Saturday, January 8, 2011

ANUGERAH JUARA LAGU DAN OPRAH WINFREY MALAYSIA.

Esok ramai menanti Anugerah Juara Lagu ke 25.

Aku ada tiket tapi aku tak pergi sebab aku tak suka. Cukuplah aku tengok artis masa di Pasir Gudang tempohari. Lagipun aku tak sanggup pikir nak kena berebut parking. Aku manusia yang kalau boleh nak parking depan stage terus. Wah, kau ingat kau artis ke Hazrey? Alah, tak salah apa kalau sesekali penonton buat gimik kan. Dulu Noraniza Idris, sekarang Faizal Tahir selalu buat. Sesekali aku pun nak gimik gak. Hahaha..

Aku tak suka cerita pasal artis tetapi kekadang tu buat aku meluat, especially bila ada media yang over bagi title yang lebih lebih pada artis, padahal untuk menyamakan artis dengan seorang yang lain sangat sangat jauh panggang dari api.

Over tak?

Aku tahu, dalam story tu, Siti was quoted as saying: ".. berasa tidak layak untuk dibandingkan dengan kehebatan idolanya itu."

Siapa yang over? Siti atau media?

First of all, Siti belum pernah terlibat dalam pengacaraan secara profesional dan to rate her macam tu adalah sesuatu yang overrated.

Janganlah lebih sangat.

22 comments:

azieazah said...

Yeah.. aku suka perkataan “overrated” tuh...

Anak dara aku selalu sebut ni, sebagai ekspresi depa pun meluat pada certain artis..

AJL malam esok? Sekarang ni, AJL jer orang nak tengok, tapi siri Muzik-Muzik tu macam dah tak syok nak layan.
Tu yang tak tau lagu mana, penyanyi mana.. Tahu-tahu masuk final.

LoLyat Gang said...

siti suxxor

ajl esok ?
nice tp faizal tahir suxxor

hahah

Mazidul Akmal Sidik said...

Macam tu saya nak jadi David Letterman.

Ha! Ha! Ha!

Agak-agak lah kan?

Saya berfikiran sama once menatap tajuk itu.

Anyaway Oprah dah buka TV stesyen sendiri, Oprah Network.

ayunda maajis said...

ahaha siti = oprah..x sesuwai langsung..gosh..

una berry said...

Siti can never be Oprah
not even close
heh

theblabber. said...

*pengsan baca tajuk tu. syok sendiri kan wartawan tu.and remember Normala Shamsudin, opss, Datin Normala Shamsudin dubbed as Wanita Melayu Tercantik ke Terakhir?


P/S: Nak jadi Dr. Phil lah.

LORD ZARA 札拉 said...

Dia ada OWN ke?

Oprah Winfrey Network.

:)

Oh, kita memang kena tengok AJL dari rumah je. Sebab kita boleh tweet tengok paha2 gebu, kain2 tak cukup, boobs dan segala benda pejal yang bakal jadi tajuk2 di Twitter, blog dan surat khabar~

=)

DeLancrettLurpak said...

Itu la aku nak kata, diorg ni kadang-kadang tak buat homework la.. nak claim itu ini..

-saya bukan peminat siti-

@rep said...

semua orang taw.. metro tu tabloid kann

Kap said...

sebagai pembaca, apa yang saya nampak wartawan akan overrate bila dia suka pada subjek yang dilaporkan itu, tapi akan bersikap sebaliknya bila dia tidak suka.

bukan ke wartawan mesti melapor, bukan memberi komen??

betulkan saya kalau salah, bang.

Eri-chan said...

hahaha..siti tak layak langsung disamakan dengan Oprah hanya kerana telah temuramah Tun M.

orang media pun menyindir ke hape?

Audra Sazreena said...

Haha... biasa lah.. ada kalanya sesetengah orang tak boleh nak draw the line between being an ardent fan and being a professional in carrying out duties..

Aku tak heran kalau Siti di "overrated" macam tu.. bukannya first time pun!

oni said...

media mmg exxagerate. sembang kencang. macam yang kena gajah dengan noh tu, sopan sangat ke mulut dia?

Nadia Is Cute said...

Rugi tak pegi. I dengan Lisa Surihani bersenggol-senggolan lagi.

bungacahaya said...

Oprah kerrrrr?

Parah(?)

Nota Fikir said...

Hai...tak habis2 kisah Siti. Naik jemu pulak saya dengar kisah2 dia.
Kisah kehebatan suara Siti.
Kisah kejayaan memenangi anugerah.
Kisah Siti intim dengan Dato' K.
Kisah Siti kebas(kawin) Dato' K.
Kisah rumahtangga romantis Siti.
Kisah Siti belum dapat anak.
Kisah barangan kosmetik Siti - 'Simplysiti'.
Kisah Siti jadi pengacara 'Siti'.
Ha ha...Dunia melayu masih lagi jumud....

ejaescobart said...

Siti = Oprah??

hahaha.. parah.. parah.. agaknya wartawan dah tak dak idea la tu...

The Red Rambutan said...

Wartawan yang buat statement ni di bayar kot? Baru buat satu talk-show dah sibuk nak samakan dengan Oprah. Suruh wartawan tu check and compare:-
a. Qualification
b. Jumlah talk-show dan lain lain show
c. Berapa Billion harta kekayaan
d. Berapa TV/radio station dia ada

Kalau semua di atas sama dengan Oprah, baru aku akui, setakat 1(satu talk-show je, tak yah lerr...

Mencik aku dengan reporter bingai. Agaknya mangkok ni jugak yang tulis Leaning Pissa Tower kat Batu Berendam tu kot?

AkaZukii said...

setuju!!!! media yang over bila kena artis yang satu ini sitisanasinitu la katakan..:p

memories of you said...

media yang over

Syikin Asril said...

siti ckp BI pun berterabur mcm mane leh adore ngn oprah... ohhh denggg!

e s c a p e d said...

hepp!!...

TAKDE sorang pun artis kita yang setanding OPRAH.

TITIK!!..

(seriously, dah mula jatuh cinta dengan penulisan kamu. terus menulis, okeh?... :)

DISCLAIMER FOR THE IDIOTS.

Dear idiots and faggots, if you think you can win a fight over internet, you are at the right place. Altho, I am NOT writing to represent any of my employers, you may at any time throw your tantrum here and be willingly ready to be eaten by us. If you know the law better, leave defamation comments because I am not gonna be fucking responsible of your acts here. If you feel offended of my writings, you are a faggot. And you listen to Justin Bieber rite? Ok, you are a faggot.