Sunday, March 7, 2010

AKU SANGAT KECEWA DENGAN GATHERING BLOGGERS DI HUTAN RIMBA KOMANWEL.

Sekarang jam 4.09 pagi, aku baru tiba dari Kuala Lumpur selepas menghadiri perjumpaan blogger di Hutan Rimba Komanwel, di Rawang dari jam 11 pagi hingga 7 malam semalam.

Aku tiba lewat di Johor Bahru dengan Mother Of All Gegula, Ezreen dan Boy sebab kami singgah di Danau Kota untuk jumpa dengan my favourite nieces yang comel (read: seperti aku) and to fetch my father in law yang sangat sporting.

Macam mana pun, seriously, aku kecewa dan hati aku lesu, selesu air sungai yang mengalir bersebelahan dengan tapak perjumpaan 50 penulis blog di Taman Rimba Komanwel.

Aku kecewa betul, tetapi aku berjaya kawal emosi tanpa perlu berkaki ayam sejauh satu kilometer sambil teresak esak.

Aku kecewa sebab:

1. Aku tak dapat bawak balik X10 walau setin pun. Penganjur berat sebelah mungkin sebab aku lebih banyak rambut dari mereka. Aku tak mau sebut nama mereka biarpun akulah satu satunya penganjur yang banyak rambut. Hahahah.. Jangan kecik hati yek, kita gurau jek, kalau kecik hati, kita kawan dengan Intan jek lah.

2. Takde hadiah untuk blogger yang paling jauh datang. Sungguh tak insaf ok aku bersusah payah datang dari Johor berhempas pulas, berparang dan cancel pergi Lombok, korang tak bagi hadiah. Kek coklat aku sempat telan airliur jek. Jangan kata kek coklat, kek lain pun aku tengok sekali jek, lepas tu tau tau dah meniti di bibir wanita wanita group Tom Jones. Sedih aku. Patutlah sihat. Syukurlah, Malaysia ni masih aman. Hahaha.

Malangnya, Abang Tom tak join gathering ni tetapi pada aku cukuplah ada peminat setia mereka yang hadir sekaligus memeriahkan our inaugural gathering. Tapi, kenapa ketat seluar Abang Tom, tak mandul ker? Abang Tom, minum X10 !! (read: bengang ahh, aku tak dapat guni karung air tu..)

3. Aku taknak balik sebab semua orang best. Besh. Tapi lepas ni sheshiapa shakap aku muka macam ... lagi, aku saman. Aku dah kenal majistret ok dan aku dah pastikan dia ingat muka aku.

4. Ramai gak yang hot tapi aku terpaksa control gedik sebab Mother of All Gegula asyik pegang pinggan walaupun ia sekadar pinggan kertas. Itupun sebab ada yang jadik Kak Nam dan cuba meracun fikiran suci Mak Gegula, termasuk Kak Nam Nombor Dua.

Ezreen sebagai Official Photographer pun baru balik maka I will give the honour to him to upload all his pictures via his photoblog di sini. Aku akan paksa dia upload cepat cepat (read: siap dengan harga. Kalau siap dengan frame ada awan larat, charge lain ok. hahahaha.. nak cover duit tol dengan minyak dan buat modal jadik pengedar X10 kat Johor).

Aku tak sangka ramai yang datang (read: tetapi aku tengok hanya grup Tom Jones jek yang asyik makan).

Aku kering tekak pegang mic tu pun takde yang nak bagi air. Cekik darah betul. Kejam, tapi belum tahap Firaun kecil. Hahaha.

Semua yang datang sungguh cool. Sangat. Amat. Dan ada jugak yang terover cool. Ok itu aku. Aku tahu aku over, tapi percayalah, aku dah lama tak tengok gusti, dan aku sebenarnya sangat berharap ada sedikit pertunjukan. Tapi baguslah tak ada sebab aku tahu, pastinya aku yang jadik sasaran. Yelah, aku redha, kalau dah tak suka macam tulah orang perempuan. Benda benda ni semualah yang buatkan ada lelaki yang berjanji pada diri mereka: Aku janji taknak cari perempuan lain (read: cari jantan lain, pakai towel putih please).

