Thursday, December 24, 2009

ITS XMAS AGAIN!

It's Christmas again.

And this year, its gonna be a long holiday for us. This year's Christmas falls on Friday, and the holiday stretches to Sunday. Best kan? Hopefully all of you got your pay. Itu untuk yang bekerja. Kalau yang tak bekerja, selamat menumpang semangkuk duit kekawan yang kerja. Ungkitlah apa jua benda sekecil zarah sekalipun, selama tadika sekalipun, janji dapat dibelanja. Good luck to you jobless. No, your friend may not call you a loser. Please prepare yourself with stats that you googled to justify your jobless condition. Blame it on the government.

I will be working. Tonight will be Christmas eve.The image of Santa Claus seems everywhere. Santa character brings  joy to children all over the world and adults too. Dan Astro pagi petang siang malam dan subuh tak abis abis cerita Santa Claus, Fred Claus, whatever clause and the list continues.




Tapi seronok tengok tv sebab tengok salji. And winter coat too.

Kat Malaysia, ramai jugak yang pakai winter coat, excuse me, siang malam ok. Mungkin hujung tahun ni lagi ramai yang pakai especially in celebrating Christmas. Mungkin mereka merindui salji walaupun seumur hidup mereka tak pernah lagi sampai kawasan bersalji kecuali di Bukit Cherakah. Ok, aku pun pernah pergi situ masa dulu dulu dek sifat ingin tahu aku yang sangat tinggi (percaya tak? percayalah please..) dan aku mengaku, aku terasa seperti di kampung halaman. Lols. Ok aku hitam. Dah jangan nak mengumpat.

Dan malam Christmas eve nanti, pastinya pusat hiburan akan penuh. Termasuklah orang Melayu kategori memakai winter coat mahupun with bare bra sahaja dan kalau boleh pakai panty sahaja semata mata - yang akan turut menjerit Merry Christmas (atau lebih kuat suara mereka).

Pastinya aku tak mahu ketinggalan meraikan mereka ini semua. Mesti seronok dapat bersama sama mereka. Ohh tak, aku tak akan membawa bersama isteri hot aku. Aku akan bersama seorang rakan aku.

Aku tentu seronok cuci mata nanti. Tak sabar aku nak pergi. Bestnya! Dapatlah tengok Sally, Julia, Arry, Baby, Gegurl, Nicky, James dan ramai lagi yang tetiba terlupa nama pada IC mereka bunyinya masih lagi jawa atau boyan.

Dan aku pasti bertambah seronok dapat tengok dan dengar jeritan Merry Christmas paling kuat adalah dari mereka tepat jam 12 tengah malam nanti sambil gelas berdeting deting dan mereka saling berpelukan ala ala Johnny dan Michelle walaupun nama pada IC mereka masih lagi bunyi jawa atau boyan seperti aku.

Dan tentunya biarpun jeritan mereka lebih kuat dari pengunjung pusat hiburan yang berkulit putih atau kuning atau hitam terus, kulit mereka tetap sawo matang dan tetap anak Pak Hamid, Salleh, Kassim atau Khalid dan bukan Johnson, Davis, Longford mahupun Hamilton.

Apapun, let me join the party and in the meantime to all of you yang sambut Christmas, hope this yuletide will bring more joy and happiness to you and family. Merry Christmas! Dan pada yang berkulit sawo matang, selamat bercuti panjang dan jangan lupa untuk jenguk kawan yang meraikannya. Sungguh sivik ayat aku ni kan. Haha. Ok zara, boleh jemput tahun depan.

Ermm.. apa baju yang akan aku pakai untuk malam ni nanti.. damn, aku tak beli winter coat pulak.

6 comments:

azieazah said...

Sat.. sat.. nak tengok MyCard, hmmm.. ada gaya bunyi Banjar ler pulokkkk...

Kalu berdansa jangan sampai pijak kaki partner yer BRO..

Pastikan kunci rumah yg pendua, dibawa samaaaa... Enjoyyyyy!

*aku ada winter coat, tp aku gerenti ko tak muat...

F A R Y N said...

pakai je kain pelikat ngan baju pagoda..

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

Hahahah... ada melayu pergi party Christmas? Baru tau. Sungguh tertinggal keretapi tanah melayu.

Anonymous said...

buat lain dr yg lain ..hang pakai je baju melayu complete set...err nama kamu Hazery kan... berbau jawa,boyan,banjar,mendailing?

padiodom

LORD ZARA 札拉 said...

err~

ko nak aku kirimkan sirap, susu, jagung, aiskrim sebagai bahan tambahan untuk buat ABC....?

The Aku said...

Ekekeke...aku sukala sarcastic giler cmni. Best2.

DISCLAIMER FOR THE IDIOTS.

Dear idiots and faggots, if you think you can win a fight over internet, you are at the right place. Altho, I am NOT writing to represent any of my employers, you may at any time throw your tantrum here and be willingly ready to be eaten by us. If you know the law better, leave defamation comments because I am not gonna be fucking responsible of your acts here. If you feel offended of my writings, you are a faggot. And you listen to Justin Bieber rite? Ok, you are a faggot.