Monday, January 18, 2010

NAK KAHWIN, TAPI KENA ROMPAK....

Lokasi: Daerah Kulaijaya

Jam 6:50 petang, Ahad, 17 Januari 2010, seorang lelaki  mendakwa dirompak dua lelaki memakai topi keledar dan salah seorang darinya mengacu pisau di leher.

Kejadian didakwa berlaku pada waktu 'pengadu' sedang mengeluarkan wang sebanyak RM6,000 melalui mesin ATM di Maybank di Batu 21 Kulai, Johor.

Pengadu turut membuat aduan, dia melakukan empat pengeluaran dengan setiap satunya sebanyak RM1,500.

Penjenayah didakwa merampas wang tunai RM6,000, kad ATM dan resit lalu terus melarikan diri menaiki sebuah motosikal jenis Honda EX5 berwarna hitam dan nombor pendaftarannya di bahagian belakang dikatakan sudah patah.

Kesian tak?

Kebetulan menurut pengadu, wang itu diambil untuk majlis perkahwinannya dengan wanita pilihan hati. Sedih kan? Yelah, dah nak kahwin, duit pulak kena kebas. Jahat betul penjenayah.

Nanti dulu.

Hasil siasatan yang dilakukan melalui rakaman percakapan, polis daerah Kulaijaya mendapati pengadu membuat laporan palsu mendakwa dia disamun.

Walaupun bait cerita yang dicoretkan dalam aduannya sungguh complete, tetapi polis berjaya membongkar kepalsuan cerita lelaki itu.

Sungguh palsu lelaki ini. Dah, jangan nangis pergi duduk sana, pergi ikat rambut.

Korek punya korek, cangkul punya cangkul, rupanya:

Pengadu sepatutnya melangsungkan perkahwinan pada Julai 2010 iaitu enam bulan lagi tetapi bapak mertua si lelaki ni dah teringin sangat nak bermenantu suruh cepatkan majlis pada Februari 2010.

Pengadu, seorang juruteknik, panik.

Mungkin dalam fikirannya: "Adeh orang tua ni. Tak sabor sabor. Aku tengah pokai ni, aiseh."

Lagi pulak kalau si lelaki ni masuk MLM, confirmlah duit dah hangus! Lain kali main kutu ok.

Lantas, lelaki ini membuat satu cerita baik punya, siap dengan detail berapa orang lelaki, naik motosikal apa, dan berapa kali dia keluarkan duit. Sememangnya, ATM Maybank boleh keluarkan RM1500 pada setiap pengeluaran. Dia sure dah buat homework. Bagus.

Tapi, ya tapi, yang tak bestnya, lelaki ini tak buat homework di lokasi tempat dia didakwa disamun sebab kawasan itu berlambak anggota polis berpakaian preman dan seragam kerana dianggap kawasan hotspot perlakuan jenayah.

Dan Ketua Polis Kulaijaya, Superintenden Zulkefly Haji Yahya yang sedikit curiga dengan laporan itu terus memanggil anggota yang bertugas di lokasi yang sama dan semua anggota kata - mana ada samun. Elok jek kawasan itu petang semalam. lols.

Sebenar-benarnya si lelaki berusia 27 tahun ini dak cukup duit lagi manakala bapak mertua dia pulak pi desak suruh kahwin cepat sebab sakit mata, tiap tiap hari keluar sesama macam belangkas. Yelah, karang kalau dah buncit, siapa jugak yang susah? Pakciiiiiiiiikkkkk jugak yang susah nak.

Dah tak pasal pasal kena merengkok dalam lokap kerana membuat laporan palsu mengikut Seksyen 177 Kanun Keseksaan, dan jika sabit kesalahan, boleh dipenjara enam bulan atau denda RM6,000 atau keduanya sekali. Pengsan!

Tak kahwinlah gamaknya.

So kantul!





19 comments:

Suria Azhar said...
This comment has been removed by the author.
Hazrey said...

Loser!! Hahaha..

