Saturday, June 12, 2010

SO I HAVE BEEN A VICTIM OF PICKPOCKET - AND THERE GOES MY IPHONE.

Yeah, laugh people. Please do. As that was the first thing I did, when I come into my senses that I lost my iphone.

And yes, call me stupid or careless, that is what I am right now for losing a phone.



And of course, that picture of iphone pun aku curik dari mana ntah.

It has everything except I do not keep any camwhore pictures of me showing boobs or me coming out from a pool like Mangga mag cover. Kalau ada, posted on facebook, matilah aku, I will be as popular as Ariel Peter Porn. And yes, both the women are hotties !!

Based on the cctv footage aku sangat percaya dan yakin, aku jadik mangsa pickpocket. Kenapalah depa nak seluk poket aku, banyak lagi tempat lain yang aku boleh relakan untuk diseluk, kenapa poket aku gak depa seronok dan suka sangat. Benci tau.

It happened di R&R Machap on my way to Batu Pahat earlier today.

The best part is, aku call Plus, kot ada cctv kat R&R tu, ohh kami install cuma di tol plaza jek. Aku terus berguling guling kegembiraan kerana kawasan public macam tu tak ada cctv ! Ni pun masih guling guling dan sommersault lagi. Alangkah gembiranya aku.

The only cctv kat R&R are the ones being installed kat individual stalls. Itupun visual sangat blurish. Wat de hek kan.

cctv kat stalls tu pulak install untuk monitor cashier bukan to help customer like me, and that my dear friends, membuatkan aku semakin berguling guling kegembiraan! Sangat gembira.

My mistake jugak sebab pergi miang ++ simpan phone tu kat poket belakang. Tolol kuasa sepuluh.

Now I am left with a hitam berry phone. Sedih nok, biar hilang Lisa Surihani, jangan hilang handphone. It is like losing 10 of Lisa Surihanis ok. You faham kan perasaan I sekarang ni. Kenapa korang gelak. Ini entry serious ok. And to Lisa, if I don't call you, please understand. Sejak bila ntah aku ada nombor telefon Lisa. Ada pun nombor manager dia. Apa kejadahnya nak call jantan. Selera belum tukar lagi nok.

By the way, terima kasih to all my fb frens yang sungguh caring (walaupun aku agak tak percaya haha), bila dapat tahu aku ilang phone.

Surya, wife to Azhar Abdullah says this: kalau nangis pun bukan dapat balik and I asked her, kenapa dulu kecik kecik, kalau kita ilang barang, lagi kuat kita nangis, lagi kuat kita teresak esak, konpem kita dapat balik or in other words, dapat baru !! Why sekarang tak boleh????? Cuba kau cakap kat aku.

Aku pun masih terpinga pinga lagi ni sebab terpikir balik kenapa aku gelak masa aku hilang handphone tu tadi? Adakah itu petanda aku akan dapat Iphone 4 sebagai birthday gift aku dari korang semua? Boleh tak aku advance kan birthday aku to tomorrow? Macam cheapskate tak? Tak kannnnnnnnnnnnnn.. Kita shayang awak.. assalamualaikummm. tak jawab dosaaa tauuuu..

Lagipun korang kan ramai. Tong tong lah sorang RM1, anggaplah ia satu kebajikan. Hahaha. Dan ya, aku ketawa tak sungguh sungguh sejak dari tadi. Hati masih terpaut kepahitan bak peria ok. Dan ada jugak kawan aku yang mencuba untuk melawak, tapi aku rasa macam nak cucuk mata, piat telinga dan tarik tangan dia ke belakang sebab macam tak lawak jek.

Nope, I am not gonna get any bloody expensive phone after this. Aku nak cari Nokia 3310 or even better - Nokia butterfly. Kalau siapa ada jual 2nd hand atau nak derma, sila beritau.

Kalau aku nak beli jugak similar to iphone, memang makan biskut lemak dengan maggi cup jerlah..


Photo credit: http://amiys-halusinasi.blogspot.com for maggi cup. Ya mungkin dia pun senasib dengan aku.

Errr. kenapa kita tak ada teknologi that can disable the phone after it is stolen or lost? Ada eh? Aku cari kat internet takde. Bengong lah. Orang yang cipta Iphone tu sama bengong dengan aku. Ok, much worst. Who? The inventor or me? Of course the inventor.

Korang pun mesti pernah ilang handphone kan. Yeah, I feel you ! Mesti malam Jumaat depan ni tak seceria malam malam Jumaat yang lalu. Aku tak tahu apa kaitan malam Jumaat, tapi aku nak tulis gak, sebab ni blog aku.

I need to scold someone now. Any taker? Ibnu? You can be a good punch bag.

