Friday, June 4, 2010

APA YANG BEST TENTANG CELCOM? SEMUA BEST SEBAB MEREKA DAH MENGGAJIKAN DAVID BLAINE SEBAGAI PEKERJA (BUKAN DUTA), YES PEKERJA MEREKA !

Selamat Jumaat, penghulu segala hari.
Ramai yang tunggu Jumaat, sebab ia jugak penutup untuk seminggu bekerja. Mesti dah plan nak pergi mana kan, yelah ada yang baru dapat gaji, kebetulan pulak cuti sekolah. Seronok kan. Pastikan anak anak sentiasa dipantau ok. Kalau di pantai, bapak bapak sila tengok anak, bukan anak dara. Mak mak, sila jeling kat anak, jangan tidur tidur anak.

Sebelum kita berhujung minggu, mari kita kongsikan sikit cerita mencuit hati ini. Kalau rasa lucu, sila ketawa.
 
Celcom Axiata To Invest RM3 Billion Over The Next Three Years

KUALA LUMPUR, June 3 (Bernama) -- Celcom Axiata Bhd plans to spend RM3 billion in capital expenditure (capex) this year until 2012 as part of its transformation programme, said chief executive officer Datuk Seri Shazalli Ramly.

He said the company would invest RM1 billion each year via internally-generated funds to upgrade existing infrastructure and network to provide better service for customers as well as to strengthen market position.

"We will replace all legacy matters including platforms and machines to take us forward as part of capacity-building programme," he said at a briefing on the company's first-quarter results here Thursday.


Read Bernama news  here.



Cuba ini pulak - Google Search.


How many pages? 14,100 pages.


Yeah, rage people. Rage.


1. Broadband. A must rage subject. Right? Wrong, you are actually duped into believing that you are subscribing to the fastest broadband connection. Indeed fast. I can pee faster than celcom broadband's connection.


2. Customer service. Another a must rage issue, and passed down from Telekom. See my previous entry on Telekom awesome service. http://bapak-gulagula.blogspot.com/2010/05/ada-sesiapa-yang-boleh-ajar-aku-sihir.html

Ohh my, wait seminit or dua minit or tiga minit. Well, if you can wait for Celcom broadband or its customer service to put you on hold, takkan when I say seminit or dua minit tak boleh? Tak aci kan.


Lets hear it from Celcom CEO:


"With the introduction of our new Celcom Exec postpaid plans, along with our re-branding, and many more innovative product offering and the best in customer service, we hope to lead our march towards becoming Malaysia’s No.1 Mobile Operator." Taken from here.


Aku tak pernah percaya pada Celcom tapi I am a sucker to kononnya patriotik pada syarikat milik orang Malaysia. Gampang statement patriotik aku kan, apatah lagi it relates to Celcom.


Remember an entry titled Do You Know Apollo Rockets Took Approximately Three Days To Reach The Moon?


Pendekkan cerita, in 2007 Celcom Johor Bahru pernah hilangkan dokumen aku, dan yang bestnya, aku masih lagi simpan all the emails saying that IT IS IMPOSSIBLE for them to lose customer's document. They doubted me so much, sampaikan issue tu berlarutan sampai TWO FUCKING YEARS. If I fuck for the whole two years non-stop, surely aku dah menopause.

Yeah, they fucked me hard. They asked me to drop the soap, and fucked me hard. Two fucking years, yeah I said it again sebab aku sangat marah. Dan ya, aku nampak seperti Edward Cullen sikit bila aku marah, sebab aku dah rasa macam nak gigit leher orang (read: wanita sahaja).

Aku seorang yang tak mudah serik. No pain no gain. Menipu betul statement tu. Seriously aku serik. Lebih serik dari tersalah antar sms pada Lisa Surihani which is meant for Juliana Evans. Yeah new drooling. So what, bukannya aku drool over zizie izette (is that the correct spelling? ok, lets call her mrs number two bung).

Anyway, couple of weeks, ago, my line was barred selepas dapat the only bloody notification from Celcom of my outstanding. What? Banyak, 3,000 over. Serious shit kan. Gaji setahun aku pun tak sampai banyak tu ok. Abis duit aku nak meminang Lisa Surihani. Fuck sungguh.

Aku call Celcom JB and asked, why the fuck you barred my line? Ohh, because you never pay.

