Saturday, January 21, 2012

#809: PENGKID BAGI AMARAN KERAS.

Apa kabar pengkid sekelian, apa kabar gay sekelian? Dah kena panah petir belum? Belum? Kalau belum, bolehlah baca sampai habis.

Malam tadi, kami menyertai satu operasi Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Johor - Ops Tahun Baru Cina dengan fokus pada motosikal.

Antara yang ditahan termasuk seorang remaja berusia 19 tahun yang buat muka kelat macam murtabak basi sebab tidak memiliki lesen memandu.




Dia bawak awek. Tak sempat tanya relationship status diaorang, mungkin aku akan check kat facebook diaorang. Kalau relationship status fb awek yang dibawa remaja itu masih in open relationship, mamat itu sangat malang.

Kerana pengorbanan besor dilakukan remaja itu semata untuk bersama-sama menikmati waktu malam di Johor Bahru.

"Tengok ni, ai sanggup berkorban untuk keluar dengan u," mungkin itu keluhan remaja itu pada aweknya, masih mengekalkan riak wajah murtabak basi.

"Esok tukar tau relationship status u kat fb," tambah remaja itu, mungkinlah kot. Hahaha.


Sebelum operasi itu, kami sempat singgah di sebuah deretan gerai minum bersebelah Tanah Perkuburan Islam Mahmoodiah.

Ya, kami sangat suka tempat ini sebab ia mengingatkan kami supaya makan cukup-cukup dan banyak banyak sebab tak tahu bila lagi time kita.

Di gerai ini, dua gadis berambut blonde sedang elok minum, keduanya pakai seluar pendek jeans yang labuh menutup aurat. Tak mungkin lah kan. Dah nama seluar pendeklah mesti seksi.

Mungkin mereka tak ambik iktibar gerai itu bersebelahan tanah perkuburan. Mungkin tak perasan kot.

Apapun, posisi aku antara rakan-rakan media lain, akulah paling untung sebab directly mengadap mereka. Maka, terpaksa aku posisikan kepala aku 90 darjah tepat pada diaorang. Yelah, tengok dua kali dosa. Tengok sekali, jangan toleh toleh.

Tak lama kendian, rupanya mereka adalah couple, apabila berjalan, seorang darinya berambut pendek.

Mereka terpaksa melepasi meja kami kerana kereta diletakkan bersebelahan tempat duduk kami. Haaa peluang ni.

"Kami cuma nak cakap, lawa rambut u all," aku cakap pada mereka.

Yang rambut panjang terus toleh dan senyum manja kat kami. Tak tak, kami takde bunyi wiit witt semua tu. Terlalu tua untuk itu semua. Takut disalahertikan.

Melebar senyum awek blonde tu manakala rakannya yang pengkid tu masam mencuka.

Sebaik melepasi meja kami, pengkid itu dengan muka masam, menggunakan jari telunjuk, terus warning pada awek rambut panjang tu! Hahahahah. Sudah kena warning 'keras'!

Untuk menampakkan amarah, pengkid itu menekan sungguh sungguh pedal minyak sebaik kenderaan mereka bergerak.

Mesti remok hati pengkid itu. Tercabar kejantanan pengkid itu. Tercalar hati. Nasib baik pengkid hati keras. Yelah, lelaki kan.

Itu sahaja cerita untuk hari ini ya adik adik. Moral of the story is gadis itu pasti mendambakan siulan jejaka seperti kami. Hahahahahahahah. Bongok.









8 comments:

Azhar Abdullah said...

Ingat saya pengkid saya takde perasaan?

Teringat ayat tu tetiba...hahahaha...ko ingat tak?

ayunda maajis said...

teringat pengkid kna sound time masuk komuter. pak guard igt dia lelaki yg nk masuk gerabak pink tuk wanita..haha

nak x nak..dia pon jwb "saya perempuan la cik"

hahaha

Abang Zul said...

Hahaha... ko ni, memang la. Kalau sehari tak carik pasal, tak sah.

Aku selalunya tegur bebudak pengkid ni dengan panggilan 'abang'

Fuh! Dia punya senyum, sampai tanggal telinga... (perasan - padahal masa period kena pakai pad jugak) isk!

Word Verification : ampho
- around, about, both, on both sides of, both kinds. (kebetulan ke nih ?)

kirana nakia said...

Entry nie satu benda je yang best saya baca bang..BONGOK..hahahah..tu memang word terbaek menggambarkan sikap bingai masyarakat kita hari nie..

aizamia3 said...

kehkehkeh.. membayangkan bagus sangatler si pengkid tu.. kalau dah namanya perempuan tetap perempuan..

Diana said...

Salam.

Abang Hazery,

saya ada satu cerita.

dalam ramai-ramai member saya kat fesbuk, saya ada sorang member pengkid.

dia ada awek dan diaorg baru je ambik anak angkat sorang.

kawan2 dia semua pengkid dan kawan2 dia semua ada awek yang sangat2 cun....(lelaki tengok memang jelez..)

jauh disudut hati, saya tahu dia memang salah. ringan je mulut dan tangan nak menegur kesalahan dia.

tapi dia jatuh kategori orang yang baik.
mempunyai bisnes yang bagus, sangat mengambil berat tentang kawan-kawan dan keluarga dan mempunyai perancangan masa depan yang sangat mantap.
sekarang dah ada anak, lagi suka cerita pasal anak dengan kitaorg kaum ibu nih..

yang kitaorg mampu buat adalah - doa dari jauh semoga dibukakan pintu hati dia untuk kembali kepada fitrah dia.
nak tegur depan-depan, khuatir mengguris hati dia..

puanbee said...

heheh lawak lah pulak baca entry ni

Azlan Strider said...

hahaha..yang nie lawak..klu ade kat scene citer sampai anak cucu pun tak jemu..sayangnya dia takde kejantanan untuk dicabar..hehehe

Regards,
-Strider-

DISCLAIMER FOR THE IDIOTS.

Dear idiots and faggots, if you think you can win a fight over internet, you are at the right place. Altho, I am NOT writing to represent any of my employers, you may at any time throw your tantrum here and be willingly ready to be eaten by us. If you know the law better, leave defamation comments because I am not gonna be fucking responsible of your acts here. If you feel offended of my writings, you are a faggot. And you listen to Justin Bieber rite? Ok, you are a faggot.