Wednesday, September 16, 2009

16TH SEPTEMBER 2009

It is 16th September 2009.

Born on this date:


Antoine Parent, French mathematician
James Cash Penney, department store founder (J C Penney)
Marc Anthony, American singer

It is also the day of the formation of Malaysia.

And today, I will sing the loudest birthday song, even if it is out of tune.

Yang penting, ia mesti dilakukan for someone that I love so much. Very much. My love to her is unconditional.

Happy birthday mak. Love you. Love you and love you.

Ok, mak tak blogging but you may send her birthday gifts sebab gave birth to one wonderful soul to cheer you up. You owe her big time.

Jangan pura pura tak tahu.

To my lil' bro, Azhan, jangan buat buat lupa ok. And to all my scandals, pergi wish. Aiseh, takder scandal, sebab tak ensem. Damnit. Ok, korang pun boleh.

p/s: New handphone for mum? Sofa? Jewelleries? Cake?

25 comments:

Ariana Naziha Aris said...

My mom also was born on this day,
16 September 2009! :)

alidyangon said...

Bro

Apa nak tulis ek?

Ni ha kuntakinte nak ucapkan

Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin

Nota:
1. Mak aku pesan tadi, dia dapat sms dari Tok Batin JB kim salam kat aku
he he he he he

2. Aku tak jadilah nak gi carwash Topless kat Singapore tu bro, kereta belum beli lagi ni... lepas raya baru dapat... almaklumlah kereta murah buatan Malaysia, kena tungu isteri bersalin kot..

ZARA 札拉 said...

Salam Ulang Tahun buat emak kamu bang~

Hehehe~

Eh, bagi set rumah yang lengkap~

=)

Desert Rose said...

Mak ko cakap, tadek apa yg diharapkan drpd ko hanyalah harapan supaya ko berubah, tu saja.

*Happy Besday Mak Cik, pnjg umur murah rezeki dan bahagia slalu.

aRa said...

Haha..DR nyer ucapan classic...i loikee..

Makcik, dari jauh salam dikirim :
Selamat Hari Ulangtahun, ya. Moga diberkati Allah dunia akhirat. Amin.

iSpy said...

salam... bg la smthg yg custom made.. xkisah la apa2pun.. janji, dia sorang je ada. heheh..

Hazrey said...

ALID:
Birthday laa bro, birthday. Paham tak? Birthday. B.I.R.T.H.D.A.Y.

ZARA:
Nanti saya bagi nombor akaun saya yek.

DESERT ROSE:
Ya, dan sebenarnya ada cakap lagi: jangan kawan dengan budak Eja tu, jahat mulut. Setan. Baru boleh berubah.

ISPY:
Custom made? Ermm let me see.. I cant bake a cake. Tak pandai masak. The only custom made ialah anak. Ok, saya bagi dia cucu.

Hazrey said...

ARIANA:
Dah jodoh.hehe

alidyangon said...

alamak bro

sekali aku wrong spelling da...

sorry sorry

"Wish your mommy a Happy B.I.R.T.H.D.A.Y."

Birthday aku September 29th ni, jemputlah datang...he he he

Nota: Ingat nak hantar kek lapis tapi hang dah cakap courier service kat JB terok. Cancel. takut kek tu sampai raya haji nanti. he he

Cat-in-Sydney said...

Hazrey,
What about another cat? Meow.....easier than making a "cucu".

azhan said...

aku tak lupa.

smlm mak dah sms nak set habib jewel. terus aku booking. nanti tinggal nak charge kat kad kredit KAU je.

ha ha ha ha

nanti aku call.

azhan said...

Cat-in-Sydney,

no more cats!

Hazrey said...

ALID:
Poyo ahh. Alasan untuk kek lapis adalah alasan orang Melayu.

Cat-In-Sydney:
Another cat? Gosh. Rumah kami dah macam mini zoo for cats. yeah, no more cats. No more, no more, no more. No more!!

AZHAN:
Bukan handphone baru ke untuk mak? Ehem.

Obefiend Weiland said...

selamat hari malaysia liao

azhan said...

ha ha

baru aku ingat

Anonymous said...

Tía, feliz de cumpleaños. Puede Alá le bendice.

Nur Hannah

(Aunty, happy birthday. May Allah bless you.)

Naz said...

Wah! tarikh *keramat* hari ni!
*Gratulerer med dagen* for your mom. I think your mom would have liked a new car with a driver. Senang nak jengok you guys kerap kerap!
Kalau ekonomi tak mengizikan, memadailah dengan Matchbox cars. Sekurang kurangnya dia tahu you memang ada niat nak beli kereta untuk dia ;)

Note to your mom:
Mak Chik, anak mak chik ni memang berbakat. Rasanya apa saja reality show dia boleh masuk dan insyaallah boleh dapat top 3 positions.

