Monday, September 7, 2009

NEWS FLASH: EIFFEL TOWER DAH PINDAH KE ITALI, STATUE OF LIBERTY KE PARIT MARGONO, BATU PAHAT.

Kalau Gustave Eiffel masih hidup, dia pasti melalak. Bukan melalak menyanyi. Melalak meraung menangis.

Aku tak pandai cakap perancis walaupun aku sudah didedahkan dengan roti perancis sejak kecil, lidahku tetap tak pandai Perancis. Kenapa dia panggil roti perancis ahh? Sebab apa depa panggil roti john?




Petang ni kalau pekena roti John pun best gak.

* * * * * * *

Semalam aku banyak benda kena buat walaupun hari Ahad biasanya dihabiskan untuk family.

Maka lambatlah baca paper. Wifey sedang baca Metro Ahad, dan *voila* dia gelak berdekah dekah. Aku terkejut sebab dia baca paper tu waktu sahur subuh tadi.

Aku ingatkan dia gelakkan aku, dan dia jugak tak gelakkan posing dua artis ini. Dia gelakkan paper ni. Tapi aku agak teruja tengok posing macam ni. Yang menjadi tanda tanya aku, kalau dua lelaki ambik gambar camni, confirm it is a BIG NO NO.



Siapa yang tak tahu Eiffel Tower?

Ia adalah antara mercu tanda dunia. Mungkin ada penduduk di perkampungan terpencil di Timor Timur sahaja yang tak tahu Eiffel Tower.

Benda ini sangat sangat basic. Amat amat basic.

Aku pelik, macam mana caption macam ni boleh terlepas pandang?

Aku siap google balik, yelah manalah tau kot kot presiden Perancis, Nicolas Sarkozy bermurah hati bersempena Ramadan ni sedekah menara kebanggaan negaranya pada Itali. Atau dia menjualnya, ala ala pemain bolasepak.

Ini adalah satu silly mistake. Amat amat silly. Takkan editor tak nampak? Siapa yang buat sub?

Takperlah, sempena Ramadan ni, kita sangka baik. Tapi macam mana nak sangka baik kalau Eiffel Tower pun tak tahu kat mana?

Ok, listen. Statue Of Liberty dah pindah ke Parit Margono Batu Pahat.

Dahlah, aku nak pergi Singapore again for my murtabak.

Ara, standby! Hehe.


37 comments:

Obefiend said...

roti john putrajaya

allegedly the best

to me its kinda meh

Ara said...

hazrey..fening2 lalat lah bila baca post ni. apa cerita? care to elaborate? got lots of time ni kat opis. ngah lunch time...

Anonymous said...

your entry made my day lah!
roti perancis makan dengan kacang pool :)

Nur Hannah

Ara said...

oooo..paham2, entry pasai apa. cett..hari ni ada slow skit darr.

Sya Annur said...

hahaha... nihla kesilapan ntah pape! sgt berbeza ok France ngan Italy! kita anggapla dia sgt xlarat puasa. hehehe

F A R Y N said...

kah kah kah...
eiffel tower kat ITALY..
sambung gelak lagi...

NUke_Rude said...

bro. kalo baca btul2 caption gambar tu. apsal author tu tulis "..Eiffel Tower yang menjadi kebanggaan Itali" eh?

Itali kah?

Mazidul Akmal Sidik said...

Hazrey, saya pun dah tukar nama, Mazidul Akmal ABU BAKAR dan awak, Zulhazri SIDIK eh?

Saya kejap lagi dengan krew 063 nak pergi berbuka di Port Dickson, PULAU PINANG dengan anak yatim.

Maklumlah, di bulan SYAWAL ini, banyak jemputan makan.

Kepada sesiapa belum 'tangkap' mesej entry ini, sila besarkan gambar itu dan lihat captionnya.

Harian Metro ke?

Si Gedung Gedang said...

bwahaha! bengong gila paper neh.

y u z said...

laa.
kebelakangan ni byk sgt silly mistakes yg memalukan.

Naz said...

*Sudah sudah lah tu* nasihat saya kepada si penulis artikel yang sedang menepuk dahi tanpa henti henti :D

Rona Realiti said...

sah...
time kelas geo dulu tido...

