Tuesday, September 27, 2011

#748: APA ITU PUBLIC RELATIONS

What is Public Relations? 

Ia tentunya bukan Guest Relations Officer atau GRO yang sering dikaitkan dengan pelbagai gambaran negatif dek lambakan warga China, Vietnam, Indonesia dan Pinoy yang sering menyalahgunakan permit lawatan sosial untuk bekerja.

Ya, kalau takde permit, tak boleh nak kerja. Tapi depa sanggup dikerjakan, sebab tu nak sangat kerja di pusat hiburan di Malaysia ni. Selagi ada permintaan, selagi tulah akan wujud wanita wanita ini. Salah siapa? Gomen? Gomen lagi kau salahkan. 

Ramai sebenarnya tak tahu apa definisi sebenar Public Relations atau Perhubungan Awam. Ada yang pandang mudah, asal mulut manis sikit, dan lembik lembik sikit, dah boleh jadik pegawai perhubungan awam.

Ya, lembik tak bermakna kau tahu apa itu damage control.Percayalah, kepondanan anda tak cukup untuk menjadikan seorang pegawai perhubungan awam yang baik.

Aku selalu berdepan dengan pegawai perhubungan awam disebabkan kerja aku ni. Kekadang aku pelik, macam manalah diaorang ni dapat kerja dalam bidang ni, walhal satu haram pasal PR pun tak tahu.

PR is NOT about being a sweet talker. You must know how to handle a situation. And how to control a damage. And being emotional towards certain media is ALSO not advisable.

A public relations personnel MUST know how to take advantage of a situation. Make it to his/her advantage. Not by dumping it or sweeping it under the carpet of a crisis. 

Look at my recent experience with Hospital Sultanah Aminah. Till this day, HSA champions the worst PR ever. 

When you say to your client that you will give some sort of feedback, please do it. Don't simply gives empty promises. 

Aku dah pernah jumpa some good PR.

Mereka tahu untuk mengendalikan situasi. Dan mereka juga tak perlu lembik. Mereka hanya lembut. Lembut dan lembik adalah dua situasi berbeza.

Kalau kita tak tahu handle crisis, takyahlah kerja PR. Kerja jek banquet ke, maintenance ke. Wiring pun boleh. Boleh aku panggil betulkan lampu pintu pagar rumah aku. Lama tak repair tu. Eh ke dah repair?

Ada pulak PR yang jadik tukang hasut. Yes, I met this kind of people too. Mereka ini sangat pandai. Wait, mereka rasa lebih pandai pada sesuatu situasi. Apabila ada teguran, mereka menganggap ia satu 'pembunuhan' terhadap institusi mahupun karektor / medium yang diwakili mereka.

Instead of checking the facts, mereka akan menjadi penggalak kepada situasi lebih teruk: seperti memberi nasihat "biarlah mereka tu, mereka tu semua pendengki, mereka dah takde kerja lain, mereka setan."

Apabila ada PR yang memberi reaksi seperti itu, dia bukan PR. Dia adalah perkataan dia sendiri iaitu SETAN. Yelah, setan kan suka menghasut. Maka, bukan setan dalam badan mereka, tetapi mereka dalam badan setan. Kalau jumpa PR macam ni, adalah dinasihatkan untuk tarik mereka ke tepi dan azankan telinga mereka. Mudahan mendapat hidayah dan kembali ke pangkal jalan. Insyaallah.

Ada juga PR yang mencebikkan mulut yang memang dah secara semulajadi cebik untuk memberikan reaksi mereka tak suka dengan apa yang ditegur. Well, being a PR, part of the job is to listen to craps. So, live with it. If you can't even listen to one or two craps, then it is better that you leave the job.

Dan jangan pulak kita menggunakan ayat berikut: "kisah yang lepas jangan dikenang" kerana setiap yang diberitahu pada kita adalah feedback berguna untuk improvement. 

Remember this: when someone comes to you with their meroyans, or craps, YOU DO NOT have to pay for this kind of feedback. You will receive comments on how to improve your service - FOR FREE. Takyah nak engage consultant maten untuk buat analisa pelbagai.

