Wednesday, November 2, 2011

#758: ANA RAFFALI DISERANG!

Ya, pada 28 Oktober lalu, aku mendapat tahu penyanyi berbaju kurung, Ana Raffali akan turut membuat persembahan bersempena Jelajah Festival Filem Malaysia Ke-24. 

Persembahan gadis ini antara program pentas Jelajah FFM di perkarangan tempat letak kereta Plaza Angsana, Johor Bahru.

Sejak tragedi dia turun lewat dan sesi belasah membelasah di blog kami sehingga mengundang penyanyi itu untuk mendedikasikan satu entry khas untuk aku (lari belakang pintu tutup muka), inilah kali pertama kami jumpa.

Entry yang ditulis Ana untuk Hazrey boleh dibaca di sini.

Berikut adalah antara foto ketika aku memperkenalkan diri aku. Ya, aku tak popular, maka aku kena kenalkan diri aku. Aku juga tak suka popular for wrong reason.


Sebelum aku jumpa Ana ni, aku dah persiapkan diri aku dengan segala gerakan gerakan serta sesiku dan kekuda persilatan yang boleh di google.

Aku juga berjaya mendalami ilmu bersilat Kelantan sebagaimana yang dipaparkan di sini.

Dan khas untuk korang, aku ingin kongsikan gerakan paling rahsia dalam ilmu pergaduhan seperti rajah di bawah. Abe bace ye:




Dan seperti filem filem omputih yang perlu tumbuk pokok pisang untuk jadik hero dalam citer mereka, aku juga terpaksa tumbuk dan tendang pokok pisang.

Sorilah, bila aku google 'tumbuk pokok pisang' kononnya nak kasi kesan dramatik dalam entry ni, aku cuma dapat gambor ni jek. Gambar ini adalah cara cara membuat cili tumbuk dengan ulam jantung PISANG. Tu nampak tu, ada tu perkataan PISANG. Boleh ahh kan. Terima kasih blog usharline.blogspot.com. Aku tak tahu kenapa dia tak letak resipi kat situ, tapi aku tengok macam sedap jek. Dah lama tak makan jantung pisang, yelah asyik makan hati jek kan. You tu sibuk sangat assignment. Eh eh.

Apapun, puan puan, inilah antara salah satu resipi yang boleh membuatkan anda menitiskan airmata jika menyertai Masterchef Malaysia. Tetapi, ketahuilah, ia tidak sesukar memasak Meggi Goreng.

Aku juga cuba untuk mendapatkan headline dari sok kabor.

Mother of banana!! Dua dua hot shial. Ko tenung mata diaorang. Kenapa uols renung ai macam ni? Ai tak relalah. Ni yang ase nak uno wiwi ejun anunan. Itew nak pegi KBMall leww.

Dialog kami macam ni:

"Hi Ana," kata aku, control suara penyek aku.

"Hazrey," aku kenalkan diri. Tu pun selepas aku ambik napas siap siap bagi membolehkan suara penyek aku berjaya disembunyikan.

"Hazrey? Hazrey, Hazrey, Hazrey the blogger?" kata Ana melompat kegirangan. Ya dia lompat tiga kali. Ok tak, aku tipu. Tetapi aku akan lompat macam tu kalau aku jumpa Nora dan Fasha. Malah, siap dengan shuffle lagi. yah yah yah yah, haa masuk masuk.

Truly, we had chatted as adults. Kami bertanya khabar tentang bagaimana peserta Masterchef memasak Meggi goreng dalam satu episode program realiti itu dan ia turut membuatkan kami menitiskan airmata. Ok, yang ni tambah. Macam Kak Nam eik.

"Kita tak gaduhlah, kalau gaduh kita tarik rambut," kata Ana dan sesungguhnya aku redha kalau Ana Raffali nak tarik rambut aku. Yelah, bukan hari hari artis boleh tarik rambut kau. Kau hado? Kau mampu?

Lama kami berborak. Dan aku dapat dengar isi hati dia tentang semua kontroversi yang melanda penyanyi ini. Nasihat aku pada Ana Raffali, dalam donia artis ni, dengarlah nasihat dari mereka yang rasional.
Insya'allah, Ana Raffali akan keluar dengan satu album baru awal tahun depan, dan seperti yang dia katakan, nilailah dia pada muziknya dan bukan pada kontroversi, jika kita benar benar pencinta seni.

Aku suka filename gambar atas ni. Tengoklah sendiri. Hahahahah.

Oh, mamat yang duduk tu aku tak tau siapa, tapi kata Ana Raffali, itu pengurusnya. 

Perbualan kami panjang lebar. Sehinggakan Ana Raffali kata, dia memerlukan rakan duet yang boleh bermain gitar. Maka inilah hasilnya. Penipu tul kau ni Hazrey. Cord 'C' yang kacang pun kau tak lepas.


Entah siapa ntah ambik gambor aku camni. Shedih ai. Dan kepada Zubir, Ana Raffali bukan buat tanda dua tu yang membawa maksud kepada dia nombor dua kepada sesiapa termasuk lelaki yang pegang gitar itu. Dia menunjukkan tanda kami dah peace uols. Tapi aku macam suka pulak dia buat isyarat jari nombor DUA tu. Berdebar pulak tengok gambar ni. 
Apapun, yang penting, lepas ni aku dah boleh call Libresse. Kot nak cari duta baru, bolehlah aku join Kak Diba and Yuna. Kalau Yuna buat payung terjun, aku leh buat ejun anunan KBMall !!

Dan oh, Ana sempat pesan: "Sampaikan salam pada semua your blog reader." Itu termasuklah korang yang mulut jahat sangat dengki kat dia. Apalah korang ni selalu sangat dengki kat orang ha? Berhentilah buat kerja tu semua. Kami ni baru satu album, baru nak merangkak. Sepatutnya korang pimpinlah kami merenangi gelombang rumahtangga ni. Eh salah, gelombang industri hiburan. Asyik shalah jek tawwww. Ecik ati ai lew.. Benci lettewww wu wu wu.

6 comments:

ed shokolath said...

dunia artis... macam2 ragam :)

kakcik said...

Tumpang senyum je! :)

norinaomar said...

macam-macam...kemain lagik eh..

bila dah jadi artis ni kena tahan sabar yang terlampau banyak..sebab tu saya taknak jadik artis hihiiii

hOtMaMa said...

hihihi.. pitam aku baca ayat yg last2 tu...

ayunda maajis said...

wuwuwuwu..duduk sebelah ana rafali ai jeless..wuwuwu..nak unuh wiwi..hahaha kemain..

The Bachelor said...

Ana nak susu....

DISCLAIMER FOR THE IDIOTS.

Dear idiots and faggots, if you think you can win a fight over internet, you are at the right place. Altho, I am NOT writing to represent any of my employers, you may at any time throw your tantrum here and be willingly ready to be eaten by us. If you know the law better, leave defamation comments because I am not gonna be fucking responsible of your acts here. If you feel offended of my writings, you are a faggot. And you listen to Justin Bieber rite? Ok, you are a faggot.