Note to you:
Hazrey, teh tarik satu! :D

Azhar Abdullah said...

1.Best wishes to your Mum...

2.Entri ko pada 16 September ni kekurangan 'numbers' la...

3.Selamat Hari Raya...

Suria Azhar said...
This comment has been removed by the author.
Dottie with Dots said...

If i were you I'd by her the massaging recliner.

Happy belated birthday to her.

WAN ZUHA ISHAK said...

happy belated birthday aunty

Juliati said...

Happy birthday Ibu Hazrey..
Semoga panjang Umur dan sihat2 selalu..



ps; Hazrey tak semua org s`pore kiasu..:(

kraznaya said...

aku x suka wartawan benci sangat2..well dlm masa yg sama aku suka sangat wartawan..

aku benci bila yg x der etika tp blogger nih aku suka..i luv u man..tp aku bkan gay..huhuhu aku minat n sokong nko jer..aku terjumpa blog nih masa aku surfing ondscene best woo..militaryofmalaysia pon aku layan gak gn arezeo..aku xminat baca paper sbb kat malaysia ader akta penerbitan..well aku kakitangan kerajaan akur sbb ada alasan munasabah..
well aku ader link menarik utk dshared bersama www.bestgore.com..
nih salah satu feveret aku.AMARAN YER web nih sgt2 gore n xtreme.aku gtau nih bkn per pk2 lah bertapa bertuahnya kiter dmalaysia walau ader gak kes terpencil..well pada Hezrey teruskan usaha anda sbgai blogger n wartawan abaikan kata2 yg ngutuk tuh..anda bagitau benda yg betul diaorg jer nak negak benang yang basah..dia org dah diberi akal tp nak jd gay gak..wlu aku pun x betul tp at last aku insaf xnak rempit2 x nak minum x nak isap dadah..tobat dah x nak wat benda tuh..tgk www.bestgore.com nko org akan paham..kem salam kat blogger ondscene n mof..ader lagi x blog mcm nih..bg tau lar..thanks..aku akan folow blog nih, best...

Hazrey said...

NUR HANNAH:
Aunty says tengkiu (sambil tersenyum comel, di mana comelnya diperturunkan pada anaknya kecuali saya).

NAZ:
Mum said this: Mak tak mintak apa ri. Tengok korang dah senang pun dah cukup dah. Isn't she a superwoman? Isn't she an angel? Isn't she an idol?

AZHAR:
Kurang numbers? Haha. Ye kot. Number apa?

SURIA:
Better late than neber - mum said. Tapi mak kata disebabkan lambat, so kena bagi hadiah, ok itu saya tambah. Hehe. Habib Jewel tak tutuplah untuk raya. Hahah, Azhar, dah tak reti reti lagi bini kau suruh beli barang kemas.

DOTTIE WITH DOTS:
Korang ni tak boleh ke bagi suggestion yang dalam ruang lingkup kemampuan aku? Ok, but she deserves more than that. Yeah, i got what you mean.

WAN ZUHA:
Tengkiu anak sedara.

JULIATI:
Tengkiu Ju.
p/s: I know, not everyone is kiasu. Worry not, you are in the adorable category with another Singaporean, Ara.

KRAZNAYA:
That site is not only extreme tetapi mampu meragut jiwa. Haha. But thank you for sharing err dude or duddettes? Dude kan? Ok, you are a dude. Ok, i luv you too. (read: we are not gay and why is it that it'll become an issue when a man says that to another man? Kenapa pompuan cakap boleh? Diskriminasi!). Haha.

Ehh ada orang kutuk aku ehh? Tak perasan pulak. Keh keh keh keh.

Cuba tengok blogroll sebelah kanan tu. Cuba jenguk, kau mungkin suka salah satu atau semua blog tu, termasuk kalau kau nak order kuih (ok, aku promote adik ipar aku walaupun masih tak dapat lagi kuih raya FREEE dari dia).

Anyway, welkem dude.

mizzyN said...

tarikh ini juga birthday dua kawan saya, sedih plak sebab agak lupa ia juga birthday malaysia. sayang sambutan sangat kureng.

DISCLAIMER FOR THE IDIOTS.

Dear idiots and faggots, if you think you can win a fight over internet, you are at the right place. Altho, I am NOT writing to represent any of my employers, you may at any time throw your tantrum here and be willingly ready to be eaten by us. If you know the law better, leave defamation comments because I am not gonna be fucking responsible of your acts here. If you feel offended of my writings, you are a faggot. And you listen to Justin Bieber rite? Ok, you are a faggot.