun pernah kena, tp customer service dorg ok..tk perlu sisi borg bagai, staff dia chek kt rak & ngaku silp dorg trus refund balik.

Nurul Aznil said...

AsSalam,

pernah kena! pengelap kaki. harga display dalam RM35 gitu. harga OFFER RM25. ambik 4. kena charged harga display. bila tegur dia kata, "Oh kakak, ini harga esok. bukan hari ni". "habis dalam flyer kata hari ni mula". tetiba casher jadi bisu. kami pun jadi bodoh, bayar dan pergi...
Giant Stadium Shah Alam

**LoSt cHaRMeD AnGeL** said...

Saya sendiri pernah melalui insiden yang kurang lebih begitu hodohnya.
Ini linknya http://lostcharmedangel.blogspot.com/2011/08/giant-supermarket-shah-alam-their.html

Memang menyakitkan hati! Boikot Giant!!!!

**LoSt cHaRMeD AnGeL** said...

Saya sendiri pernah melalui insiden yang kurang lebih begitu hodohnya di Giant Shah Alam.

Ini linknya: http://lostcharmedangel.blogspot.com/2011/08/giant-supermarket-shah-alam-their.html

Memang sakit hati! Boikot Giant!!

red said...

kalau bro x push2 minah tu, dia pon x mengamok. apa salahnya bro pegi dktnkaunter 8 tu, for sure bro pon dpt blk RM5 bro yg byk tu..

minah tu dah ikut prosedur. dia cuma balaci je. tahu jgk erti penat. so, kalau bro hormat dia, insyallah dia layan dgn baik. selama ni aku ade problem dgn giant, jumpa khidmat pelanggan depa, OK je.. hehehhee.. peace yoo

Hazrey said...

Red: aku tergelak baca komen kau.

Kau tak pernah duduk kat customer service so mungkin tak faham apa itu customer service. Lols. Takperlah, aku bagi chance kat kau dan let me explain, kesian kat kau.

Dia balaci, yes, tapi kalau kau pergi kedai runcit sekalipun, khidmat pelanggan ialah memahami masalah pelanggan. Khidmat pelanggan is not about who's balaci, who is penat bro. Lols. Sorilah aku tergelak sikit sbb perlu explain kat kau walaupun kau ada degree. Degree USM ke? Tanya jek, jgn marah ya. Yelah tak semua org faham apa itu customer service.aku tak salahkan kau kalau degree kau dari USM.

A'ah RM5 tu banyak buat aku yang miskin ni. Lols.RM5 tu memcm boleh buat kalau dicampurkan masa yg terbuang sebab prosedur yang kau tak faham. Yelah kerja mengadap pc macam kau sangat luxury, aku buruh kasar kena kejar masa.

Aku tergelak baca "kalau bro hormat dia". Bro sure ke degree kau bukan dari USM? Taklah, kalau bukan, mesti kau boleh mengeja dan baca dengan betul. Jangan marah ya. Peace. Lolssss

Unknown said...

saya pun pernah terkena di Giant Seri Kembangan. harga check out tak sama dengan harga promosi.

Lady In Lavender said...

Penah gak ada kes dgn giant. Scan biscuit legend 1 tin tp blk rmh xda pn brg tu dlm plastic.tp dlm resit ada.... Yg pasal harga tu, maybe ada management dia yang terlupa nak print harga untuk hari tersebut kot. Kedai2x mcm ni slalunya ada price change setiap hari.tak tau la kot diorang terlupa or termalas nak tukar harga.
Akhirnya terpaksa bertekak dengan customer.

shinzo pikces said...

kes yg lebih kurang sama..
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150873142661330&set=a.383343256329.168621.350394306329&type=1&relevant_count=1

bukankosong said...

thnks utk info

actually sy keje retail , not Giant tp Aeon aka Jusco

kes mcm nih mmg ada dan pernah berlaku, tentang harga tuh apatah lagi

byk faktor actually , semuanya dalaman & mostly bukan salah pelanggan.

Kalau kami, mmg kami akan bg harga terendah, yg mana pelanggan tu tgk kat promotion price td, lainla kalau pelanggan menipu sbb kami akan check dulu

untuk customer service yg sgt biadap tu, encik perlu lapor terus pada Giant nyer handling customer complain, atau customer voice atau bw isu nih ke tengah

staff mcm nih yg sebenarnya merosakkan retailer2 yg ada & staff mcm nih yg patut dibuang.Dan kalau encik melapor encik byk membantu pihak kami.

wakil retailer

TQ

zamie a.k.a az said...

minta share...

waiem said...

Since dah masuk topik Giant penipu ni, ada satu lagi penipuan Giant yang saya perasan.

Tagline Giant "Harga rendah setiap hari". Kalu boleh nak tanya pengurusan Giant apa bendanya yg harga rendah setiap hari. Saya bagi contoh 3 barang wajib yg saya beli setiap bulan selepas buat perbandingan

1) Kicap manis Habhal.
Harga di botol RM5.80
Harga Giant RM5.79 (bukti sini http://waiem.blogspot.com/2011/12/giant-oh-giant.html)
Harga 99 Speedmart RM4.80

2) Lampin pakai buang jenama Pet Pet size M80
Harga Giant RM40++
Harga 99 Speedmart RM34.90

3) Susu anak Mamil Gold Step 3 (double pek)
Harga Giant juga harga di kotak RM72.90
Harga 99 Speedmart RM61.90
Diskaun RM11 tuh

Kini kedai 99 Speedmart pojaan hati saya untuk beli belah barang keperluan harian :) :)

The Bachelor said...

