Wednesday, May 26, 2010

IF YOU THINK YOU ARE COMEL OR CUTE, WELL.... THINK AGAIN.

Semua orang ada definisi comel sendiri.

Tapi aku suka dengar gedik orang perempuan especially in public kononnya nak tonjolkan so-called cuteness in them.

"Ewwwwwwww... you are so comel to ketawa like that. You nihhhhhhhhh.. Ai tak tahanlahhhh..."

And with that, sambil tampar tampar manja balak dia yang lebih sikit jek dari papan lapis.

Yeah, aku ingat Obefiend wrote something about this jengkel thingy in our community. Read here.

“AHAHAHHAH YOU NI FUNNY GILA LA BAYBEHHHHHHH.........AIEEEEEEEE HIHIH”
“Tapi I tak buat lawak tadi. Kenapa you gelak?”
“That why you are so funny cayunkku. You cerita pasal proses Fotosintesis fun I find it hilarious.. AIEEEEEEEEEEE HIHIHI!!”
“Ok lepas ni I cerita pasal Yeast Infection pulak ok?”
“AIEEEEEEEEEEEE.. YOU FUNNNNNNNNNIEEEEEEEEEEEEE'


Credit to Obefiend.


Macam gampang? Believe it or not, you girls might be doing the same, but you may plead insanity atau terlebih ambik ubat batuk. Sekarang ramai orang batuk. So, alasan kuat.


Tapi kalau lelaki yang buat macam tu, ada harapan untuk jadik anak ikan. Pastikan lip gloss ada dalam poket.

Recently, aku terserempak dengan a couple of girls in their early 20s (MUNGKIN) semasa Jom Heboh di JB, and they were seated beside me in a cafe.

Aku tak tahu, there is something wrong with the view. Bukan sebab kain yang depa pakai kurang, tapi style makan.

Kau tau, kalau makan jenis control ayu? Penuh dedikasi dan macam ikut que. Ohh, pulak tu depa tengah makan kek.

"Satu, nyap nyap, dua, nyap nyap, kunyah sepuluh saat, nyap nyap nyap nyap nyap.. kunyah pelan pelan.." aku rasa mesti itu ayat dalam hati pompuan tu.

Abis dua kali suap, ambik tisu dan cuma pakai ujung sipi sipi tisu tu dan lap sikit sikit macam nak buat cungkil gigi.

Pastu ambik cermin kecik.

Kalaulah aku boleh ikut budak ni balik, nak aku tengok dia makan kat rumah.

She was overdoing it, seriously. Yeah, aku lupa nak ambik gambar sebab aku terpegun bukan kerana sleeveless atau baju dia yang nampak cleavage tu, tapi cara dia makan. Sumpah, aku tak tengok tempat lain. Kan dosa kalau membohong.

Mesti dia rasa comel kan control ayu. Yeah, say it, ewwwwwwwww... muncung sikit bibir tu, trylah buat. Tapi jangan kasi orang nampak ok, ok try now, 1, 2, 3 ewwwwwww... muncung tu jaga sikit, kena lebih sikit.. haaaa baru comel.

Macam mana kalau budak perempuan tu makan spagheti? Mesti dia mintak potong pendek pendek. Kalau dia makan durian? Makan rambutan?

I know I know, be feminine tapi toksahlah buat over sangat. Melampau nok.

Apapun, if you think you are cute, how about this picture:

Ya, ini gambar aku kecik kecik dulu. Comel tak?

Comel kan. Yeah, hip hop pakai seluar garfield. Tambah comel kan. Ok tipu, ini Khalish, one of my favourite nephew. Kalau letak gambar aku kecik kecik kat sini pakai baju navy, mau korang copy paste buat bahan gelak, macamlah aku tak tahu tahap setan korang tu.

Sebab apa one of my many nephews? Sebab kalau kumpul semua anak sedara aku, dah boleh bukak satu kampung Afrika dah. Ya, you are right, aku boleh putus darah masa raya bila diaorang berebut nak salam. Raya bukan favourite aku dan Yun Nam Haircare untuk treatment rambut bukan murah ok.

Ok, siapa nak cubit atau nak hug hug atau kiss kiss, boleh buat semua tu melalui uncle nya. Ambik nombor ya. Jangan berebut, aku tak gi mana mana... ewwwwwww....

If you think he is at home, nope, ini kat Jusco, ada bedding fair, selamba jek dia baring ala ala tengok gerhana bulan.

Aku selalu bertekak dengan adik perempuan aku - mak kepada Khalish sebab dia berkali kali dan sentiasa berkeras cakap Khalish ni comel ikut aku. Aku tak percaya sungguh statement tu. Kekadang aku sedih sebab selalu orang cakap macam ni, terguris hati aku apatah bila adik aku sendiri cakap budak comel ni iras aku. Tak eh? Terima kasihlah, ada jugak yang jaga hati aku.

Apapun, mak kepada Khalish, Anom - happy birthday ! Jangan lupa mintak hadiah besor besor dan mahal mahal dari laki !

Anyway, gambar bawah ni memang takder kena mengena dengan Khalish, dan entry kali ni memang ada tiga cerita. Ni cerita last.

