Tuesday, November 3, 2009

PONDAN MEMANG CELAKA.

Yeah, here comes the rage again.

This is the continuation of the pondan story.

Aku dah lama jadik wartawan. Kalau setakat di Jalan Dobi, di Johor Bahru ni, aku dah tengok pelbagai pertukaran pemain dilakukan sejak 1993 hingga hari ini. Yang pondan tahun 90an dulu agaknya dah mampus kena HIV agaknya.

Beberapa hari lalu, sekali lagi tempat itu diserbu. Maka bertempiaranlah pondan pondan celaka ni semua.

Again, kalau tak ada demand, tak akan ada supply. Lelaki lelaki gampang jugak memainkan peranan. Apa ntah yang nikmat pergi berkayuh dengan lelaki aku pun tak tahu.

Polis mempunyai satu phobia untuk tangkap pondan ni semua. Pada mereka pondan ni semua bawak badi. Bad omen.

Mungkin satu kebetulan. Tetapi kalau ada operasi tangkap pondan, mesti badi bagi mereka.

Beberapa kali ikut pengalaman aku, jika pondan ni semua dibawa balik ke balai, selepas itu mesti ada kejadian besar berlaku. Ya, ia sekadar kebetulan. Tetapi terlalu banyak kali kebetulan ini berlaku.

Maka, pondan is a bad omen. Memang pun. Semua orang tahu kan pondan ni golongan dilaknat Allah SWT.


Macam sundal tak pose camni?

Pondan selalunya takut apabila dikejar pihak berkuasa.

Adakah RPK juga seorang pondan sebab masih menyembunyikan diri?

Dan biasanya kalau kita kecut, kita jugak akan dipanggil pondan? Kenapa?

"kau ni macam pondanlah, penakut."

"jangan jadik macam pondan boleh tak?"

Kalau ada masih ingat, pada 1998, terdapat satu movement yang diketuai YB Ibrahim Ali, dengan nama People’s Anti-Homosexual Voluntary Movement atau Pasrah. Best betul singkatan nama untuk movement ni.

Hari ini, pertubuhan itu dah senyap dah. Tak tahu apa jadik dah.

Antara hasrat mereka ialah untuk menggesa kerajaan menggubal undang undang lebih tegas terhadap perlakuan luar tabii ni.

Mungkin selepas beberapa desakan, mereka turut jadik 'pondan' untuk meneruskan objektif penubuhan Pasrah. Sungguh pasrah mereka ni.


23 comments:

eyda said...

yes aku 1st komen hehehe

pengkid pon celaka gak
pengkid n pondan dorang ni xtakut mati ke
esok2 nak jawab apa ngan tuhan

zeqzeq said...

pondan atas bawah..

Chow Kit pun sama, tak pernah habis..Orang tunggu Bas pukul 6.am nak pergi kerja,dia orang baru nak tutup operasi..

hheee..huhuu..
bila nak habis agaknya...janganlah tertimbus masa saya lalau kat situ yerr.. ohh Tuhan..

PUTUBAMBU said...

ntah lah depa ni..

tapi kan..kebykan pondan yg putu kenal.. mmg kuat mencarut..!

tak tau naper...

Me, Myself and I said...

Setuju ngan eyda...

Pondan ske goa jantan2 bangang. Pengkid lak ske bawak lari anak dara orang...

Btol2 siyal!!!!

Azrul Hisham said...

aku ada pengalaman ikut member aku gi open house raya kawan dia baru2 ni...tengah dok makan tu, datang la kumpulan pondan (member kepada tuan rumah) datang beraya...pergh, salah sorang pakai baju kebaya dengan seluar pendek atas paras peha...terus mati selera makan aku..bukan apa, muka mcm gampang tapi pakai macam sial....tak hormat tetamu lain yang datang....

memang pondan bawak bad omen...huh

V.I.C @ D.I.A.N.A said...

lawa sangat ke pose mcm tu. Menggoda ke? Iskk... cuba lawan pose dengan I...

messo said...

psl pondan ni,kawan skolah rendah aku ade sorg yg bertukar bak atromen ni...siap dpt hadiah bertanding kat siam sane..putih,tgi lampai...
hadiah tu adalah convert bwh die..kasi potong..selepas beberapa bulan potong, sakit then innalillah...mmg die tu dr skolah rendah pn pondan..lari amatla laju...negara rugi seorang atlet...

Ida said...

Apa dah jadi dengan segala Insitut, Yayasan yang ditubuhkan pada zaman Pak Lah macam Institut Integrasi, Yayasan Budi Penyayang etc?

Apa dah jadi dengan macam-macam Suruhanjaya yang ditubuhkan untuk mengkaji/mentadbir?

Apa dah jadi dengan segala kempen yang diwar-warkan sejak zaman Tun Dr M?

Apa dah jadi dengan time capsule zaman Tun Dr M dulu? Dah sampai masa nak buka dah ke belum?

Tim said...

Teringin nk tengok pondan lari kena kejar polis...

ouT oF My MinD said...

pondan is a new pink now.....kelas mak....

mizzyN said...

hmm

LORD ZARA 札拉 said...

Pasrah sangat~
Hahaha~

Eh2, nama ketua itu macam dikenali. Yang selalu bikin kontroversi di Parlimen kah?