Hazrey said...

OBEFIEND:
Roti John tetap best! Best lagi kalau gadis manis yang jual. Ahaks.

NUR HANNAH:
Kacang pool.. telan air liur jap.

ARA:
Hahaha.

SYA ANNUR:
Hahahah.. sangka baik.

FARYN:
Mesti banyak lori yang depa pakai nak pindahkan menara tu kan. Tu mesti tak tengok GI Joe.

NUKE RUDE:
Hahaha.

MAZIDUL:
Bro, Hahaha.. adik beradik lah kita yek. Meh pindah. Ehh Port Dickson bukan kat Labuan ker?

Yes, Metro Ahad.

SI GEDUNG GEDANG:
Lebih sikit dari itu. Haha.

YUZ:
That is not only silly, but idiotic.

NAZ:
Kak, hahahaha.. mesti dia kata, aiseh kasim, macam mana boleh aku 'tersalah taip' ni.

RONA REALITI:
Tido? Are you sure? Atau dia skip kelas? Hehehe..

itafukada said...

haha..ke'pandai'an terserlah..

Ara said...

Ha3..orite, boss!!

Azhar Abdullah said...

Aku tak beli sok kabar...so aku tak tau sok kabar apa...terpaksa aku zoom gambar tu...then I said...oooo sok kabar ni...patut le pun...

Agak-agak ada 'ralat' tak untuk silly mistake macam tu?

mizzyN said...

aku pun mcm tertipu lak tetiba rasa eiffel tower kat italy ;p

dia buat program exchange dgn leaning tower pisa tu kot

alidyangon said...

Bro Hazrey

Kah kah kah koh koh koh

Ni klau ada reporter interview aku ni

terus nama aku jadi alidkotadamansara

pastu mesti dia cakap orang Myanmar suka kunyah 'Chewing Gum'

Yangon kat Laos nun...

Keh keh keh keh keh

Nota: Betul hari tu balik Kampung kat Taman Melawati, Ulu Kelang, ada doktor kat klinik cakap... bila you nak balik ke Laos...

aku cakap: Laos? Kenapa?

Doktor: Kan ke Yangon tu kat Laos... Yang di Burma tu Rangoon kan?

koh koh koh koh koh koh

kah kah kah kaa kah kaa

zeqzeq said...

nak kata besar tak besar, nak kata kecil tak kecil

silappp..

Hazrey said...

ITAKUKADA:
Kan.

ARA:
Email me your husband's work schedule ok. Hahah.

AZHAR:
Ralat tu apa? Perlu ke? Bukannya Duta Perancis nak saman pun. Depa tak baca sok kabor Melayu. Me, dun andersten Malayu.

MIZZY:
Yes, that is the answer! Exchange programme!

ALID:
Hahahah.. No no, it should be alidkuntakinte. Hahah. Yangon bukan kat Taiwan ker? Itu kan ibu negara Taiwan? :)

Apa kejadah doktor tu cakap camtu? Hahahaha.. Rangoon? Hahahahah.. Hahahah.. Kutu khinzir betullah.

ZEQ:
Cuma tiga kaki lebar..

ezzati said...

teruknye itu pn leh silap..hehe

ZARA 札拉 said...

hahaha~

kalau masuk exam esok ni, mau kena pelangkung dengan cikgu Geografi dan Sejarah~

buta Google~

LOL!

Hazrey said...

EZZATI:
Manusia buat kesilapan ok. Jangan dipersalahkan mereka. Tapi betullah, mana boleh, Eiffel Tower laa, bukan bangunan Mara.

ZARA:
Rasa macam budak UTM jek tu. Ok bukan. Err google tu apa? Yang buat snorkeling ehh?

Gelas Biru Muda said...

mmg se-setengah paper agak biol, terutamanya PancaIndra, milik utusan ari ahad, byk info kt situ melalut dan x tepat, klu mcm ni lah baik x usah buat paper...

ninoZ said...

hmmm...kenapa ada artis n orang2 besar tertentu asal ramadhan jek mesti pergi bercuti?

Juliati said...

Eh ... betul ke ni nak turun sini makan Murtabak?