Bila nak jadik PR, pastikan telinga kita tebal. Dan yang paling penting, hati kebal dan tak emosi macam boyfren ada akaun facebook lain untuk menggatal. Eh macam tak relevan jek contoh ni. takpelah, aku yang tulis, so kau redha jerlah ya.

Dan PR ini adalah adab. Bila kita jemput tetamu, pastikan kita anggap mereka sebagai tetamu dari masa mereka menjejakkan kaki ke premis kita, sehinggalah mereka melangkah keluar. Janganlah pulak, kau yang lebih dari tetamu. Biarkan tetamu berdiri, kau pulak sibuk nak cekik macam kebulur sangat. Kalau macam tu, maka kita tak boleh salahkan cara kita dibesarkan dengan kekurangan adab. Jika anda rasa anda kasar ketika bersama dengan kekawan, maka seeloknya toksahlah belajar PR. Pergi belajar Tomoi. Mungkin boleh wakil Malaysia nanti.

Bukan senang nak jadik PR ni. PR juga tak boleh nak memilih. Kalau kita berurusan dengan media, kita kena pastikan semua media menerima layanan yang sama, tak kiralah siapa pun mereka. 

Kalau hendak pastikan ada layanan lebih sikit pada sesuatu media, pastikan kau dah delegate someone to do that. Jangan biarkan mereka menganggap ohh si polan tu lebih penting, mentang mentanglah..

Percayalah, kekadang kau tak tahu, that fella who is working for that NOT-SO-POPULAR media, will somehow migrate and join a more popular and influential media? Masa tu kalau dia emo macam Anwar Brahim bila ada video dia kongkek ahmoi, macam mana? Kau nak salahkan siapa kecuali diri kau?

Maka, sekali lagi aku cakap, janganlah rosakkan industri PR ni. Kalau setakat gincu merah dan mekap tebal tapi buat PR hancus, takyahlah. Kau kena pergi restoran mamak dan belajar dari diaorang.

Seriously, PR standard kat Malaysia ni sangat membutuhkan perubahan. Ya, sangat butuhkan perubahan untuk memajukan lagi standard customer service.

Dan pada majikan majikan tu semua, kalau ada potensi untuk jadik ahli tomoi, toksahlah ambik jadik PR ya. Merosakkan nama institusi jek. There is no such thing as treating your customer like a king. Instead they treat us the customer like a king kong. King kong kalau mengaruk, abis semua bangunan runtuh. Terpaksa gi Jepun cari dia ni. Dozo dozo.

Maka dengan itu, sekian sahaja dari Muor, Johor. Hati jangan terbakor eh.






3 comments:

landaklaut said...

Setuju!

Lady Windsor said...

Setuju sangat! Kalau bahasa PR pun dah macam lahanat...apa kes? Sorry Bro bahasa I tak dak PR sikit sebab I pernah jadi mangsa PR yg skilnya hancus... Can u imagine...sebab we alI datang ke event tu dengan muka selamba, mekap dah hilang sebab menapak dari parking ke dewan acara, ada PR bodo tu boleh buat x nampak...tetiba ada pulak org dtg cun melecun dengan lipstick cantik bak mulut murai, terus di sambut dan dipelawa minum lagi...cissss memang we all hangen la kan...PR tu kemudian terhegeh2 pelawa we all makan cekelat organic, dia ingat we all hadap sangat coklat organic poyo dia tu...macam gamp@&$;$g

Audra Sazreena said...

Agaknya kalau kita buka satu sekolah untuk train orang2 yang berMINAT nak masuk bidang ni - bukan setakat PR, malah waiter, salesperson etc.. sure laku... ramai sangat potential student ni.

P/S: Banyak kali juga deal dengan PR poyo macam ni.. memang terbakor-bakor..

DISCLAIMER FOR THE IDIOTS.

Dear idiots and faggots, if you think you can win a fight over internet, you are at the right place. Altho, I am NOT writing to represent any of my employers, you may at any time throw your tantrum here and be willingly ready to be eaten by us. If you know the law better, leave defamation comments because I am not gonna be fucking responsible of your acts here. If you feel offended of my writings, you are a faggot. And you listen to Justin Bieber rite? Ok, you are a faggot.