Tak tak, brader ni bukan tengah gargle Listerine. Serious tak. Dia ngantuk. Takde orang berani kacau dia. Dan sepanjang aku duduk kat situ, setengah jam dia lentok, posisi dia maintain. Tinggi ilmu dia. Teringat cerita kungfu. Cerita kungfu atau karate mesti ada tumbuk tumbuk pokok kan kalau part baru belajar. Kenapa yek? Sungguh tak malarhijau kan. Sian pokok. Mesti pokok sedih kan. Mesti sakit perut pokok kan asyik kena tumbuk jek. Nanti lelama orang tak tahan, diaorang buat kat pesbuk, Menentang Perbuatan Menumbuk dan Menendang Pokok Dalam Filem Seni Mempertahankan Diri Terbitan Hong Kong dan Hollywood

Apsal pesbuk banyak sangat grup menentang menentang ni ahh? Ai tergamam tau kalau di invite.

Kenapa Bollywood takder? Bollywood takleh sebab depa kalau hero, boleh tangkap peluru pakai gigi. Best kan, itu mesti pakai ubat gigi Sensodyne, sebab dengan Sensodyne, ia baik untuk anda yang mempunyai gigi sensitif.

Dah, pegi sambung buat kerja, dosa cilok tau ! Lisa Surihani takpe. Ai tunggu u call tau Lisa. Ai lagi ensem dari Adam.

20 comments:

LORD ZARA 札拉 said...

kesimpulan paling bawah sungguh tak boleh diterima. ha ha ha~

dan ya, ku pelik gak (walaupun hakikatnya ku perempuan), bila tengok side2 yang CONTROL AYU gila2~ agak2 la kot~ ni pegang cawan sambil kesat2 kesan lipstik, pastu bulu mata sampai dah nak masuk cawan, er, tak payah~

dan Khalish memang comel!
ikut pakcik dia?
er, ku perlukan bahan bukti pakai baju Navy tu~
he he he~

hellioz said...

gwa suke topik kat atas sekali...
sebab gwa suka menyampah kat pompuan camtuyh....

"xpenat ke buat camtu?"
bebel iblis gwa yang kesunyian...

gyahahahahahahah~

Obefiend Weiland said...

engkau comel la

kata aku serious tanpa ada sekelimut perasaan gay disini

HAHAHHA

p/s : comel budak ni..

echah_syed said...

pepagi masuk sini baca ko membebel bole buat ceria sepanjang hari..eh akak cadangkan ko masuk raja lawak next season ye.

betul...akak akan undi ko sehingga menang kereta tehehee ;p

setuju tak LORD ZARA? ;D

*tersedak lisa surihani bila ko asyik sebut nama dia.tapi yg moskil tu..dia kenal ko tak? o'lala ^.^

Faizal The Newscaster said...

statement terakhir yang bakal menggoncang dunia..

tapi kalau statement "Khalish lagi hensem dari Adam"..aku setuju..lagipun pose hip hop dia boleh kasi Joe Flizzow pening nak pilih mentor

yang benar,
saya yang benar

kraznaya said...

Depa dua control sebab hang ada kat situ..mana nak tau kot2 boleh jadi cawangan..Mak gula-gula bagi tak? Kalau kat rumah macam back hoe korek tanah gaya makan nyer..

Bagi lar yang pakai baju navy tuh..boleh aku gelak macam pontianak..

F A R Y N said...

abang hazrey saya memang comel...

comel..
comell..
comelll..
comellll..
comelllll...


rasa macam nak lempang2 sebab comellllll sangat....



dah,nak masuk toilet pi muntah hijau kejap.

azieazah said...

Fuhhhh.. mujur aku tak secomel itu waktu makan. Aku tak akan tipu punya, sebab ko sendirik tengok cemana aku test makanan ritu, kan? kan?

Comel? ko comel? istilah mana depa pakai tuh?

pada aku ko AYUUUUUUUUUUU...! Ahaks!

Azhar Abdullah said...

Part awal entri ni best...sampai part Khalish comel pun best...

Tapi bila masuk part ko kata Khalish comel macam ko tu, aku yakin masa tu kesan ubat batuk dah menjalar dalam darah ko...sampai la part Lisa Surihani tu memang dah extreme, patut tido dah tuh...hehe..

Oh ya, budak makan control macam tu sure tak suka makan sambal belacan kan...hehe

NenekPenne said...

mungkin sebab u comel kot tu pasal that ladies beria2 menjaga tahap kesusilaan depa kot wlaupun pakaian tak berapa nak bertata susila....

ooh khalish tu sungguh comel...

ha ha ha..tak tahan tengok gambar brader yang tengah kumur listerine tu....

suzzsuzie said...

comelnya khalish ni....

Azrul Hisham said...

fuhh...boleh tido lagi kat tempat camtu....haha

khalish comel :)

Hazrey said...

@zara - betul, tak caya sudahlah, malas nak kawan.

@hellioz - tapi kalau cun, buatlah apa pun, tak kisah kan kan kan kan? kalau lisa surihani buat camtu, aku redho !!