Bkn pasal karenah lu bro, sbnarnya minah tu jeles dgn bini lu sbb ada laki hensem mcm lu, budi bahasa, penyayang dan peramah....errr...ko ingat aku lg tak..alaa..kwn ko dr sibu tu.. Ada simpan no hp aku lg tak..013574##€€... kalau bil tak tinggi lg sbb slalu call nealoffa nnt aku call ko...

Rai said...

kurang ajar gila..kalau dapat kat laki aku memang dah kena bahasakan dah minah ni..takde ke kat board belakang customer service tu tunjuk nama dengan muka manager on duty..aku jarang pegi giant sbb mahal..kalau kat k4 selalu bila ada masalah mcm ni still better lagi la layanannya..takde la nak kata tip top..tapi waayyyy better.. takde tengking2 ke apa.. cuma lembab sikit la..normal kot bagi org malaysia..which is aku boleh tolerate lagi.. kalau jenis tengking2..tepuk2 meja tu memang nak kena tepuk dahi laju2 dengan laki aku..

gadisBunga™ said...

saya share kat fesbuk!

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sy dah share ke facebook juga..sy x penah pegi giant yg saudara pegi ni..sy mmg jarang belanja kt giant..kalau ada pegi pon giant tampoi..tp fajariah ni mmg sgt kurang ajar..

Nu-are said...

rasanya si brader Red tu kalau ada kat situasi bro hazrey apa dia buat ek? mungkin dia berbalas main pantun kot hahahaha mungkin jugak minah giant tu pun ada degree usm mcm brader red ni gak kot tu psl emo hheheheh

rommel said...

hehe..bukan setakat harga je tapi barang2 yg korang beli tu baik semak tarikh luput. Aku pernah terkena beli kat Giant Puchong. Satu barang sudah luput sebulan...

mayapersada said...

saya pun ada alami masalah yang sedemikian di Tesco dan MYdin. Akibat salah barcode air mineral yg saya beli hanya 2 botol sahaja tetapi bila di scan tertera 2 dozen. Berjumpa dgn customer servce minta pulangkan duit nasib baiklah dia org check mengaku dan pulangkan duit.
Di Mydin pula baru berlaku last week di counter bayar barcode utk sabun mandi Harmoni tidak boleh dibaca bila saya membuat pembayaran dan cashier push button enter , mesin cashier terus jammed lama tunggu hampir 1/2 jam, last terpaksa kira kembali brg2 yg sudah dimasukkan kedalam trolly...sy ckp kalau nak kira lagi sekali dia org ler kena keluarkan brg2 dlm plstik di dalam trolly tersebut...pihak pengurusan pun tak tahu how to managed thats problem....customer always be right....

mayapersada said...

bookot jer....

Fatimah said...

Pernah kena kat Giant Sri Manja, Jln Klang Lama. Lepas punch tengok barang harga lain, kalau tak silap tepung gandum. Pas tengok harga jadi mahal x spt yg diletak kt rak, saya masuk balik kt Giant, gi kat rak tu cabut tanda harga kat situ, gi kat kaunter, tunjuk kat dia dgn resit sekali. Adik cashier tu x cakap ape, soh gi cust service, tunjuk sekali lagi tag harga & resit kat dia jugak pun x cakap banyak, minta aku isi borang pas tu terus bagi duit lebih.

Pas kes tu, aku berhati-hati kalau gi Giant...

Misz Sakura said...

pompuan macam ni baik jangan terjumpa depan aku. silap2 aku yang ajar dia kt situ. bru jadi CS blgak mcm CEO..mjatuhkan imej company je.

Rafhani said...

Betul,saya terkena benda yg sama kat Giant Shah Alam.Biasanya beli pampers jenama PetPet kat Tesco,harga dlm RM3+,(lupa),tapi hari tu pergi Giant,tergerak hati nk check resit.Ingat harga sama jer kan.Terkejut tgk harga RM40.Ingatkan mmg PetPet dh naikkan harga..
Thanks for sharing this.Mati2 nak tukar pampers jenama lain,rupanya yg bersalah bukan pengeluar,si penjual.Cekik darah.Byk tu beza harga.

Nurul syazawani said...

semalam pergi tesco taiping Tropicana Twister ada buat promosi 8.++ bagi dua botol :) jauh tu beza dr harga giant...

siti azizah Sang Pencinta said...

salam ziarah.. en hazrey mohon nak share ye

gagakitam said...

kalau aku ckp Hazrey pembohong korang mesti x percaya.aku dapat cerita yg sebenarnya,sumber2 yg boleh dipercayai..jangan dengar sebelah pihak jer..kaji dulu sebelum nak keluarkan statement.bertaubatlah en hazery.jangan menganayai org.doa org teranyai pasti makbul.ingat fitnah hukumnya berdosa besar.mati tu bila2 je.jangan x sempat bertaubat sudahlah.

Hazrey said...

