Tuesday, October 20, 2009

MY NEXT HOLIDAY DESTINATION.

First and foremost, mizzyN, ko jangan nak ngada ngada nak translate blog ni ehh. Haha. Tapi sungguh lawak. Father Sugar Sugar. Kah kah kah kah. It sounds so gay.

I need a vacation. Quick.

The last was a trip to Jakarta - Bandung - Jakarta - Bali. Letih sungguh. Dan aku rindu beaches and sands. Kat JB ni takder pasir. Kalau ada pun, atas lori untuk dihantar ke Singapore. Benci kan. Sungguh benci.

The last trip was full of fun sebab wifey and I di crowd kan oleh Saniboey of akubimbo and wife.

Aku rancang nak pergi Norway but No Way aku akan sampai sana sebab sedara mara aku semua dah pindah Malaysia. Ok aku tipu. Aku mana ada sedara kat Norway. Muka aku pun iras jawa. Baca betul betul, iras ok. Bukan sebijik.

Kerja banyak. Sungguh banyak dan peluang untuk melarikan diri atau ambik pergi (getaway) mungkin tak kesampaian.

Dan aku benci the last trip sebab pelbagai manusia telefon aku pasal kerja dan aku terpaksa cari hotel yang mempunyai internet access semata mata untuk siapkan kerja yang tak sepatutnya aku buat.

Adakah my next vacation will be in 2012? Paisehlah kalau macam tu. "What are the odds?"

1. Beijing?
2. Perth? Sydney? Gold Coast?
3. Korea? North Korea perhaps. This is the most ideal destination sebab tak boleh pakai handphone.

I would love to see North Korea labor camps. Ia versi lebih baik dari PLKN di Malaysia.


Mereka bukan menari poco poco.

Sekarang, tengah mencongak ke manakah destinasi yang paling best.

Wifey pun sedang mencongak.. err baju yang hendak dibawa. Ok biasanya dia tak bawak banyak baju sebab dia akan dengan rela hati bershopping sakan.

Kalau kerja banyak sangat, I guess Pulau Sentosa jerlah kat Singapore. Haha.. Sedihnya. Nanti kena saman lagi. Sedih sedih.



15 comments:

Ara said...

haizz..dah lah tak dtg raya..nak komplen pasal kena saman pulak tu..ni yg buat darah up ni...

Hazrey said...

Hahah, was about to call you. I am coming over tonite. Saya menjunjung titah. Hehe.

Ara said...

hahaha..ye lah tu..

zan said...

Vote for North Korea..hahaha

ZARA 札拉 said...

hehehe~

ke North Korea?

Cantek~


ku pergi ke South Korea~


Kacak~

hahaha~

PUTUBAMBU said...

kalau nak local..gi Pangkor je lah bang..

pehtu boleh singgah kg putu.. makan laksa mi/mi sanggul... hehehe..

tak jauh dah tu..

izawati said...

ala bawak ur wife picnic kat gunung ledang tuh jer.. hehe.

zeqzeq said...

romantik dan penyayang juga yerr kalau minat pantai..

tengok bulan mentari terbenam..sambil..

Azhar Abdullah said...

Pattaya jom...itu kalau nak beach...

kalau nak yg satu lagi bunyi nak sama ejaan lain2...Hatyai...hehe..

ninoZ said...

awat tak pi maldives..ikut sharifah sofia pi honeymoon..ooopsss!
:D

The Bachelor said...

tk salah kalau aku katakan sibu adalah destinasi perlancongan kau paling indah dalam sejarah hidup kau...

kenapa?

haaa...itu yang kita kena pergi tu...

Anonymous said...

masuk singapore kena saman?
kunyah gegula getah? :)

-Nur Hannah-

Naz said...

Saudara sesama Islam dan Malaysian ada kat Norway ya.....sila lah bila bila saja :)

Ida said...

Kalau nak bercuti hujung tahun, ke Gold Coastlah lebih bagus sebab hujung tahun, kat sana musim panas. Jadi tak perlu bawak baju tebal-tebal yang memberatkan dan memenuhi beg (yang ada potensi mengangkut gerabak beg.. hehehe)..

Dan tak kira ke mana pun bercuti, jangan la on handphone. Roaming bapaklah mahal. Even orang call, kita tak angkat, dan automatik masuk voicemail pun akan dicaj roaming rate. Saya dah kena, separuh gaji habis buat bayar bill telefon!

Nama pun bercuti. Apa kes nak buat kerja time bercuti?? Toksah rajin tak bertempat. Hehehehehe...

Idarey said...

Pg EUROPE..

DISCLAIMER FOR THE IDIOTS.

Dear idiots and faggots, if you think you can win a fight over internet, you are at the right place. Altho, I am NOT writing to represent any of my employers, you may at any time throw your tantrum here and be willingly ready to be eaten by us. If you know the law better, leave defamation comments because I am not gonna be fucking responsible of your acts here. If you feel offended of my writings, you are a faggot. And you listen to Justin Bieber rite? Ok, you are a faggot.