=p

Hayatito said...

aritu ada laki langgar i kt lrt puduraya.
i igt lelaki hensem langgar.
tgk2 si lembut langgar..
haha

winter_gurl said...

sebenarnya x de org nak dilahirkan gitu.... jgn la maki-maki kat mereka...kasian tengok mereka ...


cari jalan penyelesaiann ...jgn asyik nak kata je ....


kasihan kat mak bapa mereka ...bila tau anak mereka jadi begitu ...

Wahai manusia lembut ,

sedarlah ....
ingat tuhan ,
ingat jantna ko tu ,
ingat makbapa ko ,
tak maluka kau .....

sI tEDI said...

kalau di melaka ni yg femes di Jalan Tun Ali di Bus stand lama tu...

satu lagi orang panggil Astakona... dekat dengan tapak gerai lama di bandar hilir nun...

Tv pun sekarang banyak lepas cerita2 yg ada pelakon pondan.

paling terbaru aku tgk roslan shah dalam mabuk estrogen. Mmg aku tukar siaran kain bila tiba scene dia.

Dak Wan said...

Sbb dorang ni tak pernah kena hempuk kot? Pakat turun hempuk je ramai2. Bg keras skit.

Ari said...

Bro, gi sergah utm tu!

LORD ZARA 札拉 said...

Hahaha~
my lovely Ari, totally agree with u darling~

Suria Azhar said...

kite ni bknnye marah kat golongan yg semulajadinya lahir jd khunsa..atau lembut gitu..tapi kita marah sgt bila diorg buat bisnes pulak..pg jadi sundal kt lorong gelap...mmg layak kene carut diorg tu..

*sula dgn durian je diorg ni..geram betul..

DonCorleone said...

Pasrah? Heheheh....kita pernah jadi ahli ke? Tak ingat lah.

Zeelicious MeowMeow said...

En.Hazrey (eceh, skema nya.. :D )..
Apa bad omen yang terjadi tu? Cerita la skit, nak tahu gak apa yang jadi..Heh.. ;)

Hazrey said...

Malasssssnyaaaaaaa nak reply komen korang.. Aku simpan dulu leh tak? Alah doktor kat hospital pun boleh suruh orang dah nak mati tunggu, takkan korang tak boleh..

Eyda: Sebab awak first komen, awak kena bagi saya hadiah. Terer tak? Kalau awak terer, tanyalah kat mana nak antar hadiah tu. lols.

Diana: Awak lagi menggoda sebab saya pernah terjumpa gambar awak kat dinding rumah kongsi. lols.

Ida: Apa, apa? Apa?

Tim: Mehlah. Keluar kejantanan meka meka. Sialllll... lari lariiiii (suara jantan).

Don: Kita telah dilucutkan keahlian sebab dapat undi tak percaya. Hahahaha.. hahahaah

Zeelicious MeowMeow: Your name is so yummy. hehe.. bunyi gatal tak? Kalau tak beritahu tau, saya perbaiki lagi. ehehe. Nantilah citer ya.

kraznaya said...

Perkataan LAKNAT bukan sebarangan.Berhati-hatilah bila melaknat orang. Apabila diucapkan laknat pada seseorang, laknat tu naik ke langit lantas malaikat menutup pintu langit.maka laknat pun turun semula ke bumi mencari siapa yang patut kena, kalau orang yang kena laknat tuh tak sesuai(tak bersalah) maka dia kembali kepada orang yang mengucapkanya.Itu kalau sesama manusia. kalau Allah melaknat hambanya sememangnya seberat-berat laknat.Dan golongan pondan ini memang dilaknat oleh Allah.

Tapi kalau ada yang tanya kenapa golongan yang dilaknat nih tak dapat bala lagi.

1. Allah panjangkan masa dia untuk bertaubat.
2. Sebagai ujian kepada lelaki-lelaki kononnya macho
tergoda ker tak.
3.Sebab yang kita sendiri pun tak tahu Allah Maha mengetahui. (pernah jadi kat aku,aku nih jahat orangnya,kawan2 gelar aku firaun tak pun setan,satu ari aku terjumpa gn sorang oku terkial-kial seorang diri sesat nak balik duit dah abis, so aku pun bantu lar hulur duit n iring dia nek bas yang betul pesan tinggalkan pesan kat driver. Tiga ari kemudian aku ada masalah besar, tp dengan takdir Allah ada seorang hamba Allah datang membantu,dia tak pernah jumpa aku aku tak pernah kenal dia.Tapi dia tolong gak.Ada link kat sini.) Ditakdirkan aku yang jahat hulurkan bantuan kat orang yang memerlukan. Dosa pondan adalah gn Allah.Hikmah dia kita tak tau.
4.Maha Pemurah dan Maha Penyayang.

Aku jahat len arr..aku bukan gay..aku normal minat kat pompuan jer..

DISCLAIMER FOR THE IDIOTS.

Dear idiots and faggots, if you think you can win a fight over internet, you are at the right place. Altho, I am NOT writing to represent any of my employers, you may at any time throw your tantrum here and be willingly ready to be eaten by us. If you know the law better, leave defamation comments because I am not gonna be fucking responsible of your acts here. If you feel offended of my writings, you are a faggot. And you listen to Justin Bieber rite? Ok, you are a faggot.