Wednesday, December 14, 2011

#786: WHAT IF.



It's actually my birthday today - 14 December. I am officially 21 plus plus plus plus plus (quote: @anaraffali).

Apapun, yang bestnya, Ana Raffali nyanyi lagu birthday untuk aku. Kau hado? Kau mampu?


Well, she sang it virtually. 

Tetapi paling tak boleh aku nak percaya dan sesiapa pun tak boleh nak percaya ialah - aku terima beratus ribu wishes dari seluruh dunia untuk birthday aku kali ni. Semuanya dari peminat kpop. Haaa.. nak meroyan lah tu? Jangan marah. Sabar. Tengok dinding tu. Pastu hantukkan kepala 6 kali.

Last nite at exactly 12 midnite, wifey wishes me with a BIG surprise! No, she did not joget tiang or did any kpop dance move. I would advice her NOT to. Berbahaya untuk kesihatan. Tapi kalau buat macam best jek kan. Alah, kalau dia buat, takkan aku nak beritau korang. Makan sendiri der.

Dia pun tak lompat keluar dari kek, although I wished she would have done that. Confirm kami lari ambik ipad, main angry bird, if you know what I mean.

But we did watched One Channel on Astro to see latest kpop groups. We see that their dance moves are so alike. Karekteristik sangat sama. Hulur tangan kiri, hulur tangan kanan, toleh kepala, dongak atas, tunduk bawah, pandang kamera dari sisi, slide dari kiri ke kanan. Fuh, aku dah boleh hafal dah. Sooner or later, you should see me wearing skinny jeans and big spectacles. What shall I call myself? It must sounds Korean right?

Let's call myself Hazrey-Ju-On? Bunyi Korean kan? I am Justin Bieber, no more.


Fuhh.. tapi tengok macam muka aku kecik kecik dulu Ju-On ni. Confirm degil nauzubillah.

This year, aku tak banyak hadiah selain CD lagu kpop dari rakan rakan peminat muzik kpop. Ok, aku tipu. 

Well, I already have a wonderful wife, to begin with, what more do I ask? Ya, itu ayat tutup lampu awal. Cubalah taktik ni, gerenti berjaya.

Birthdays kami tak jauh, her's was11th Dec and mine is 14th. 

I bought her a branded handbag tapi tak payahlah nak tulis brand apa, cuma aku boleh beritahu, lepas dapat beg tu, kalau biasa cium pipi, aku dapat ciuman sampai ubun ubun kepala aku. Telinga sekali. Itulah penangannya. Hahhaa. Propa jek kan. Jap, nak tunjuk jari kelingking.

Apapun, I think I may write this entry differently if:


Tetapi hakikatnya:


Yeah, that is the car I am driving now. Kena parking bawah pokok sebab tak ada aircon. Panas der.Sungguh tak kpop kan kereta aku? Itu jek yang mampu.

Perut mendepa tu lambang kemasyhuran tu.Kekadang sangkut kat stereng. Ada kesan melecet sikit. Tapi ada minyak Bio Oil bagi menghilangkan kesan parut. Perut kena jaga gak kot selulit nanti, nak bergambor keluar kolam susah lak.

So aku kini dalam usaha menggerakkan segala otot otot bagi menolak lebihan daging dari perut ke bahagian dada. Defy gravity. Mesti boleh. Confirm Audi R8 dalam tangan. Masa tu nanti, kau jangan jeles ok. Kau mampu?

Ohh, to all my friends yang wished wifey and me for this birthdays of ours, terima kasih kami ucapkan dan takkan wish kosong jek? Hadiah hadiah tak ada? Apa? Aku dah tua? Jangan, ringan tangan aku nak tulis komen macam... hahahahah. Marah?




15 comments:

El said...

sungguh kpop kereta tu. hahaha

lynnaiza said...

happy birthday! ;)

mega senja said...

Selamat hari jadi hazrey...perut melecet, bio oil? Hahahaha tu yg haku tak tahan tu woiii...

Eri-chan said...

happy birthday. hopefully you sentiasa melawak dalam entry mcm yang ini. hehehehe

zulfikar hazri said...

Happy birthday Hazrey..

Aku doakan ko boleh dapat R8, cuma jangan dapat Cup 38 B sudah.

Azrul Hisham said...

happy birthday bro...

bila nak buat group H-Pop?? Hehe

YaNa said...

happy birthday... :)

aizamia3 said...

selamat hari lahir..
moga sentiasa di bawah lindunganNYA dan dianugerahkan kesihatan yang baik dalam menjalani kehidupan seharian.. ;)

Cik Liza said...

Dah jadi Ju On tu jgn lupa pattern rambut leleh kat dahi...

Apepon Happy Birthday to u + to kak Honeyhazrey :)

*mesti sampai pg ni tak abis bangga lagi pasal ana rafali nyanyikan tu... Huh??

Akukah? said...

Didoakan yg baik2 shj to both of u! Moga sentiasa dilimpahi Rahman & Rahim Allah.

Justin Bieber = Ju On?? I likeeee.....

PUTUBAMBU said...

kahkah..!
sabor je lah.. kpop le sangat kan..!
ekeke

Happy besday to both of you..!
semoga panjang umur, diperbykkan rezeki dan diberi kesihatan yg baik aminn!

RHEA said...

Hehehe.. sungguh kpop encik Hazrey ni..

happy be lated birthday for both of you.. husband and wife..

ni hadiah dari saya.. secebis doa:
Ya Allah, berkatilah pasangan suami isteri ini, kurniakan mereka kebahagiaan yang abadi sehingga ke syurga.. amein ya rabbal alamein.

Insane Inkling said...

Happy Birthday Hazrey!

Fazilah Yayang said...

Happy belated birthday Bro Hazrey :)

Hazrey said...

Tq all for the wishes!

DISCLAIMER FOR THE IDIOTS.

Dear idiots and faggots, if you think you can win a fight over internet, you are at the right place. Altho, I am NOT writing to represent any of my employers, you may at any time throw your tantrum here and be willingly ready to be eaten by us. If you know the law better, leave defamation comments because I am not gonna be fucking responsible of your acts here. If you feel offended of my writings, you are a faggot. And you listen to Justin Bieber rite? Ok, you are a faggot.