Whatever happened to credit limit? My credit limit is 700 and they verified it, and yes, it is 700 in ringgit currency.

Check punya check voila..

Rewind..

In November 2009, I registered my blackberry not knowing it will be a black experience for me. During the signing up, their head of marketing for southern region, Ms Janice, attended to my registration.

"You must do autodebit for this BB. It is the requirement." Ok, I said. The photocopied everything except for my butt on the photocopy machine and I signed the release form to allow Celcom to debit my monthly bill on my credit card. Yeah, aku ada credit card rupanya. Selalu aku cari tak jumpa, cuma jumpa kad discount Ben 10 jek dengan Mcdonalds.

Yeah, korang mesti tanya kenapa tak check credit card bill every month, takkan tak perasan it is not being autodebited. Well, that was my mistake sebab my sexy-tary cum boss of the house will do the online transfer every month sebab I hate doing all those online payment thingy, especially bila connection is slower than my pee.

But dun blame her, kalau bill aku sampai, I have no time to check, especially when the bill is so thick takkan dia nak pi check semua nombor and kira balik. Well, since it is Malay dominated company, sudah pastinya mereka tak mau makan duit haram kerana menipu bill from their customer kan. That, my fren, my little part of doing the sangka baik on people.

All this while aku tak pernah dapat notification of excess usage, tak pernah throughout six bloody months! Sekali pun tak pernah.

Aku tanya: kenapa dah tahu my limit is 700, korang tak block my phone then? Ohh kami memang letak note supaya tak buat barring pada talian encik. Kenapa? Aku bukan Perdana Menteri weii. Aku memanglah kuat complaint, tapi kalau korang tak buat salah, takkan aku nak complaint, idiots!!

Kenapa korang nak accummulate the amount sampai banyak tu and tell me to bayar semua sekaligus otherwise the line will be barred like until kiamat? Kenapa tak tunggu sampai enam bulan?

Dan soalan pop quiz paling best dari bersenggama ialah: what happened to my autodebit? Card aku tak pernah cancel atau tak cukup sebab card yang aku bagi bukan kad Mcdonalds.

To cut the story short, I have made payment of RM1,500 immediately and had the line reinstated.

The line reinstated tapi less than 2 weeks later, when I was in Mersing, sekali lagi line aku kena bar.

Since aku di Mersing, di sebuah tempat yang takder komputer, takde internet line, takde segalanya, I asked wifey to make an immediate payment of RM1,500 to have the line reinstated. Aku taknak pinjam bebanyak sebab since wifey tak kerja, nanti dia nampak opportunity untuk charge interest kat aku. Lagi pulak Singapore Sale dah start 1st June lepas, itu semua bakal jadik peluang untuk dia memberanakkan 1,500 kepada 3,500. Bahaya untuk kesihatan dan rambut aku ok.

A lady by the name of Norlida di Celcom JB were informed of the payment lengkap dengan reference number since it was made via online banking. And know what she said: tak boleh encik, encik kena bayar semua sekali (read: satu sen pun takleh tinggal) to have the line reinstated. And the balance is only 700. Aku tanya, kalau selama ni korang boleh kumpul bebanyak even beyond my credit limit, kenapa sekarang tak boleh. And it was NOT my mistake and you are victimising your customer sebab had his usage lebih dari credit limit and pinned him on the wall as bad paymaster.

Luckily aku ada ramai kawan. A former housemate masa aku kat KL dulu masih lagi di Celcom dengan jawatan yang tinggi. Aku explain kat dia gunakan my staff handphone sampai abis credit dia, dan this guy answered this:

"itu senang jek bro, let me send an email and cc to you. The line should be reinstated in 5 minutes." and it did.

Kalaulah aku boleh letak all the emails Celcom hantar internally, mau menitis airmata. Yeah, lets wait sebab aku ada antar email pada MCMC which is runned by idiots too unless the complaint that you sent to them are of national interest. Otherwise, your email shall be placed into Spam folder.