Gagakitam:

Yelah, siapalah nak percaya dengan awak kalau sekadar cakap tanpa bukti.lagi pulak kredibiliti awak takde sebab awak burung. Gagak pulak tu. Khurafat tau percaya pada burung gagak. Tapi spesis awak ni boleh masuk sarkas sebab awak burung yang pandai menulis. Kalau ada tiket free tengok show awak kat sarkas, hulurlah sekeping dua ya.

Tapi betullah, dosa menganiaya orang. Maka, semua yang 63 komen bercerita pasal Giant pun semua pembohong. Tak baik betul diaorang ni kan gagakitam.

Macam nilah gagakitam, tampil dengan bukti, then everyone will believe you, jika tidak, kita jumpa di sarkasssssss! Dan oh, kim salam 'sumber-sumber' awak tu ya. Hahahha.

@rep said...

u fussy sangat.

Hazrey said...

Well arep, unfortunately, I was in the same industry prior. And unlike you, I do not have the luxury to wait for people. And no, u got it wrong. It is not fussy arep, its what we call customer service. Faham tak? Forgive me if u can't differentiate between being fussy and customer service. You may google what's cs is all about. Take ur time to learn ok and come back here. :)

analia kamaruddin said...

Gagakitam ni mengganggu betul konsentrasi org nk meluah rasa x puas hati.gagak,sumber yg kau percaya sangat tu ckp budak perempuan tu berlari2 ke kaunter ke carik harga sebenar?budak fajariah tu tak singgah borak2 kt kaunter lain ke sblm jumpa hazrey?budak tu bercakap dgn nada yg sopan dan pleasant ke sampai tiba2 kena tengking? Come on la..setakat ckp 'sumber yg boleh dipercayai' semua org bole ckp mcm tu.ko bgtau nama sebenar,dgn 'apa yg sbnrnya berlaku'....sama mcm hazrey tulis dlm entry ni.baru fair.berani?entah2 sumber tu yg fitnah.ingat fitnah hukumnya berdosa besar.mati tu bila2 je.jangan x sempat bertaubat sudahlah.ko sdri yg ckp cmtu,kan?

zulfikar hazri said...

saya memang dah lama boikot giant bila nak beli barang dapur sebulan sekali.

sebab giant dia punya staf tak friendly dan harga dia takdelah murah mana pun.

skrg byk beli kat tesco dgn mydin.

haritu Tesco ada overcharge, tapi bila saya pgi cust service, cepat2 dia pulangkan duit.

giant ni, jgn kata sales staff, buyer dgn staff store dia pun kurang ajar nak mampus.

Muhammad Hamim said...

sy minta maaf bg pihak giant. should be customer is always our priority, but some place/branch already ignore the fact. Sy HR, untuk salah satu cawangan Giant (tak perlu sy sebut di mana), bkn giant x provide training, ade training, tp mungkin x dipraktikkan sepenuhnya. hal ini x pernah berlaku di outlet sy kerana pengurusan kami sentiasa menitik beratkan pelanggan, di mana MOD sentiasa bertanggungjawab atas skecil mana pn masalah yg timbul. tp sy tetap akui masalah harga dan kesilapan di atas resit sentiasa menjadi persoalan dan tanda tanya. jd bg pihak pengurusan sumber manusia, mewakili GCH Retail, Giant, skali lg sy ingin meminta maaf atas kesulitan cik hazrey alami skeluarga, juga atas kebiadaban dan keterlanjuran pihak khidmat pelanggan kami. sy x harap permohonan maaf ini mampu meredakan perasaan cik hazrey skeluarga, cuma sy bersimpati atas kekurangan pihak kami. maaf skali lg.

Muhammad Hamim said...

sy minta maaf bg pihak giant. should be customer is always our priority, but some place/branch already ignore the fact. Sy HR, untuk salah satu cawangan Giant (tak perlu sy sebut di mana), bkn giant x provide training, ade training, tp mungkin x dipraktikkan sepenuhnya. hal ini x pernah berlaku di outlet sy kerana pengurusan kami sentiasa menitik beratkan pelanggan, di mana MOD sentiasa bertanggungjawab atas skecil mana pn masalah yg timbul. tp sy tetap akui masalah harga dan kesilapan di atas resit sentiasa menjadi persoalan dan tanda tanya. jd bg pihak pengurusan sumber manusia, mewakili GCH Retail, Giant, skali lg sy ingin meminta maaf atas kesulitan cik hazrey alami skeluarga, juga atas kebiadaban dan keterlanjuran pihak khidmat pelanggan kami. sy x harap permohonan maaf ini mampu meredakan perasaan cik hazrey skeluarga, cuma sy bersimpati atas kekurangan pihak kami. maaf skali lg.

CLEO said...

saya pun pernah kena kat Giant cawangan BRUNEI. jauh tu huhuhu..

Unknown said...

harga murah setiap hari; tak la murah sangat. dynamo botol besar tu, mymydin RM2 lebih murah dari giant.

ada sekali tu giant ada buat promosi tanah utk pasu bunga tu. harga biasa satu beg RM3 atau RM4. tak ingat saya. tapi harga promosi RM5 untuk 3 beg. saya ambil 3 beg, dan beberapa barang lagi. bila kat kaunter bayaran, cashier tu scan harga macam biasa, RM4 x 3 beg. nasib baik saya alert dan saya beli sikit barang. terus saya tegur cakap ada harga promosi, baru cashier tu check.

entah sebelum ni berapa kali saya beli barang kat giant, mungkin ada yg cashier terlepas pandang.

letih la nak pastikan tiap2 kali cashier tu scan harga betul macam promosi. so sekarang saya dah tak pergi giant.

