Tuesday, May 3, 2011

ENTRY #663: GAMBO KAWEN.

Another blogger, Zakiah was talking to me on Yahoo Messenger. 

She was talking about gambar kahwin.

She said: 

"seriuslah rupanya kawen ni boleh jadi benda yg malukan diri kemudian hari"
"bila tgk gambar berduet pakai spek hitam."

Hahaha, aku selalu gak tengok apa motifnya pakai spek hitam kan masa amik gambor kawin.Aku takleh pakai spek itam nanti tak nampak anak mata aku yang hijau ni. Hahah berangan kau Hazrey. Hijaulah sangat kan. Keluar daun lagi ok. Heeee jauuuuuuuu. Sebut cepat. Heeeee jauuuuuuuuuu

And kawen orang Melayu ni, kalau amik gambo, WAJIB amik gambar lompat. Semua orang nak buat camtu. Lucky masa aku amik gambar kahwin dulu, takyah lompat lompat. Karang aku lompat, ada terkena bini, dah kena cancel pulak. Sampai tua pulak. Dahlah yang standby semua dah tarik diri. Kenapa ntah.

"You nak tinggalkan ai sebab perut I ke? Sebab orang dah mula panggil ai Roy?"

"Itu nama komersil ai ok. Kan sedap nama Roy."

"Yelah, perut ai boroi, nak sedapkan ati ai ni, depa panggil ai Roy. Sedih kan. Tapi kekadang macam omputih ai rasa ni tau."

Ini gambar kami selepas dah lama kawin. Sehati sejiwa. Tengok seluar. Comel kan. Wiii. Omelnyerrrrrrrrrrrr awakkkkk



Dan demam amik gambar lompat ni dah macam satu kewajipan. Semua orang nak buat. Bukan gambar kawen jek, gambar kononnya BFF mesti amik gambar lompat. Macam celaka tau tak. Hahaha.

"You you, kita mik ambor ompat ompat jom, aru BFF.. wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.."

"Ala nanak ah, I alu ahh, ai alau ompat anti bergegar satu cakerawala.."

"You niiii, ngada tauuuuuu... tapi comellah you ni... wiiiiii.. tapi, tapi kan, alau u nanak mik gambo ompat ompat engan kitew, kitew uno wiwi jer lewwww.."

Agaknya mak mak kita mesti kata, korang ni kenapa terkinja ni hah? Mengeletis eh kau ni. Dah lama tak dengar perkataan mengeletis. Hahaha. 

Dan Zakiah, esok kau kahwin, laki kau pakai spek itam frame putih. Hahahahahahhahah.. Baju warna purple. Pitammmmm pon-dam.






20 comments:

Zakiah Ponrahono said...

macam setan kan kau... kau ingat laki aku tu kerja buat tiup belon jadi rusa, keldai, senapang segala masa funfair nak pakai cermin mata hitam bingkai putih?

hahahahahaha

tapi aku akan pastikan, gambar studio ke gambar lompat ke masa aku kahwin tu, tak jadi gambar dalam pakej resort ke... atau pakej studio gambar kawen mana-mana kat johor bahru terutamanya....

hahahahahaha

dan aku akan pastikan laki aku tak pakai blusher dgn songket baldu masa sanding okay...

hahahahahahaha

NenekPenne said...

aksi lompat adalah aksi yang tengah 'in' sekarang ni...

alalaa u ni asyik2 nak uno wiwi jer.... tapi tak gak uno wiwi...ha ha ha

Anna said...

Ai rasa aksi2 lompat2 gitu sesuwai utk kanak2 riang..ria remaja..dah tua2 bangka nak lompat bagai??aah..tolong..gambar kwin..motip pakai spek itam tu supaya pengantin bole jeling2 ..hahaha. Dulu2 ya org prektis spek itam tu..cam glemer jer kot rasanya..Skg ni kalau nak kena bantai gelak guling2 by FB frens..buat ler..sure tak cukup sebulan kena kutuk2...

mashi said...

macam budak setaun baru belajar nak cakap...
nanak ompat-ompat...wiiiii..hehe

Cikgu Nurin said...

Ai dulu tak de aksi ompat-ompat..nanti boley tak nak ompat-ompat masa wat eniveseli..ai nak ompat ompat gak..nak gak...