Itu pun another idiots kat MCMC. Aku sebenarnya dah tak percaya ada orang kerja kat MCMC tu, sebab banyak kali gak aku complaint using the email address yang diaorang publish, tapi percayalah cakap aku, cuma sorang dua jek kerja kat sana, dan buat semua kerja. Betul. Aku dah check, diaorang takder budget nak ambik orang kerja so, dua orang yang kerja kat sana kena buat semua kerja termasuk filing, jawab telefon (wait, sorry, they dun answerd fixed line, tapi diaorang cuma jawab handphone diaorang jek untuk hal hal berkaitan MLM yang disertai diaorang).

So, aku hantar satu email saje jek test line. Permulaan email tu, aku summarise kan, kalau takde response, aku akan fax email ni pada pejabat Menteri, tup tup petang dah ada reply. Tapi aku silap, patutnya aku gertak, kalau takder tindakan atau susulan dari MCMC, aku akan fax pada pejabat menteri. Salah cakaplah nok. Maka, depa cuma acknowledged receipt jek email tu. Takder cerita apa tindakan nak buat etc. Yeah, probably they are too idiotic to actually interpret the content of my email. Dan seriously, aku masih tak percaya pada MCMC sebab it is too good to be true. Look at how Bank Negara replies to email. Efficient. MCMC = macam cibai, macam cibai. Ya aku sangat marah, dan ini blog aku.

Balik pada cerita Celcom.

Dua hari lepas, akhirnya aku dapat call dari Janice, tu pun sebab aku sergah dia guna taktik Azhar Abdullah cakap nak report polis sebab diaorang ambik credit card copy and forced me to sign autodebit tapi sebenarnya tak buat dan mengakibatkan aku merasakan ada satu penipuan untuk mengambil butiran credit card untuk tujuan salah. Itu pencegahan namanya. Ohh, Janice took more than one week to call me eventhough aku ada cc email kat dia masa reply to my former housemate to thank him of his help. Mungkin server down, email lambat dua minggu. Sangka baik.

Dan before she called, aku dapat call dari my former housemate, beritau something yang sangat best, lebih best dari keropok ikan parang cecah chilli sauce.

"bro, kau nak buat autodebit jugak atau nak bayar cash lepas ni?"

"better aku bayar cash lah sebab nanti mesti ada problem lagi," aku jawab sebab memang dah tak sedap hati dah.

"Hahahahahahah, better lah bro, kata former housemate aku tu dan belum sempat aku tanya, dia sambung: "sebab semua dokumen kau untuk autodebit tu sebenarnya dah hilang," katanya tersedak sedak ketawa. Dan dia tahu masalah tahun 2007 pasal document transfer nama aku dimagickan seorang staff Celcom di JB. Maknanya ini kali kedua Celcom JB berjaya David Blaine kan dokumen aku ! Yeah!

Kelakar kan. Ya, Celcom diwujudkan untuk mengkelakarkan segala benda yang sudahpun kelakar terutama staff mereka, khususnya di JB.

So, jangan marah, all those money that you have spent for Celcom will be used to upgrade machines etc etc tapi NOT on the employees, upgrading from bunch of idiots to bunch of a-bit-better than idiot. Sebab diaorang memang dilahirkan sebagai idiots sebab takleh pikir rasional dan logic.

Lupa lak, MCMC? Haram takde reply sampai hari ni yang dah masuk lebih seminggu. Mesti internet down tu sebab pakai Celcom.

Dan aku sudah guna Maxis postpaid since 2001 sampai ke ari ni, tak pernah ada problem. 

Ohh, sila forward email ini pada CEO Celcom kalau sudi. Ha, jangan lupa pada mcmc sekali ok. Kalau ada reply maknanya diaorang takder meeting MLM hari ni atau main kutu.

29 comments:

LORD ZARA 札拉 said...

seriously it's totally make me laughed. One of the reasons kenapa aku tak suka selain Maxis is this one.

Kawan2 aku siap hentak2 dah broadband dorang (Celcom) untuk dapatkan line. Haram sungguh~

This is our territory~

Bak kata kawan aku - they'll make their customers as 'terrorist' instead.

uDean said...

hahahaha.. kwn xtau ah asal celcom jaki btol ngn ko.. mungkin sbb da bnyk sngt mkn duit yg org xhalalkan, makin lama makin teruk..huhuhu..

transfer je la no tue..

