Wednesday, January 4, 2012

#802: SESI VIDEO BERSAMA NUR AMALINA CHE BAKRI.

"Kepada anda yang berada di luar sana, jangan risau, jangan bimbang, im doing fine here, terima kasih kepada semua nasihat yang anda berikan kepada amalina, saya akan jadikan iktibar dan teladan. tapi ada komen yang sedikit mencalarkan hati amalina. if you want to give me advice harap janganlah terlalu emosi hingga babitkan ibubapa, keluarga," kata pelajar cemerlang Sijil Pelajaran Malaysia 2005 yang memperolehi keputusan 17A1, Nur Amalina Che Bakri.
Kumpulan wartawan tempatan dari TV9, Astro Awani, Harian Metro, Sinar Harian, Berita Harian dan Utusan Malaysia sebentar tadi berpeluang menemubual Nur Amalina di rumah ibunya di Kota Tinggi, Johor bagi mendapatkan gambaran jelas mengenai pelbagai tohmahan di media sosial mengenai perkembangan terkini dirinya yang masih berada di United Kingdom.



More on this later!

Beautifulnara.com had posted two videos from Nur Amalina. Checkout the blog here.



6 comments:

Leen said...

Semoga sesaper yg nak bagi nasihat tu biarlah secara berhemah ye..

Mezzaryu said...

pelik sangat. memang patut kita tegur apa kesalahan kak amalina. tapi, kenapa perlu kutuk? kenapa perlu maki? Dia masih lagi seorang manusia, seorang perempuan yg hatinya sangat sensitif. Mungkin dia tergelak je bila first time tau, tapi hati dia, ada kita amek tau? takdekan? Kita tak nampak kesungguhan dia kat sana. Sebab satu kesalahan je, semua orang tutup mata pada kebaikan dia. Nak tegur, biarlah berpada, jangan memaki hamun, bukannya apa, nanti kena balik kat anak-anak kita? Mana tau benda yang sama yang terjadi pada Kak Amalina terjadi pada keturunan kita? Anak-anak kita? Cucu-cucu kita? Kita patut bangga sebab dia salah seorang rakyat Malasyai yang sedaya upaya nak banggakan nama Malaysia, tapi apa yang dia dapat? Cacian dan makian. Saya cakap camnie, sebab saya pun dah lalui cacian dan makian tu dulu. Sakit tak terkata. Iktibarnya, jangan kita caci, maki dia, sebaliknya doakan dia. Itu yang terbaik. Tegur dengan cara berhikmah. Sekian.

.sweet-ants. said...

org yg kutuk2 amalina dgn bahasa kesat ni pernah tak dia tegur sedara mara dia yg buat silap macam dia tegur amalina? setakat melepaskan 'nasihat' ketuk ketak atas keyboard boleh laa.. try sekolahkan darah daging sendiri yg soSIAL. takkan takde sorang pon kan..maksum sgt ye

adelin_uk said...

Actually it doesn’t matter whther u succeed in ur studies or not. What’s more important is to be a good muslim, obey what Allah ask us to do including covering aurah. Remember syg, if u read this, kejayaan kamu hari ini smuanya atas izin Dia. Tak mustahil suatu hari nanti kamu jatuh dengan teruk kan? Sesungguhnya kamu sedang diuji.

petite girl said...

Dear Amalina,

be you!

-Know how it feels to be different.

SI buntal said...

i don't know why i can't even take my eyes on her.well, she used to be my role model back then when i was in secondary school. i bought her motivational CD, books, magazine which wrote about her, and even berita harian's "Score A" corner to which she had subscribed to. she gave a massive impact to nation,n thus as a reason why students (especially when it comes to exams)would want to score for every subjects they're taking. she challenged new generations to become as greatly as hers and even better than hers. as a result, they're numbers of student who had achieved brilliant achievement for spm examination. well, life wont always treats us well and as for amalina herself, she cant always be perfect all the times. i mean, she is a human being (in fact she is). for me, lets just take the positive sides for the greatest achievements she had exceeded so far. n people are freely to give their point of view (she is a public figure and that is the price she has to pay). if we cant accept the way she is in her normal life just let her be n try to correct her in a proper way ( a way to teach a baby how to walk rather than to treat a dog who barks all the times). we cant simply force someone to change,can we? let us pray for her hidayah n hope for one fine day, she would definitely change and find her way to a great path.with ALLAH's will.

DISCLAIMER FOR THE IDIOTS.

Dear idiots and faggots, if you think you can win a fight over internet, you are at the right place. Altho, I am NOT writing to represent any of my employers, you may at any time throw your tantrum here and be willingly ready to be eaten by us. If you know the law better, leave defamation comments because I am not gonna be fucking responsible of your acts here. If you feel offended of my writings, you are a faggot. And you listen to Justin Bieber rite? Ok, you are a faggot.