Melea said...

Hai encik hazrey,
Saya pernah terkena kat tesco, pampers harga promosi rm43.99, tapi punch kat resit rm53.99 (harga biasa) . Saya dah nampak waktu cashier scan, saya Tanya, Eh apsal harga biasa dik???? Oh Xtau lah Kak, saya Cuma cashier...
Saya xnak beli, suruh kansel, bila kEne kansel Kene lah tekan lampu kelip kelip , so cashier pulak muka dah ketat kasi keje lebeh... Customer blakang pun buat muka kelat, apa lg drama pun start.
Saya cerita lah kat customer blakang , tulis promosi, time punch harga normal. Kalau perasan xper, kalau yg main bayar jerrr, time punch dah xtgk... Resit bila balik jerrr tgk... Kan dah rugi... Mmg lah xberapa sen sgt, tapi Dari disapu Dek Tesco ke, giant ke, baik sedekah kat tabung masjid. Dapat Gak pahala...

Sejak dr kejadian tue, setiap Kali Ambik barang promos, mmg Kene check time cashier punch.

Apple Purple said...

Aku pun memang sangat2 tak puas hati dengan sikap kakitangan Giant di tempat aku..kalau bersembang masa tgh scan barang tu dah jadi kebiasaan pada diaorg..mulai hari ni kalau aku terpaksa pergi ke Giant,aku akan check resit balik..thanks bro atas info berguna ni..

Hazrey said...

Muhammad Hamim (July15 / 9.50pm):

Terima kasih di atas your sense of belonging dan sedar betapa pentingnya kesedaran di pihak peniaga untuk berlaku jujur serta menghormati pelanggan walaupun di Malaysia, pelanggan dianggap bukan faktor utama sesuatu perniagaan berjaya!

Saya TAK BOLEH menerima your apology sebab:

1. Saya tak pasti anda adalah kakitangan Giant atau tidak kerana anda menggunakan personal account maka ia tidak mewakili Giant.

2. Ia bukan an apology secara rasmi dari Giant, malah seharusnya, kad nama saya sudah diberikan kepada Manager On Duty namun untuk makluman saudara, saya hanya menulis entry ini selepas 12jam kejadian berlaku dan saya rasa ia cukup memberi ruang kepada pihak Giant memberi penjelasan atau sekurang-kurangnya satu panggilan yang paling berharga buat pelanggan. That is when we know, Giant values its customer! Till then, saya kurang bersetuju dengan ayat saudara "customer is always our priority."

3. Maka, untuk makluman saudara, saya yakin tidak akan berlaku kerana biarpun entry ini sudah disiarkan pada 12 Julai lalu, apakah maksud "customer is ALWAYS our priority?"

Jangan salah faham, saya tidak menyalahkan saudara kerana saudara memiliki satu usaha yang baik untuk mewakili Giant tetapi ia perlulah dilakukan dengan cara yang lebih sesuai. Saya pasti jika pihak Giant benar benar mempraktikkan Customer Is Always Our Priority, pasti syarikat akan bertindak segera untuk 'damage control' pada 12 Julai lalu kerana saya turut menghantar link entry ini di facebook Giant. :)

Apatah lagi, saudara menyebut "Saya HR untuk salah satu cawangan Giant (tak perlu saya sebut di mana)," maka saya menganggap komen saudara adalah pandangan peribadi dan tidak mewakili mana-mana pihak.

Sekali lagi saya mengucapkan terima kasih di atas usaha saudara namun saya tetap menganggap usaha saudara ini suara peribadi saudara, dan BUKAN mewakili Giant.

Selamat bertugas dengan baik saudara.

Desert Rose said...

Hahahaha.

Apsal tak snap gambar Fajariah tu, takper kalau dia saman, ko ada loyer samseng jugak perrr.

The bitter truth. Malaysians frontliners memang ada masalah akhlaq, especially orang Melayu. Bangsa Malaysia mengalami susut nilai yang sangat ketara di dekad ini.

Sengkek2 Indonesia pun ada hospitality culture yg sangat tinggi. Apa lagi , jom la buat training management course. Aku sure Giant company pertama wajibkan staff dia pergi selepas entry ini melangkau benua.

*Salute arrr muhammad hamim tu.

Nu-are said...

abis ar ko giler glamer pasni bro..for sure ko gi giant pasni dorang bentang karpet merah pastu ada usher2 escort kau,ada org tlg tolak trolly..sesilap ko masuk dlm giant tu pun dorang payungkan ko ngan payung kaler kuning hahahahha

Sarah Asshila said...

Cik Hazrey, komen saya ni takde kene mengena dgn post Giant ni..Sye tengah baca komen ni tiba2 tersedak sbb nama USM di sebut2..Isu ijazah palsu ni isu sensitif sgt tok student2 usm ni..penat kami naikkan nama usm ni,tibe2 sebab satu kes,nama usm buruk..hhehe..saya harap,cik hazrey x naikkan lagi nama USM dalam isu yg takde kaitan dgn USM pun,even walaupun komen di atas tu tak di tujukan pun utk USM..cuma tulah, sikit tak bnyk,kmi yg BETUL2 student USM ni, tak sedap plak baca komen tu.hehe..jangan marah na saya komen mcm ni..hehe

Simply Siti said...

sebut nama USM, leh tersedak eh...hebattt student USM neh..