Faizal The Newscaster said...

betul-betul..
"i can pee faster than celcom broadband's connection" - i do hope the CEO of Celcom reads this!! hahaha lawak sehh


tapi syukur setakat ini pakai Maxis BB, tak ada masalah connection. As long as dapat connect to update my blog, download mp3, itu sudah memadai

J. Love said...

oh dem. i thought bila connection maxis BB buat hal kejap-kejap, that's a good enough reason to rage.

but this is shitness!

kalau gua, abes la celcom center tu gua ambush. maxis buat hal sikit pun gua dah bising call CS dia. inikan pulak hal macam lu punye case ni.

Alia said...

I was charged RM1500+ for a day usage. Oklah, my fault cause it was roaming charges.

Ok, sebenarnya I've lost my train of thoughts, apa ntah nak cakap tadi dah lupa...haha.

The Conversationalist said...

Huh rage sungguh entry ini..owh ni statement nak menyakitkan hati,saya sangat gembira setelah bertukar dari celcom to digi..and I manage to influenced all my family member..best tak??celcom dah hilang 6 org loyal customer..

Owh ni citer best nak bagitau..semalam celcom buat lawak called my sis and begged her to change back to digi..siap tawar macam-macam reward..pastu siap kutuk digi kaw-kaw kata digi tak best and mahal..desperate sungguh celcom ni..masa jadi loyal customer,pandang sebelah mata pun tak nak..to celcom, I hope you rot in hell!!!

The Conversationalist said...

Haha salah..celcom actually begged my sis to change back to celcom..haha nampak sangat I really adore digi..

Obefiend Weiland said...

tak setel lagi

pergh.......

aku aneh juga. bukan skang zaman komputer, takkan takde soft copy autodebit engkau sial. takde simpan dalam server mana-mana?

zaman Hail Amir bole la guna alsan "dokumen ilang". zaman Yuna mana bleh pakai dah ni! HAHAHA

kejadah

/aku buat kuotasi skang.. LOL

Hazrey said...

zara:
Kena duduk kat Gaza.

Udean:
Unfortunately, i need to wait until 2years completed.

Faizal:
macam best kan maxis. ramai jugak yang cakap macam tu.

Jlove:
Saya tergolong dalam orang orang yang sabar (read: dulu ahhhhhhhh).

Alia:
hahahahahaha... makan kepala ikan banyak sangat, orang tua cakap.

Conversationalist:
My house line digi selalu magic.. dem dem dem. Pakai Atur 011 jeklah.

Hazrey said...

Effi: ingatkan nak tunggu 2 tahun.. hahahahahaha..nak berjanggut tunggu kuotasi kau.

RastaMat said...

Bro, 2 tahun lepas member aku pon penah di "David Blaine" kan die punye dokumen dan tibe2 dapat bil macam beli Mercedes Benz keluaran terbaru..
macam GAMPANG doh..!!!
Yang paling best, ia berlaku di Celcom JB..
Ye, celcom JB memang BANGSAT!!!
Aku cume kene maen2 ngan operator TM yang konon2 bz nak mampos dengan keje upgrade network..
Padahal time aku ambush office die, semua dok ngumpat sambil maen facebook..
tak pasal2 aku kene setelkan bil 3 bulan walaupon aku tak gunekan atas kesilapan BANGANG mereka!!!
konon2 boley rebate, tapi kene bayar dulu semua bil yang tertunggak..
pastu baru bley apply untuk rebate..
Fuck off!!
aku dah dapat bayangkan macam mane punye prosedur untuk dapat rebate tu..
kompom anak aku dah masok U nanti, baru dapat balik duit rebate tu..
So, jom upah pawang Siam untuk buat mereka busung..!!!

alidyangon said...

Bro

Aku nak marah sangat tak boleh, sebab sekarang ni periuk nasi aku ( my bread and butter) ialah 'Telecommunication Services', nanti kalau aku dah bukak kedai dobi dan laundry, boleh lah aku tibai cukup cukup segala mak bapak Telco ni.

Selaku orang yang terbabit dalam perkhidmatan telekomunikasi, Aku cuma berminat dan mengambil berat ayat ni "Abis duit aku nak meminang Lisa Surihani:

he he he -> Bang, nak ikut boleh? jadi tukang angkat dulang pun tak pe laaaa....boleh la ye????

Ha ha ha ha

Aku_> Tukang Jaga Kebersihan termasuk angkat sampah, lap meja, vacum lantai, siram bunga, kutip puntung rokok dan plastik makanan skygarden tingkat 18 dan 50, Menara TM

Ummie said...

