Wednesday, July 3, 2013

#909: SUDAHKAH ANDA LIKE PAGE INI?

Untuk gambar nun di bawah, saya ada banyak persoalan:

1. Adakah gomen mahu gambarkan mereka 'likeable' melalui jumlah like pada status KP? "Wah sudah dapat 5 likes" bestnya!!

2. Adakah measurement kepada kepuasan rakyat bersandarkan kepada jumlah likes di facebook? Anda puas? Ok pergi picit butang like, cepat!

3. Benarkah pekeliling ini dikeluarkan oleh Jabatan Kesihatan Pahang? Jika benar, sudahkah sesiapa mohon bertanya apa motif depa pi issue surat macam ni? Apa justifikasinya? Atau, sudahkah dia naik pangkat dek surat ini? 

4. Apakah dosa kami untuk membaca surat seperti ini? 

11 comments:

ibnu marzuki al firdaus said...

kp semua jabatan esp rela

ibnu marzuki al firdaus said...

https://www.facebook.com/drnoorhisham

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said...

Dah pesen retis2 la siap suruh LIKE FB camni. Untuk buat pengumuman yang "Jumlah like di FB sudah sekian jumlah"?

Urgh!

skulluv said...

tunggu nanti aku rasa ada sebab baru aku like..haha

Aizat Ab Rahman said...

LIKED!

WAN ZUHA ISHAK said...

Berangan jadi 'retis' dulu tapi bakat tak beberapa ada, keje la gomen.

ayobkelubi said...

Benda-benda macam ni lah menyebabkan orang ramai jadi semakin benci dengan perkhidmatan kerajaan.

Macam mana lah boleh jadi PTD orang yang keluarkan arahan ni?. *sigh*

raja diskaun said...

Orang kerajaan dah mati akal.... kalau dah keluar arahan ni tengah kerja pun dok layan FB ....
Bersama saya berniaga di Affiliate Junction. Pendapatan berterusan. Hanya guna Mykad sahaja boleh dapat duit. Diiktiraf oleh seluruh asean dan disokong oleh MDeC, Syarikat yang keluarkan sistem Mykad kepada Jabatan Pendaftaran Negara ....
http://rajadiskaun.blogspot.com/

Yogi Marsahala said...

jumlah pengunjung yang like menandakan isi yang bagus, komentar juga dong ke blog saya www.goocap.com

Faiz Zakaria said...

amboi.. sampai keluar surat arahan..

Ami Scott said...

Tujuan keluar surat arahan ni bak kata bos aku mungkin memudahkan apa2 info dari KP Kesihatan yang terkini cepat tersampai sementelah masing2 gemar berFb berbanding cek email...

DISCLAIMER FOR THE IDIOTS.

Dear idiots and faggots, if you think you can win a fight over internet, you are at the right place. Altho, I am NOT writing to represent any of my employers, you may at any time throw your tantrum here and be willingly ready to be eaten by us. If you know the law better, leave defamation comments because I am not gonna be fucking responsible of your acts here. If you feel offended of my writings, you are a faggot. And you listen to Justin Bieber rite? Ok, you are a faggot.