@obefiend - nasib baik u sembunyikan perasaan sebenar u. hahahahaha..

p/s: kawin cepat, make lots of effi and mrs weiland minissss. mesti comel, tapi ikut mak dia.

@echah - tak mau ah, tak suka glamer sebab nanti lisa surihani asyik call jek. Ai tak suka di control ok. Of course Lisa kenal ai.. tapi lisa lain. Yang Lisa Surihani tu, ntah yek, lupa nak tanya. Tak kot.. nak nangis niiii

@faizal - hahahaha.. kau tak tengok aku pose macam tu lagi.. bukan goncang lagi, gugur jantung Lisa Surihani tauuuu.. ohh ayunkkkk lisa.. hahahaha

@kraznaya - aku suka kekawan komen, aku mampu cakap Aminnnnnnnnnnnnnnnnn lebih tiga harakat.

@Faryn - pening pening tak? Ingat tau, jangan buang bayi tau.

@azie - ai know. ai lum pakai lipstick lagi tu. sentap nokkk..

@azhar - betul lah bro, ubat batuk ni kuat sangat. tapi aku pelik, camne pun, betul pulak aku spelling nama LISA SURIHANI. Kenapa yek? Mungkin hati dah bertaut. Hahahhaah.. kena tutup modem kat rumah, nanti bini baca. Hahahah..

@nenekpenne - you lah manusia pertama sepanjang ai 21 tahun hidup cakap i comel. Ehh 21 ehh? Best kan brader kumur listerine tu. Yg bestnya, pastu kan, dia terus bangun macam takder apa berlaku, terus naik motor. Agaknya masa dia tido tu, kalau bini dia tepon pun tak tau nak jawab dia kat mana kan.. kat manaaa kat manaaaa.. kesian kan, lelaki selalu jadik mangsa. diskriminasi tul.

@suzzsuzie - ... macam uncle dia.. ehem ehem. Fishermen Friend pls.

@azrul - kalau ndak seribu daya kan.

iCe said...

hahahaaaa macamana laaa aku dapat junior macam ko ni hazry... wat lawak manjang je..!!!

p/s: khalish memang shangat shomel..!!!

aNa SuZaNa said...

Oooo..masuk blog ana sbb ada video lisa la ye.. chettt.. kekkeke

Nadia Is Cute said...

Nadia Is Cute. Tapi Nadia tak kontrol ayu. Malahan, agak memalukan kaum ketika makan. Agak seperti adegan makan dalam citer P Ramlee.

Gua tak tipu punya:
http://watikah-nadia.blogspot.com/2010/05/aku-telah-dipaksa-menjadi-gemuk-dan.html

On the other hand, minahs gediks berpuracendana tu... Konsyes kut. Ye la. Takut mekanan jatuh dalam longkang tu. Karrrang... Nantee maloo youh!!

The Conversationalist said...

Paling menyampah when I heard girls in my organisation borak macam ni "Ooo babe, check this out...that guy is supeerrr hawtt and OMG look at that biceps"...huwaa berdarah telinga weyh...Rasa nak sepak ulang-ulang kali jer... Biasanya bebudak ni dipanggil "Paris Hilton Wannabe"

Alia said...

Tapi ai mmg comel la....

/LEMPANG SAKTI DIRI SENDIRI

Hahahahaha..

oh pls lah, aku pon tak tahan dgn perempuan mcm tu.

TruthTeller said...

jgn la kena tipu weiii muka gampang hazrey takkan kecik2 camtu lain la budak kecik tu pun anak gampang...tak caya? tgk gambar prfil dia..tutup lagi dgn paper bag..patut isi muntah je dlm bag tu...cheeeriooo wakakakaka

Azhar Abdullah said...

Saudara/i TruthTeller,

Kalau anda baca betul-betul posting Hazrey, beliau hanya melawak sepotong ayat mengatakan itu dia, kemudian beliau kata ..."Ok tipu, ini Khalish, one of my favourite nephew. Kalau letak gambar aku kecik kecik kat sini pakai baju navy, mau korang copy paste buat bahan gelak, macamlah aku tak tahu tahap setan korang tu."

Saudara/i mungkin tak mengenali Hazrey seperti mana sebahagian besar pembaca blog ini kenal...sebab itu banyak post Hazrey tak kisah meletakkan gambar beliau sendiri...

Walaubagaimanapun, ayat saudara/i mengatakan 'budak kecik tu pun anak gampang' itu adalah tak sesuai...Ada sepotong ayat Al-Quran yang bermaksud : Janganlah kamu mengeji seseorang (sesuatu kaum) itu berbanding yang lain kerana mungkin mereka lebih baik dari kamu...

Semoga anda dan keluarga anda diberkati Allah selalu...

DISCLAIMER FOR THE IDIOTS.

Dear idiots and faggots, if you think you can win a fight over internet, you are at the right place. Altho, I am NOT writing to represent any of my employers, you may at any time throw your tantrum here and be willingly ready to be eaten by us. If you know the law better, leave defamation comments because I am not gonna be fucking responsible of your acts here. If you feel offended of my writings, you are a faggot. And you listen to Justin Bieber rite? Ok, you are a faggot.