Ayub.skod.mg said...

Tiap-tiap kali pergi Giant memang dah kena redha la rugi RM1 - RM2 at least. Mesti ada harga yang lari dari harga yang dipaparkan.

Pernah sekali masa saya baru belajar shopping kat Giant, beli 1 bowl plastik, tulis RM2, bila kat kaunter RM7. RM5 kena tipu, tapi masa tu tak tau lagi yang Giant ni kaki songlap, jadi saya cuma perasan masa dah sampai rumah..Sejak daripada tu memang saya cek resit tiap-tiap kali beli barang (Equine ni cepat-cepat la ada Econnsave ke..)

sOFiAn said...

assalam bro..saya dah share di fb..maklumat yang berguna...thanks bro..

ibundo said...

saya pernah alami keadaan hampir sama di tesco kajang beberapa bulan lepas.

Cheetah said...

kurang ajarnya staff giant tu! tak patut buat customer mcm tu. As a customer service dia kena accept 'customer always right'.. terukynya service kat giant.. boikot giant!

Nurul Akmal said...

Ya Alalh kurang ajarnyer customer service tu.. Kejadian ni pernah terjadi di tesco.. tersalah charge.. bila kt cek balik & pergi customer ervice.. diorang pergi cek harga, mintak maaf dan bagi balik duit kita.. itu jer.. x da sampai nak gaduh2.. teruknya GIANT!!! nasib baik x suka g sana..

Thalha Bakar said...

Ini taktik kapitalis untuj menipu pengguna... biasalah kesilapan harga ini MEMANG DISENGAJAKAN...

eelobor said...

seriously....dah lama aku boikot pasaraya nih. pernah gak terkena dulu, cuma tak buat entri jer.

ciksal said...

Betul..GIANT ni cekik duit orang. Saya dan akwan saya pernah terkena..bayangkan saya beli ikan selar dua ekor..tak besar amna pun..rm8 dia caj!
kawan saya pula nak beli dapur memasak..kat rak tulis rm70 tapi bila pergi bayar dia caj rm150..bila tanya..staf dia cakap..dapur tu tersalah letak kat harga rm70..

TengokTV said...

aku selalu beli kat tesco.. giant ni keparat sikit.. rega bapak mahal.. jauh beza dengan tesco..

Sudin Shaari said...

Ni adalah pengalaman saya yang pernah bekerja sebagai cashier. Sebenarnya masalah ini berpunca daripada pihak management. Dah tahu esok harga nak ubah, mengapa malam sebelum tutup kedai atau pun pagi sebelum buka kedai, pihak management tak double check shelf label pada harga produk yang berubah pada rak?

Rasanya pihak management ni tak ambil kisah pun harga produk yang berubah kerana orang pertama yang akan kena marah adalah cashier.

Pergilah Tesco ka, Giant ka, Mydin ka, semuanya sama. Harga diimbas tak sama dengan harga di rak kerana shelf label pada rak ditukar oleh manusia.

ayobkelubi said...

terima kasih pada bro hazrey atas entri ini. saya baru kena minggu lepas di tesco,nilai.

beli softlan 3L, kat rak tulis RM 7.99 tapi bila tgk resit jadi RM 8.55 dan air freshner, kat rak tulis Rm 13.99,dkt resit rm 14.99

dgn mengambil semangat blog ini, say pergi tuntut bayaran semula.
alhamdulillah, customer service tesco nilai terbaik!. terima kasih.

ajo said...

saya pernah mengalami perkara saperti itu sebanyak 2 kali di tesco kuala selangor dan tesco bandar seri iskandandar. harga dipamer berbeza dengan harga apabila discan. nasib baik sy perasan. saya minta dia org check balik harga dipamerkan, mereka memberi alasan itu harga promosi hari sebelumnya. tindakan saya ialah dengan membatalkan pembelian dan mengucapkan terima kasih kepada petugas kaunter & penyelian nya kerana tidak memberi ucapan maaf ka atas kesilapan yg dilakukan.kejadian saperti itu tidak wajar berlaku di mana mana pasaraya pun

Ninies said...

Pernah kena kes salah scan harga ni kat GIANT PUTRA HEIGHTS. prosedur & layanan memang menyakitkan hati. bukan duit yg kita concern kat sini, tapi kalau salah, staf tu cepat2 mintak maaf & tunjuk sikit sense of urgency nak settle kan isu tu, kita mesti tak kisah kalau kena tunggu.

lagi sekali kat GIANT PUTRA HEIGHTS ni kes coklat ada ulat. expired date tahun depan tapi coklat dah berulat. kes ni pun layan customer macam beggar. macam kita kebulur sangat.