Ok a ticket to Batam on me. Alamak, for men only lah. Damn, bagi kat Azhar.

afiq. said...

so, i can be considered as the 1st MALE responder lah ni?
ehem.. ehem..
ticket please! =D

back to topic.
elok2 ada 6k dlm account, terus ilek kalo kene bayar denda! haha.
kesian.

echah_syed said...

bro...ko suruh jer dia berpuasa kalau takde duit.. :p

uishhh..gf dia pun gedikz jugak dok berkepit mcm belangkas sape suruh.

betul tu kalau dah buncit turun saham..silap hari bulan kawin free jek :(

zamie a.k.a az said...

Salam..
aku mintak maaf ye bro...

Hazrey said...

afiq:
yeah, trying your luck on that batam ticket ahh? hahahah..

echah:
camner nak posa, kalau dah dihulur. Hahahah..

Hazrey said...

zamie:
No issue bro. :)
next time letak credit ok? apology accepted. Lets go Batam!

Azhar Abdullah said...

Bapak pompuan tu mesti cakap...."kan aku dah kata, aku dari dulu tak berkenan...rupanya penyamun.."..kesian pun ada kat mamat tu...tapi skill la dia punya penipuan...lepas ni boleh contact Razak Mohaidin...

aNa SuZaNa said...

buek malu kampung laki aku jee...huhuhu... dr awal pembacaan entry ni lg dah dpt agak.. ekekeke..



***boleh tak buang word verification..saya adalah sgt malas nak taip word2 tu balik.. =)

Hazrey said...

Azhar:
hahahah.. tapi kesian gak budak tu, tak dapat lah 'merasa' kegebuan. Hahahah.. Pi batam jerlah.

ana:
Hahah. Ohh yang tu ya, sorry lah, I have been receiving spams on this blog so terpaksa guna word verification. Apologise for the incovenience ya. :)

Leen said...

Owh, laki ni penulis skrip drama kot??

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

Camna la dia ni leh terpk nak menipu mcm tu. Banyak lagi cara leh trace penipuan dia ni. Termasuk semak kat maybank... bape banyak simpanan... ada tak 4 kali prngrluaran RM1500.00. Tak leh jadi pengarah filem pun... tak pk habis. Kang citer nampak bodoh.

p/s: bagusnya perompak siap rompak resit ATM skali... nak buat apa ntah ngan resit tu. Buat sup kot.

Azrul Hisham said...

adoi...orang macam ni pun ada...isk2...

PUTUBAMBU said...

lah..kesian pun ada..
kelakar pun ada baca citer ni...

nasiblah badan....

mimie said...

kesian....patutnya ckp terus terang je kat keluarga pompuan tu..xpon share laa..kan dh malu..masuk lokap..silap2 terus x kawen...

Hazrey said...

Leen: Ada possibility. But very unsangkarable.

Diana: Hahahah, tulah, saya dok pikir, awat penjenayah nak ambik resit sekali? Sebabnya: dia taknak polis tanya mana resit ATM. Hahahah monyet sungguh.

Azrul: Tunangan orang. Baik kau kumpul duit awal awal kot bapak mertua mintak awal. Hahahah

Putubambu: Dia kerja sarkas.

mimie: Sekarang salah siapa? Hahah

Otak Belacan said...

Poor thang.

Baik-baik can kawin, now gone. But of all things, apasal sampai nak kene dramatic gitu.

And and.

Nak kawin next time kene pakai cheque dah. Hohohoho.

azieazah said...

Itulah antara contoh LELAKI tak cukup BIJAK... nak merompak tak buat homework sampai siap ler tuh...

Soh dia baca buku banyak-banyak dalam jail nanti...

kitty said...

how much the cost kawen kat batam?

DISCLAIMER FOR THE IDIOTS.

Dear idiots and faggots, if you think you can win a fight over internet, you are at the right place. Altho, I am NOT writing to represent any of my employers, you may at any time throw your tantrum here and be willingly ready to be eaten by us. If you know the law better, leave defamation comments because I am not gonna be fucking responsible of your acts here. If you feel offended of my writings, you are a faggot. And you listen to Justin Bieber rite? Ok, you are a faggot.