28 comments:

J. Love said...

are u sure u want to punch me? sebab takut u bounce back je. u know with all these jellies at all the (so-called) right places.


btw, need to learn somersault while blogging from u. can ah?


so (not) sorry for your loss. u'd get over it.


ok ok i'm joking.

Hazrey said...

J.Love, you are too chomel, adorable and sweet for me to punch you. How can I do that to you?

Furthermore, from the picture of yours, I bet you are so hot!!

Ok, I am joking too.

JohnJenin said...

bro,
lost iphone can be track kalau u ada subscribe mobile me service daripada apple. nak cerita kena taip panjang sangat. try baca link nih macam mana mamat omputih recover balik lost iphone guna mobile me service.

http://happywaffle.livejournal.com/5890.html

mizzyN said...

sedihnya hilang benda mahal. henpon lak tu.

The Conversationalist said...

Kesiannyer...I understand your feeling bro..Pernah hilang handphone yang my mum beli on my birthday sebab this bloody pickpocket gak la..Sedih dia lebih teruk dari putus cinta..Rasa hilang nyawa kejap..

DarkSky said...

hilang fon yg mahal memang la sangat menyakitkan hati..

sampai skang kalo ade je pencurik yg kene tangkap dgn orang ramai kat mane2, mmg tak lepas peluang ar nak bagi sedas dua..

azieazah said...

Aku terkedu, nok.

Tapi aku tau tahap kegeraman ko tu kira dah sampai petala lapan...

Aku leh cakap gini jer, bandingkan hilang henfon kena pickpocket sama jer rasanya dgn hilang hanfon kena ragut beg tengah jalan depan rumah sendiri?

Itulah pengalaman aku, nok. More worst ialah; time tu bulan puasa dan cash yg agak banyak, lesap (sbb aku nak beli baju raya anak-anak aku dgn duit tu)..

ohhhh.. aku nangissssssssssss...!

ouT oF My MinD said...

R.I.P...
saya faham perasaan u bro. 4 hari lepas, saya dgn x sengaja terdelete all da cintan2 sms since saya kenal sorang jejaka nie. call celcom cam haram sbb dia xleh nak trace balik sms tuh....frust dia tahap petala kelapan. ini semua BB punya pasal...arghhh. pakai nokia lg bahagia.

Mazidul Akmal Sidik said...
This comment has been removed by the author.
Mazidul Akmal Sidik said...

Bro Hazrey,

Allow me to summarize my opinion.

Dalam kwhidupan, berulangkali kita kehilangan barang milik peribadi. Majoriti akibat kecuaian kita sendiri. Namun, usahlah berasa terlalu terganggu dengan kejadian itu. Pengalaman, saya percaya dikongsi ramai pemillik hp as what you wrote.

I am a diabetic for the past 16 years and been jabbing myself 4 times a day.

"Teruk dah engkau ni, tiap hari kena cucuk perut," komen kawan-kawan.

Eh! Apa kena mengena kehilangan I-phone dengan diabetis? Ada, baca aje lah kalau tak membosankan.

They way I think is like this. Yes, I had to jab myself dengan insulin menggunakan jarum setiap hari.

"Tak sakit ke?"

Itu soalan common orang ramai tanya. Helooooo! Memanglah sakit, meh sini perut, biar saya tolong pacakkan jarum. Apapun, bayangkan keadaan pesakit barah dan buah pinggang contohnya. Keadaan mereka lebih menyeksakan.

Betul?

Ya! Memang betul. Kena kimo dan cuci darah mengikut waktu ditetapkan. So, among all three, kalau terpaksa memilih, diabetis kira ok lah.

Bro hilang hp, yes, merunsingkan, saya dapat jangka. Pada masa sama bayangkan keadaan orang lain, hilang motosikal dan kereta. Lagi payah, patah kaki, terpaksa menumpang orang (macam blogger, Zara sebelum ni). Lepas tu, motosikal dan kereta belum habis bayaran bank lagi, sedangkan barang dah tak ada depan mata.

Kesimpulannya, kehilangan hp kira ok sebenarnya.

ibnu marzuki al firdaus said...

bala dari tuhan? kasihan... nasib tak hilang binih!

mau jum wa? jom kat gathering gengblogger.com nanti!

Elsa Asri said...

Oooh that sucks. But cheer up! At least you're rich enough to own an iPhone. -__- (Yes, I'm being bitter because I'm not rich enough to have an iPhone stolen from me unlike you)

ayunda maajis said...