Izyan Darling said...

saya pernah mengalami situasi yang sama di Giant Seksyen 13, Shah Alam. baby food Rafferty's Garden (makanan baby dalam pouch) dijual pada harga rm7.49 dan promosi buy 1 free 1. saya ambil 4 pouch jadi patutnya cas RM7.49 dua kali saja. bila saya cek resit, dia cas 3x, maknanya satu saja buy 1 free 1, yang lagu dua cas one each. saya pergi ke kaunter khidmat pelanggan dan kena isi borang dan melalui prosedur yang sama. memang makan masa, tunggu lama. mereka tak peduli kita kena tunggu. bagi mereka seolah2 kita berkira sangat beberapa ringgit tu tapi isunya sekarang ialah mereka menipu pelanggan. saya juga perhatikan banyak barang2 di Giant tak ada tag harga. sila berhati2 apabila buat bayaran. pastikan anda tahu harga sebenar dengan memeriksa di mesin semakan harga (itupun kalau mesin tu wujud dan tak rosak).

Zamri Mohamad said...

Mohon aduan disalurkan ke saluran rasmi juga agar ia sampai. Cadangan saya penulis hantarkan ke url ini http://www.giant.com.my/contactus dan aduan. Serta ke emel forum@utusan.com.my

Hazrey said...

Saudara Zamri,

Saya sudah menghantar ke facebook giant namun tiada sebarang balasan. Takpe, cukuplah di blog ini kerana saya yakin ramai yang membaca. Insyaallah. terima kasih saudara for that suggestion. :)

asma.asiy said...
This comment has been removed by the author.
Azza Azman said...

sya beberapa kali dah terkena.... kat giant brem malm kepong. kat rak dia tulis harga promosi bila dalam bila amboi kemain dia kira harga asal. bangang punya giant. klu aku ambik air kotak tu satu je xpe tapi aku amik 3. byk kot beza...

Pijal said...

tesco pun same laa.. aku pegi tesco nilai.. bli brg byk gile.. mase byr cashir tu cume scan je brg pastu letak tepi.. pastu die buat bodoh je tade nak tlg packaging.. dgn muka masamnye.. aku dgn bengang2 dah sumpah seranah kat situ die buat bodoh je tade maaf ke ape ke.. terus scan next customer..customer be4 aku pun kene bungkus brg sendiri... customer service kat hypermarket ni mmg teruk la.. mmg skrg aku dah tak pergi mane2 hypermarket dah.. aku bli brg kat kedai runcit je.. lagi bagus, lagi friendly, siap boleh borak2 lg.. lagipun boleh bantu peniaga2 kecil aku lagi suka.. walaupun brg tak sebyk mane tapi best.. bli brg letrik gi kedai letrik, bli perabot gi kedai perabot, bli brg hardware pegi kedai hardware... setel.. hati pun girang

ahmad said...

Mmg tol..saya pon pnah kne tpu di giant mines..hampir 20 ringgit gak..di tag pampers huggies dry 33 ringgit tp bila scan jadi 47 ringgit..so dah tekad x kan dtg lg..coz tesco still the best..sape yg x penah g eloklah try.. ;)

ahmad said...

Mmg tol..saya pon pnah kne tpu di giant mines..hampir 20 ringgit gak..di tag pampers huggies dry 33 ringgit tp bila scan jadi 47 ringgit..so dah tekad x kan dtg lg..coz tesco still the best..sape yg x penah g eloklah try.. ;)

Sqf Market-sf Beauty's said...

Sebenar nya tu la taktik dia org nak cr untung.... Kt GIANT sy penah kena, kt JUSCO pun penah.... Jd bhati2 bl beli barang...

Sqf Market-sf Beauty's said...

Sebenar nya tu la taktik dia org nak cr untung.... Kt GIANT sy penah kena, kt JUSCO pun penah.... Jd bhati2 bl beli barang...

mrkleemann said...

saya pun pernah kena dekat Giant Cheras..kes yg sama.
Dekat promotion area harganya lain tetapi bila dekat kaunter , time staff kaunter touch pd skrin, harga yg terpapar lain..saya tahu sebab saya monitor setiap barang yg dia touch pada skrin tu..dan ingat harga yg ditawarkan..selalunya saya akan minta dia ketepikan saja barang yg harga lain dari harga publish !...so moral of the story..jgn tertipu dg teknik mereka ini dan kita kenalah alert dgn harga tawaran..jgn jadi "tunggul" je kat kaunter tu tunggu utk bayar..!

mrkleemann said...

saya banyak kali dah kena...harga paparan lain harga bila kat kaunter..so moral of the story..ingat harga yg ditawarkan murah..dan jgn jadi tunggul time di kaunter bayaran..tengok sama staff tu touch pd tag harga tu..
Selalaunya saya akan minta dia ketepikan barang tu, bila harga tak sama dgn di offer...senang ..tak payah nak gaduh dan bertegang urat pd mereka yg memang attitude mcm tu..atau dilatih utk begitu pd pelanggan mereka !

b3skut said...

Benda ni mmg byk berlaku di Msia. Bukan sahaja Giant, tp retailer lain pon ada juga.
Sy perrnah membeli set meja makan di Carrefour Mid Valley, price tag RM160, tp bila scan RM 290. byk beza tu kan. dan sy dapat beli pd harga yg lebih rendah, wang dikembalikan.
Minggu lepas, di Tesco Semenyih, tertera harga bagi susu Friso 1-3 tahun RM57.90. Mmg murah sbb biasa dekat SpeedMArt pon harga lebih kurang RM63. Sy beli 3 buah, tp bila scan tertera harga RM68.90. Bezaa RM9 setiap tin. Mujur dpt claim balik.
MMg dah biasa terkena sblm ni, dan skrg mmg sy akan check balik resit sebelum keluar drp premis tsbt.

nurrul said...