Aku akan listkan semua bloggers yang hadir walaupun jiwa aku terseksa sebab aku tak dapat bawak balik X10.

But not now please, sebab kesan sampingan dari minuman X10 masih lagi kuat dan aku masih gagal mengawal diri walaupun aku dah tutup tv.

Kepada bro Mazidul, Shamsul and Zara, thank you so much for having me to tumpang kasih (read: glamer korang).

 
Haha. Sama tak? Rock kapak kan. Eh kenapa rock tak di associate kan dengan parang mahunpun kerambit atau Yun Nam
Pix credit: Mazidul Akmal Sidik.

To all bloggers yang datang, korang sangat cool walaupun hakikat sebenarnya dalam hati aku nak cakap: korang separuh cool sebab yang lain tu ada yang dah tak cool sebab dah melepasi kategori cool tetapi bakal jadik orang kaya dek pengeluaran wang EPF. Hahahah.. Hahahhaa setan kan.

Tapi, yang tak cool itu jugaklah yang berjaya memeriahkan this no-gay gathering. Terima kasih sebab sporting dan meredhakan mulut jahat (literally) tapi manis ni mengusik, bergurau senda biarpun tanpa kain batik mahupun kain pelikat dan ucapan Assalamualaikum, tak jawab dosaaaaaa....

Dan paling penting, yang TAK DAPAT datang atau sengaja tak datang, worry not, we are planning to have another one nanti and with ample notice to everyone. But honestly, you have missed the best ever lepak lepak by bloggers for bloggers.

While to non-bloggers, terima kasih sebab sanggup datang temankan isteri, suami (nasib korang menang hadiah, kalau idak, harus muka kami ni kena banned. Berjaya juga jenayah terancang kami..lols).

All the links will be up tomorrow, di blog ini with some pictures too.

24 comments:

Anazkia said...

Tahniah, sudah berjaya mengadakan perjumpaan blogger :)

MrsNor said...

tang ni yg paling best baca ... "Aku taknak balik sebab semua orang best. Besh!" ....

Pengakuan yg telus ... tengok gambar pun dah tahu best ...

From The News said...

cool dan sangat kelakar, walaupun melompat dengan girang (baca : high pitch) bila dipertemukan dengan reptilia comel. Kehkehkeh..

nice meeting you bro. memang happening!!

ninoZ said...

tom jones tu sapa??

rosyati said...

aku sangat kecewa sebab tak dapat join no-gay gathering ni. frust menonggeng (literally). huaaahhh...

kakcikseroja said...

Wa'alaikummussalam..

walaupunh aku tak link blog ko kat blog aku.. aku masuk blog ni tiap2 hari tau.. (aku kan pemalu!)..

tapiiiii.. lepas ni, aku tahu macamana nak 'buat' kat ko! hahaha (gelak jahat)

Zakiah Ponrahono said...

aku suka datang... hati berbunga-bunga...

tapi aku salahkan abang DJ... sebab dia sebut nak ada karaoke je terus hujan lebat...

dan menyebabkan aku kempunan makan BBQ itu... hahaha

p.s: abang dj suara abg dj memang macam dj. sedap. tapi kenapa hazrey je yang pegang mikrofon??? hahaha

Wanita Itu said...

hopefully ada lagi..

saya sangat sangat sangat mahu datang!! :)

Kujie said...

belum sempat nak test karaoke hujan punn turun.... sorang pun dah tak ingat kat ayam...masing2 macam ayam lari selamatkan diri.

sangat best walaupun pertama kali jumpa

Azrul Hisham said...

salam bro Hazrey...nice to meet u semalam..

seriously saya gembira dapat jumpa bro...memang kelakar habis...

haha..terliur dengan kek coklat? jangan jeles ok sebab zara bagi kek coklat lebih kat saya semalam...muehehe

the owner said...

MC terbaik dunia...
Hahahaha..

-azam-mat fahmi-salman-
regard from UTeM

iCe said...

aku pun kecewa pasal dapat minum 1 tin je air X10 tu... grup tom jones dapat bertin-tin air X10 tu... agak-agak kalo diorang overdose air tongkat ali tu macamana rupanya ek??????