Mengadu tak didengar, Mengeluh tak baik, Telan saja apa yang terhidang. Forced to believe we are fortunate to receive the best of things in life.

Tata said...

Walaupun maxis tak perfect tp dia terbaik di mata sy sbb :-
1. Tak pernah bar line sy walau dah exceed limit kes terlebih guna sbb outstation
2. Broadband maxis sy lebih laju dr streamyx sy dirumah melawati
3. Yang paling best, dia bagi iPhone free sbb bill sy rm250 sebulan ;), kena contract 24 bulan apalah sgt dah pakai 11 thn pun

dyra said...

haritu i tak boleh topup sebab apa entah , so i called the customer careline. one of the operators cakap macam keling , laju yang teramat and i cant really make it out what he was trying to say to me . tapi okay lah , i pun kadang kadang ckp laju mcm keling .

tapi ada sekali tu , operator dy ckp mcm nak marah org . i thought she was a guy .i was like , wth .i tnye jea , lek ah .

and then time dkat bukit bintang haritu , ada lah org org upax ni promote dkat siblings i . free upax simcard . so we sign up , take photos of IC blablabla . org tu ckp , okay lepas ni boleh jea guna . but then smpai skrg xboleh guna . dekat setahun dah . bila tnye celcom careline , dy suruh kte pergi celcom tower ke apa entah nama dia . we're all like , wth . kata boleh straight away guna . kena tipu kot . entah lah .


kalau broadband dekat sana pun dah lembab macam apa , dekat sini lagi lah . memang lembab tahap vavi ah .

azieazah said...

BRO, bila ler ko nak tukar kapet HITAM rumah ko nih.. dah kelabu asap lagi kusam dah aku tengok...

sampai nak baca pun dah tenggelam timbul tulisannya...

dan

jangan salahkan mata aku dan spek mata aku..

ayunda maajis said...

apa nk ckp ek..ko ni penyabar sgt..bersangka baik byk sgt..kena tipoo pun byk sgt..ahahah

rosyati said...

yo hazrey!

aku disenaraihitamkan oleh CELCOM sbb bayo bil lambat, 2008. dah ku langsaikan semuanya dan skrg guna 1+5. kisahnya, aku masih lagi dalam senarai hitam. dapat tau masa nak tukar minutes plan ke 1+5 di KB, nak tambah no 1+5 di tmn molek & nak beli celcom broadband di pasir puteh (tak boleh). apa2 urusan kena pegi pejabat celcom, walaupun no fon aktif dan takde hutang. aku nak beli BB maxis pun tak boleh. kena jadi pengguna setia secara paksa. nak tukar lain tak boleh, maklumlah, kena senaraihitam.

sori bro, 'lil bit emo. nmpk gaya takde sape di celcom boleh buat apa2...

hellioz said...

panjang gile n3...
tambah ngan comments lg

tp gwa plh suke statement celcom sucks kat google tuyh....

ape sebenarnye issue celcom ni hah?

yg gwa tau mase dorang nak merge itu hari,
masing2 blom ngam...

gyahahaahaahahahahaha~

what a stupid silly joke if this happens to anyone...
poor u bro....

Anonymous said...

Bro,
hahaha.. best tul baca entry bro kali ni..lawak sungguh!! ni..teruk nor CELCOM nowadays..fully full respect masa zaman Tan Sri Tajudin Ramli dulu. Masa tu best proud to be a Celcom user..but now HAMPEHH.. dari servis, iklan dan segala2nya laaa..
mari laa bertukar ke MAXIS or DIGI..

rgds, M'

Anonymous said...

salam saudara hazrey.