Sy pun selalu terkena gn giant ni.rs menyampah dh.selalu kena brg yg dia buat promosi.bl dh byr semua,cek tgk mmg btl scan harga asal.bl sy nk p complaint,hby plak xbg,dia ckp xpela,bpe sgt.lg 1,dia mls nk melalui process yg membuang ms.sb tula,hby lbh suka bl brg kt kedai runcit,tlg org melayu katanya.klu semua org mcm hby sy,makin lemak la giant.

ieza beledza said...

Dulu aku biasa gi giant taman permata kerana dkt ngan tempat kerja aku... tp oleh kerana suasana kat situ x selesa.. ditambah brgan dapur xfresh berbdg ngan care4 w.maju so aku terus x gi dah sampai skrg...

masalah difference price ni mmg biasa berlaku... tp care4 n jusco always care walaupun take time coz pelanggan ramai...so terpaksa accept la... tp kalau dah x de pelanggan tp x ambil berat tu mmg melampau... susah ke nak cakap MAAF...maaf cik ambil masa lama sikit kerana saya kena check harga n bla bla...

dayang Citra said...

wah banyaknya komen tentang GIANT..teruk tul..giant baru lagi di sarawak...belum lagi dengar komplen..cuma harga barang dia lebih mahal dari pasaraya lain wpun mewar-warkan kedai harga patut..

hitomi lavender said...

giant kat melaka ni pun sama....air da expired bape minggu pun jual lg....pengawal keselamatan biadap...macam dia plak manager kat situ...lebih baik pi kedai runcit biasa ja....

zafirah says... said...

Masya'Allah..agak2nya ni satu kbtulan ke atau mmg taktik GIANT? sbb sy pun pnh kena d GIANT Sarawak. Harga check out tak sama dgn harga promosi. Bila sy check resit, sy trus bgtau cashier. Cashier mintak sy k customer service. Alhamdulillah, mujur jugak lah customer service nya oke.pengajarannya,kena sntiasa check resit pembelian tak kira di mana tp espcially d GIANT hehe

.: Si BungaKopi : . said...

saya plak motor hilang kat luar tesco, security situ plak layan macam gampang..ambik sambil lewa je.

kim said...

semua Giant pun sama..baru je tadi terkena dekat Giant Seri Kembangan..siap cakap kita yang salah tengok harga..sy boleh tunjuk bukti harga tu, boleh pulak sambil lewa cakap ada staf kat tempat yang aku nak pergi..padahal satu haram pun xde..memang kena cek resit la kalau pergi Giant..aku je yang x pernah belajar dari kesilapan..setia dengan Giant PENIPU!!!

kesumahearty said...

bkn air jer..... beras pun saya terkena... perbezaan harga adalah RM10.00... da lek umah baru perasan....

pla gamsb said...

ahhaa...sekarang ni tesco pulak dah buat hal...dulu giant...hihihi..diorg ni perasaan megah kot sbb kje kt hypermarket..what a shame!very the pemikiran kampong!..kje kat hypermarket jual barangan murah..bukannye kje kt parkson klcc..belagak mengalahkn donald trump!please la wehh semue pekerja yang sebegini..please wake up!perangai mcm orang purba..come on la..lg 8 tahun je nak 2020..please lah jgn berperangai mcm org utan..customer first,ok..

skrg ni pon,kt tesco dah terbalik plk.customer bungkus brg sendiri.tesco mengambil kesempatan di atas kebaikan org malaysia!so,suruh cashier pack dulu brg2 uolls sblm dibayar.Jangan biarkan attitude ini menjadi kebiasaan kerana pack barang customer adalah job scope mereka.adakah anda dapat discount jika pack sendiri?tidak sama sekali..anda telah membayar barangan + keuntungan kepada tesco.keuntungan yg berlipat kali ganda sehinggakan owner tesco itu sememangnya lebih kaya daripada pelanggannya...

Terima Kasih.

Slayer7815 said...

dah post kat fb kengkawan tq 4 info

munmun Omar said...

kurang ajo betoi ye..tak penah kena lagi tapi dah few time p giant,muke masam semedang..macam baguih sangat ja nak masam2 muke dgn customer

Nafisa81 said...

beberapa kali kena..kita nak beli barang,..barang tu tak boleh scan pulak. pastu dia suruh kita customer ni pergi tukar yang baru. Lepas tu koi blah cam tu je tinggalkan cashier tu...padan muka.

Ayu Abu Bakar said...

Saya pn pernah lalui pengalaman yg sama di Giant Melaka..sgt sakit hati dgn staf yg langsung tk mengakui kesilapan atau mnta maaf tp sebaliknya menyalahkan pelanggan kerana tidak semak harga betul2..

Assiddiq said...

Kat giant kuala terengganu pun sama. Ramai dh yg cakap harga kena scan dlu. Pekerja pun kurang ajor.. Sy dah pernah terkena.. Igt sy ni yg sensetif rupanya ade jgk yg terkena. Kejadian berlaku awal bulan ni.. Rasa nak boikot je tp brg2 sana ada lebih murah dr mydin..