Ju .. baru balik JB . Ju satu family berbuka disana...:)

uDean said...

cian.. lapor.. t'ingat buka nnt nk mkn roti perancis.. tp bini plak soh beli pasta itali..ultimatum:beli @ mlm ni tido sorang~

akibat kecewa tp still nk puaskan hati sndiri, lalu roti perancis dituka jadi roti itali... huhuhu..

cahayachenta said...

nasib baik perancis tak faham malay, kalo mau dia gelak berdekah2... by the way, mana mungkin dia nk membaca harian metro kan.. kahkahkah...

Ara said...

Earlier pic was too small sbb tu tak perasan the typo error. kesian..small error but big impact.

Lerrr...dia dah balik pun..kita ada tunggu dia. ingat nak stay sampai hubi balik at 3am terus kita sahur sekali..hehe

p/s : nxt whole week he's on morning shift :)

alidyangon said...

Bro Hazrey

Aku dah tulis email pada adam.salleh

Dia editor bahagian hiburan yang tersangatlah glamour tu kununnya kan?

Aku tengah tunggu dia punya reply

Lagi satu aku dah ambik hang punya gambar tu, pastu attachkan sekali dalam mail aku tu.

jangan marah aaaaaa

koh koh koh

Lepas ni depa keluar berita apa pulak ek???

Risau dengan ' Kesilapan yang tak sudah sudah tu...
Anak anak kita fikir nanti Eiffel Tower kat Italy... tak ke naya

i.am.belle said...

macam manalah boleh terlepas pandang tuh. bongoks buat malu itu suratkhabar sih.

p/s: seumur hidup aku, aku telah berjanji tidak akan pakai seluar kaler pink.

Ben said...

hahaha...manusia tak sempurna :)

Hazrey said...

GELAS BIRU MUDA:
Tak boleh, tak boleh. Saya tak setuju. Kena ada paper. Nanti nak lap cermin susah, ni pulak nak raya ni. Makcik nak bungkus nasi ambang, nasi lemak nanti pun susah.

NINOZ:
Duit dia banyak.

JULIATI:
Saya dah pergi, dah balik, dah pergi balik, dah balik lagi sekali. Semalam pun dah pergi dah.

UDEAN:
Hahaha.. gigit jari beb.. BOleh pening kepala tu.

CAHAYACHENTA:
Boleh tak saya ketawa sekali? Kah kah kah kah kah.

ARA:
A'ah lah. Kami dah balik dah. Kul 11 semalam kami balik. Dapatlah pi tengok ION Complex tu kat Orchard.. Happening beb. Sangat sangat.

ALIDKUNTAKINTE:
Adam. Aku kenal dia tu. Tapi dia tak kenal aku. Haha. Kau attachkan gambar? Ok, nanti aku email akaun maybank aku ok.

RING-A-BELLE:
Hahahah.. I was waiting for someone to say that. Hahahahahahah.. hahahahahahha.. hahahahahah

BEN:
Ini Ben Nathan ker? ok bukan. Hahaha.

Anonymous said...

aha..aku ada baca story tu, tak perasan plak captionnya, maybe sbb dok fokus seluar pink faradiya kut. hehe

nyonyacyber said...

alamak Hazrey, bulan dpn saya nak ke Effel Tower camner nih.. nak kena tukar laa.. tgk menara condong kat paris pulak la kot.. hehehe

Hazrey said...

NYONYACYBER:
Takper the ticket you can give to me. Kalau di Itali nanti tak jumpa Eiffel Tower, tunjukkan keratan akhbar Metro Ahad ni dan marah orang Itali. Marah sungguh sungguh tau.

nyonyacyber said...

heheheh nak kena frame sket la paper tu..

DISCLAIMER FOR THE IDIOTS.

Dear idiots and faggots, if you think you can win a fight over internet, you are at the right place. Altho, I am NOT writing to represent any of my employers, you may at any time throw your tantrum here and be willingly ready to be eaten by us. If you know the law better, leave defamation comments because I am not gonna be fucking responsible of your acts here. If you feel offended of my writings, you are a faggot. And you listen to Justin Bieber rite? Ok, you are a faggot.