guna nak cerita sama lu pasal student kat uitm merbok. al-kisah. masa budak2 diploma dan degree cuti, budak2 law kuliah mcm biasa(tapi hanya ada sikit org sbb majoriti adalah student diploma yang stay kolej). bila gua habis cuti, gua masuk u balik, dapat cerita bahawa masa cuti, ada student lelaki ditangkap bersekedudukan di asrama perempuan. turut menemui berlambak-lambak kondom dalam bilik tersebut. di percayai mereka telah bersekedudukan selama 6minggu. macam mana mamat tu pegi tandas? ada org cakap dia pakai pakaian perempuan. cerita ni, ada orang perwakilan kolej pelajar yang bagitau. gua pun siasat2, dan masalah ni turut di sahkan oleh MPP. kawan gua seorang MPP turut berjanji akan membawa hal ini ke muka pengadilan. sampai hari ini, saat ini, detik ini haramm apa pun takda. ok, mengapa perlu diadilkan. mangkok dua ekor tu tak dikenakan apa2 tindakan (atau mungkin kena tapi sedikit dan tak berbaloi,bagi gua harus di sepak buat selama-lamanya) sbb bapaknya mamat tu pernah bagi sumbangan apa ntah kat uitm. gua tau ramai orang tau hal ni, sbb ramai org lain yg tnya gua sama ada hal tu betul2 terjadi. gua pernah cerita sama kawan gua pensyarah di uitm jugak tapi cawangan lain, tapi gua dinasihatkan supaya tutup mulut supaya gua dapat belajar dan grad dengan cemerlang. macam mana budak law boleh 'potong law'??

ini kisah benar, gua bukan nak menjatuhkan mana2 pihak, tapi gua tau bahawa ramai org yg tau hal ini nak sangat keadilan di tegakkan. dua tau bahwa ada sesetengah pihak yg anggap hal ini hanya remeh temeh, tapi gua tau masalah ini akan terpahat di kepala otak gua, gua akan tutut ingatkan kawan2 gua supaya tidak lupa.

p/s: gua mmg loser sbb tak berani letak nama betul gua

Kujie said...

Hazrey, baca kes ni lagi dasyat. Lagi panas bila staff TM reply komen guna email help desk..habis satu office dapat notification email.

http://orange4k.com/201004/staff-tmcorp-tak-tahu-buat-kerja-ke/

dude said...

terbaik la bro.
wtf?teruk sangat dah celcom sekarang ye.

ibnu marzuki al firdaus said...

aik, 1 minggu tarak berita! kiyok kah? just wondering... hidop tok azrul selamat dari seksa kuborq.

Syahid said...

celcom dan telekom perumpaannya macam kuah ke mana lagi kalau tak tumpah ke nasi atau perumpamaan yang lebih tepat tahi ke mana lagi kalau tak tumpah ke lobang jamban. Memang dijadikan sejak azali sifatnya seperti buntot. Mungkin terbawa-bawa sikap penjawat awam dulu di dalam kampeni.

alidyangon said...

Bro

tumpang jap

Syahid, terasa saya.

no-nonsense mom said...

hahaha... love your entry....
memang kelakar... dari cite u pasal celcom ni, memang sah lah celcom penipu besar....
sebab celcom menipu dan banyak ambik duit customer tetapi servis macam $#@&^* saya terus cancel celcom dan tukar ke streamyx... byk beza servis die....

lagi satu, my brader cite dia baru je top up celcom prepaid die for rm20 few days ago... alih2 kredit die tinggal 2o sen jek sekrg... apa jadi? takkan dia call my father beberapa minit je dah kena potong berpuluh ringgit... dah lah local call lak tu....

in short, celcom mmg penipu besar and complain lah camne sekalipun kat diorang, ceo dia takkan ambik tindakan sbb mmg die set to gain from pengumpulan duit dr customer utk mkayakan dirinye...

dia ingat dia selamat lah tu makan duit haram hasil menipu customer... dah camtu, kena sumpah hari2 lak tu oleh pengguna celcom yg teraniaya... boleh happy ke idup die walau kaya raya camana sekali pun

Rika said...

aku gugel MAXIS SUCKS: 45,700... DIGI SUCKS plak: 141,000...

hehehe... =P

i am Naa... said...

abg Hazrey,....nie the latest victim
http://akuletu-naa.blogspot.com/2011/02/0150-best-service-ever-with-so-called.html

DISCLAIMER FOR THE IDIOTS.

Dear idiots and faggots, if you think you can win a fight over internet, you are at the right place. Altho, I am NOT writing to represent any of my employers, you may at any time throw your tantrum here and be willingly ready to be eaten by us. If you know the law better, leave defamation comments because I am not gonna be fucking responsible of your acts here. If you feel offended of my writings, you are a faggot. And you listen to Justin Bieber rite? Ok, you are a faggot.