Syazawan Zainal said...

Plz refer to zakeri@giant.com.my
For ur complain..

chahaya said...

mohon share

aZeeMaH said...

kat tesco pon kene jaga2...sama jugak masalahnyer...cuma setakat ni staff customer servicenyer ada adab.hehhehe

dr. said...

salam.. hari nie giliran saya pulak yg kna.. tropicana ditawarkan pada harga rm9.99 untuk dua botol. bila dh bayar n semak resit, dia letak harga normal rm5.99 setiap sebotol. bila di tnya, jawapan di berikan adalah encik perlu ambil twin pack. persoalanya, tmpat saya ambil air tersebut tiada twinpack n ada tag harga dua botol rm 9.99... cm nie ke cara giant??? kali nie xnk bg peluang., nk report kt kpdn..

Di Taman Desa Indah, Nilai said...

Saya ex-staff Giant.

Pertama skali Giant is bias towards race.

Secondly, they have a lousy system to manage their Point Of Sales system (POS. Kat kaunter tu lah. Database harga memang selalu bermasalah. Saya IT staff dan saya tahu apa kelemahan mereka ni.

Yang ketiga, Giant is not even a Malaysian own company. Hong Kong cinese yang punya. Their policy towards staff memang sangat2 racist.

Yang keempat, tolong berhati-hati bila membeli barang2 makanan seperti ayam/daging terutama nye. Mereka beli from non-muslim jadi dikhuatiri tidak HALAL. Bukan saya saja nak mengarut tapi saya nampak nama company apa as supplier. Juga bila penghantaran barang kita boleh nampak siapa yg hantar barang2 makanan tu.

Saya dah lama boikot GIANT ni. Diminta pihak berkuasa lebih tegas dan telus terhadap Giant ni.

noaz uno said...

mase zaman2 student dulu penah kene marah dengan pekerja yg keje bahagian simpan beg.. sebab kitorg simpan beg kat ctu lame sgt.. 3 hours je kot.. bukannye die kene pegang ke pikul ke ape.. amek letak dlm box bg kertas no.. tu jek.. last2 mmg dpt habuan la staff tu.. stress jek..

abdul razak said...

saya dah 2kali kena.... tapi senangjek kalau nak.. stiap barang korang kena rekodkan semasa korang amik barang... pastu korang totalkan jumlah..... pastu kat kaunter korang tengok diaorang keyin dan total kena bayar, samada sama atau tidak harganya...kalau tak sama terus argue jek kat kaunter tu..... tapi pastikan korang kira betul betul harga barang okay..... daripada emasfaiz.blogspot.com

abdul razak said...

saya dah 2kali kena.... tapi senangjek kalau nak.. stiap barang korang kena rekodkan semasa korang amik barang... pastu korang totalkan jumlah..... pastu kat kaunter korang tengok diaorang keyin dan total kena bayar, samada sama atau tidak harganya...kalau tak sama terus argue jek kat kaunter tu..... tapi pastikan korang kira betul betul harga barang okay..... daripada emasfaiz.blogspot.com

rosh said...

jarang g giant,biasa beli barang kt pasaraya tokey nya org melayu..setakat ni xde mslh...

mohd syukri said...

Byk option lain lg seperti mydin dan tesco. Lg class drpd giant. Kbykn yg pergi giant org sederhana atau miskin. Sbb tu diorang pandang sblh mata. Sy dulu kerja kst parkson. Management kami ajar, in any way, put the priority on customer.

mohd syukri said...

Byk option lain lg. Mydin, tesco.. kbykn yg pergi giant ni org sederhana atau miskin. Sbb tu diorang pandang sblh mata. Aku pernah kerja di parkson. Management kami ajar, in any way, put the priority of customer in 1st place.

mohd syukri said...

Byk option lain lg seperti mydin dan tesco. Lg class drpd giant. Kbykn yg pergi giant org sederhana atau miskin. Sbb tu diorang pandang sblh mata. Sy dulu kerja kst parkson. Management kami ajar, in any way, put the priority on customer.

Mar Mansor said...

as salam..saya pon pernah kena kat giant..tp giant lain di area JB..tulis kat rak promosi..bila bayar harga asal..bila saya tnye,senang je jwapannye..tu utk y ada kupon..pastu dia ckp lg..klu tak puas ati leh wat aduan kat cust service..wth..

speedrider said...

http://www.speedrider.org/2009/09/giant-memang-penipu.html

http://www.speedrider.org/2009/07/apabila-gergasi-menipu.html

Kena cari balik entry lama aku Hazrey

aku kau said...

So untuk peringatan bersama.. sambil ambil brg, sambil congak harga.. itu yg selalu kami sekeluarga praktikkan. Bukan apa, dah banyak kejadian sebegini dan kami pun tak kuasa nak melayan kerenah staff hingusan yg kurang ajar. Jd kita sama2 alert.

DISCLAIMER FOR THE IDIOTS.

Dear idiots and faggots, if you think you can win a fight over internet, you are at the right place. Altho, I am NOT writing to represent any of my employers, you may at any time throw your tantrum here and be willingly ready to be eaten by us. If you know the law better, leave defamation comments because I am not gonna be fucking responsible of your acts here. If you feel offended of my writings, you are a faggot. And you listen to Justin Bieber rite? Ok, you are a faggot.