Uwa..aku pernah rase gak..kalo hp cikai2 aku tu pon ader org nk rembat..inikan pulak iPhone ko..huhu aku mmg marah la.rase mcm kalo dapat org tu, aku nk hantuk kepala dia kt dinding berkali-kali..bg dia pikir baik2 nape nk jd pencuri dan menyusahkan org lain!!! Ini la golongan buduh! Aku menci golongan ni!

uDean said...

sumpahan celcom bermula..hahaha

F A R Y N said...

sumpahan celcom macam best..hahaa..cos ur iphone tu untuk ur maxis no...tu maksudnya kena setia dengan celcom sahaja...hahaha

ilang hp penah..masuk dalam lubang jamban pun penah...hahahaha

Azrul Hisham said...

fuhh...hilang iphone tu...memang menangis tak berlagu la..isk2..

apapun banyak bersabar bro...

ibnu become punch bag? i like...hehe ;p

fndrocka said...

alamak..nanti aku nak beli iphone4..nak jaga elok2 la..takmo letak kat poket belakang.hehe,jaga elok tau hp butterfy tu..kang terbang entah ke mana lak butterfly tu kan.hihi

Alia said...

Hahaha, ok this is bad, but takbleh tahan gelak reading the way you wrote it.

Now u have a reason to get iphone 4!

sang puteri said...

its ok my dear..
all this things happen ada hikmahnya..mungkin disebabkan dis insiden, akan datang u akan lebih berhati2 jage all ur stuff..u tak careless lagi..

pikir positif, insyaAllah u akan lebih tenang..:)

LORD ZARA 札拉 said...

aigoo~
well, be patience bro.
ada baca FB kamu~
tak tau nak kata apa~

huwaa~
aku masih belum punya iPhone~
kita tong sama2 mau?

Ida said...

Kifarah? Ada hikmah disebalik kejadian ini.. ye la.. mana tau ada rezeki dapat IPhone 4 lepas ni..

hik hik hik..

alidyangon said...

Bro

Kesian dia, dah tu, jangan risau sangat, apa sangatlah harta dunia tu, tak kekal bro.

Aku pun dah merasa juga hilang handphone ni, sebab tu malas dah nak beli barang yang mahal mahal sangat.

List nombor dan contact kawan kawan atau apa apa, semua aku tulis dalam buku nota kecik ala ala buku 555. Ada bateri ke, tak de bateri ke. Kita boleh baca.

Kebaikan buku nota 555:
1. Tulis bila bila masa
2. Tak de orang nak curi
3. Budak budak tak nak pinjam buat main game
4. Tak perlu nak charge bateri tiap tiap hari.
5. Tak perlu password
6. Tak perlu tengok User Operating Manual
7. Tak de siapa nak ambik kisah
8. Tak de problem 'TER-DELETE' no handphone kawan/isteri/adik/adik angkat/awek
9. Tulisan kita, kita sendiri yang boleh baca
10. Mem kat rumah tak ambik kisah nak curi curi baca.

Kelemahan buku nota ni sama je dengan handphone=> tak boleh kena air dan api.

Sama kan?

Aku bukan mampu sangat pun, nak beli handphone mahal. So Sekarang ni guna handphone yang boleh sms boleh bercakap dan boleh lah simpan gambar yang tidak seberapa.

Bawak bersabar je lah ye.

Ada hikmah di sebalik kejadian.

P/s Ada modal, ko beli je iPad terus, benda besar susah sikit nak hilang bro. he he he

Syed said...

Smile though your heart is aching,
Smile even though it's breaking,
When there are clouds in the sky
You'll get by

If you smile
through your fear and sorrow,
Smile and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining through
for you

If you just smile...

:) :) :)

rimbun said...

hilang henpon ok jer lg... jgn hilang iman..

NenekPenne said...

ha ha...kelakar..no, bukan pasal u hilang hp tu kelakar tapi the way u wrote this entry tu yang kelakar...

atie said...

setuju dgn rimbun.relax bro *wlapun thu mmg mnyakitkan*

rsenya lgi best kna pick-pocketed drpada nmpak iphone tu jtuh dlm lubang jmban.lagi sadis bro!

zeqzeq said...

hahaaaa ada gambar kena curi...gambar rahsia

ciko said...

tak guna punya pickpocket..
cari rezeki haram..

Anda Mahu Tips Berhenti Merokok Yang Berkesan ?

DISCLAIMER FOR THE IDIOTS.

Dear idiots and faggots, if you think you can win a fight over internet, you are at the right place. Altho, I am NOT writing to represent any of my employers, you may at any time throw your tantrum here and be willingly ready to be eaten by us. If you know the law better, leave defamation comments because I am not gonna be fucking responsible of your acts here. If you feel offended of my writings, you are a faggot. And you listen to Justin Bieber rite? Ok, you are a faggot.