Hazrey said...

Anazkia: Alhamdulillah. You should have come too !!

MrsNor: Memang besh !!

Faizal: hahaha, aku segan, bukan takut. hahahaha..

ninoz: Tom jones tu dulu jiran saya.

rosyati: yeah, you should have come too. Meriah sungguh.

kakcikseroja: hahaha, tak baik kak cik nak memperlakukan sheshuatu pada shaya. Nanti kakcik tak sempat keluarkan EPF !

Zakiah: Thank you for being there! Never ever thought that you will come!! But pleasantly surprised that you did! Hazrey dok pegang mic sebab dia gila kuasa.

Wanita Itu: Boleh datang rumah saya. lols.

Kujie: That is the purpose! To have all of you, enjoy every mili second with us, after all, for all the support.

Azrul: Salam Azrul! Ni yang aku marah ni, sampai hati Zara. Ni yang nak buatkan aku nak jalan kaki sambil menangis. lols lols.

Azam: hahaha, semuanya sudah direncanakan. hahah. Terima kasih kerana datang ke gathering, jauh memandu!!

Ice: alah bro, diaorang minum bebanyak pun bukan boleh buat apa pun. hahahahah...

kakcikseroja said...

wei wei wei...

ingat grup tom jones tu tak penting ke?? tanpa mereka, shiapalah kalian.. wakakakaka...

azieazah said...

Tumpang baca jerrr... taknak komen apa-apa..sbb ni blog dia. Kalu blog aku, aku tahu ler apa nak tulis...hikhikhik!

Tom Jones vs Back Street Boys???? Wuekkkkkk.... loya wehhh loyaaa...

LORD ZARA 札拉 said...

aku kena kutuk juga di sini?

cest!!!

korang semua terbaik!

aku suka!

fuad said...

hellop bang!
nice to meet u actually.
ok pe muka mcam [tuuttt]..
x kan nak saman kott haha...
ley kencing sama membe ckp bergambar dengan [tuuut]. haa..
even saya belum menjadi blogger tegar, tapi really syiiokk jumpe korang semalam especially dapat jumpa brader macam muka [tuuutt]..
thank for tip-tip being a blogger!
- puad

zahra said...

x dapat nak pegi, takut ter"beranak kat situ, trus jadik "news" hahahahahahahahahahaha

- amelia nazli-

the owner said...

hahaha.. bukan memandu.. menunggang..

kata mat rempit..

PUTUBAMBU said...

ASSALAMMUALAIKUM

kita nakkkkkkk sangat datang..
tapi at the same day and the same time.. ada schoolmate gathering le..
terpaksa dahulukan yg ni coz dah hampir 20 tahun tak jumpa...

tapi next time..insyaallah..jika berkesempatan..saya akan hadir..

fiezaradzi said...

1st time here.. dapat tau blog dr kak jie.. seronoknye nmpak gathering bloggers nih..

Nor Azizah Aling said...

perjumpaannya best. Tapi SAYA TAKUT ULARRRR!!!! Lain kali kalau ada ular lagi, tobat lahum saya tak pergi dah. Rasa seperti 3/4 nafas terbang melayang di angkasaraya beb!!

66lyn99 said...

salam..arini bru dpt login dh 2 ari down.

mmg best la dpt join korg sume. u mmg kelakar habis.nex time organise lgi.

p/s: diskaun utk pesakit resdung aje...hahaha

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

sabo je la aku. Aku baru dapat baca posting2 ko ni gara2 minum x10 2 carton. ekekekekek

DISCLAIMER FOR THE IDIOTS.

Dear idiots and faggots, if you think you can win a fight over internet, you are at the right place. Altho, I am NOT writing to represent any of my employers, you may at any time throw your tantrum here and be willingly ready to be eaten by us. If you know the law better, leave defamation comments because I am not gonna be fucking responsible of your acts here. If you feel offended of my writings, you are a faggot. And you listen to Justin Bieber rite? Ok, you are a faggot.