PUTUBAMBU said...

muahahhaa..!! sabar je lah..

miloais said...

badan cekeding - kecik molek
kira ok lah nak lompat ni....

kalo badan sama saiz ngan guni beras
harus ngan photographer sekali harung pitam

hahahahaha

DeLancrettLurpak said...

nasib baik masa aku kawin, aku tak amik gambo lompat-lompat...

1st, kalau aku lompat, confirm terus koyak rabak baju aku... letih ko tau aku bangun pagi sebelum majlis semata-mata nak selitkan lelemak masuk celah2 baju...

2nd, kalau aku lompat, lepas tu bile aku dah turun balik, lelemak aku generate waves ko tau, waves tu mcm pendulum, confirm susah nak berenti, wakakakakakakka!!letih gak photog nak tunggu lelemak aku berenti, wakakakkakak!

ainul02 said...

satu lg..aksi besarkan mata atau bulatkan mata yg xberapa nak bulat dan buat mulut kecik atau muncung....apsal la dorg suke buat mcm tu?? mcm nak unuh wiwi je bila tgk...xleh ke just senyum...nampak elok la skit...

Wahidah said...

aksi lompat2 tu tgh in la skrang..kalo remaja atau kanak2 buat cantek la..tp kalo pengantin yg kurus buat cantek la..hehehe...


aperpun janji mreka bahagia sudah..:)

Ateeka Amer said...
This comment has been removed by a blog administrator.
LORD ZARA 札拉 said...

hahaha.

gila kejam wei.

ada ke nak pakai spek camtu?

hahaha~

gha sudin said...

rasanyer pasangan memuda dalam 20-25 tahun kot yang suka lelompat ni.. especially nak ngan bff sekali lelompat.

ai yang kengkawan se-batch pun cam shegan jer ngan gamba2 gitu walaupun takder la rasa nak uno wiwi..

semakin lama cam dah semakin pelik plak ngan trend2 anak2 muda nak berkawen ni.. ngan gamba lelompat, ngan video sana sini, ngan pre-wed shooting yang oberr.. haishh..

kengkadang nak gak tau dari pandangan yang lebih berusia, cam 30s to 50s bila diorang tengok trend2 yang dikatakan tu.. sebab time dolu2 tak wujud, so apa perasaannyer ek??

azieazah said...

Gambar kawen? ni yang buat aku tingin nak selongkar mana gambar kawen aku. Yang pasti, aku memang masam habis time sanding. Macam kena kawen paksa jer.

hahahahahaha

pakai cermin mata hitam? Yang macam mata belalang tuh? Besau sampai tutup hidung. heeee comel!

cik amar said...

kenapa lately ni aku rasa entri kau banyak #sarcasm ? ke memang sejak azali ?

Audra Sazreena said...

Masa wedding aku dulu, takdenya nak ambik gambar lompat-lompat ni.. tapi banyak gambar tunjuk sana sini.. hahah

FTN said...

weeeee dah lama tak komen blog hazrey. lately makin best entri..dalam laporan berita siap ada sarcasm tahap melampau.

tapi kan tapi kan..nasib baik masa aku kawen takde lompat-lompat. sebab baju songket tu berat ah. bukan aku yang berat. baju tu..

Miss Volvo said...

comel seluar tu haha! beli katne? Heh!

ayunda maajis said...

aloooo..mana nak tau amik pic ompat2 cam celaka...ah x kire..nk ompat jugak ...nk ompat jugak...nk jugakkk...sambil jerit wiiiiiii...ahaha

anyss said...

Assalamualaikum,
Orang hepi dapat kawin, nak la lompat2 bagai...

Dah lompat2, ambik gambor moncong2 molot pulak, macam mulut ikan hu hu hu

DISCLAIMER FOR THE IDIOTS.

Dear idiots and faggots, if you think you can win a fight over internet, you are at the right place. Altho, I am NOT writing to represent any of my employers, you may at any time throw your tantrum here and be willingly ready to be eaten by us. If you know the law better, leave defamation comments because I am not gonna be fucking responsible of your acts here. If you feel offended of my writings, you are a faggot. And you listen to Justin Bieber rite? Ok, you are a faggot.