Wednesday, January 11, 2012

#806: SORRY SAYA SIBUK.

Sori ya kakak kakak, abang, abang, adik adik dan macha macha sekelian. Saya sibuk dengan assignment. Tak sempat nak update bebanyak. Apapun, ni cerita pasal emas yang dikatakan ditemui di Jalan Mewah, Kampung Melayu Majidee, Johor Bahru. 

Malas nak tulis, so tengok jerlah video ni ya lepas tu, tepuk tangan kuat kuat sebab orang Melayu memang degil.

Video pertama adalah paparan dari program talkshow - Malaysia Hari Ini (MHI) pagi tadi (twitter: @mhitv3) dan jawapan dari pencari emas sangat best!! Ada beberapa readers sempat tengok dan gelak sungguh sungguh dengan penuh keikhlasan. 

Dan ohh, tahniah untuk Ally Iskandar yang bakal mendirikan rumahtangga pada 20 Januari ini. Insyaallah, aku akan turut menunaikan jemputan ke majlis persandingan pengacara intelektual ini.





12 comments:

Cik Liza said...

Hahaha.. Hujan batu di johor bahru, hujan emas di kg melayu... Luckly saya keje kat Majidee, leh tgk live kejadian mendulang tu...

una berry said...

kasihan,tertipu sudah
merugikan masa dan keringat sahaja.heh

MRD said...

harap2 diaorang tu tak membazir. lepas ni, batu2 yang dikumpul tu bolehlah buat hiasan persekitaran rumah. tapi, kalau yang lagi degil, boleh hantar sample kat lab persendirian (bayar sendiri) untuk mengesahkan jenis mineral yang gold kaler tu.

Insane Inkling said...

orang kita memang kelakar kadang kadang.(tepuk dahi)

Linda the Octoberist said...

"abes sape nk tambak balik akak dh korek?"

"akak tak korek! akak tak korek!"

hahahahaha!

blog-tips-kurus said...

emas makin mahal...

uDean said...

ermm.. ada sorg admin persatuan bangsa johor kt fb bg pengakuan, dia jual "emas" yg dia korek tu kat kedai emas holiday plaza.. dpt RM1680 lg.. dia ckp cina tu mmg dah check betul2 "emas" tu before dia bg duit.. hurmm..

zulfikar hazri said...

Aku syak wartawan yang kat site video pertama tu kau la Hazrey, sebab aku tengok gigi dia mcm nak sama je ngan justin bieber. kau eh?

Hazrey said...

zulfikar: salah bro. bukan aku tu. siapa ntah. wartawan diaorang lah tu. aku kerja sebagai penyanyi sepenoh masa. ni pun tengah buat tour ni.

ibnu marzuki al firdaus said...

http://news.ninemsn.com.au/national/8402078/pilot-faces-sydney-court-on-drug-charges is it really http://www.facebook.com/profile.php?id=100001326910487&sk=wall him? mungkin kena aniya kot... macam kes pramugari mas bangsa cina dibunuh kat belanda, mah!

luqman h said...

saya dah pergi.macam-macam cerita

kraznaya said...

yg pgang mike tuh nampak muder la..ha3..

DISCLAIMER FOR THE IDIOTS.

Dear idiots and faggots, if you think you can win a fight over internet, you are at the right place. Altho, I am NOT writing to represent any of my employers, you may at any time throw your tantrum here and be willingly ready to be eaten by us. If you know the law better, leave defamation comments because I am not gonna be fucking responsible of your acts here. If you feel offended of my writings, you are a faggot. And you listen to Justin Bieber rite? Ok, you are a faggot.