Monday, April 13, 2009

THEY LIKE ABANG ASKAR, THEY LIKE 'KOTE' ALTHOUGH THEY DO HAVE ONE TOO , AND THEY ARE SAYING IT OUT LOUD...

Excuse me for the foul language. Tapi aku pun tau, orang seperti DonCorleone mesti suka posting ni.

Tapi aku yakin, korang dah biasa dengan perkataan tu semua.

Hari ni, sedang aku mengedit visual assignment aku, kawan aku meng-Yahoo Messenger aku, dan aku tergelak berguling guling. Nasib baik bini dah vacuum carpet hall semalam sambil jeling jeling aku sebab aku pun tolong.. tolong tengok.

Dia mengadu kat aku, kenapa lelaki nak menyontot lelaki. Hahahaha.. aku gelak. Gelak sakan. Itulah perkataan yang dia gunakan untuk bertanya. Kaget aku sekejap.

For the record, I despise pondan. Aku pernah termuntah sebab member aku ajak aku minum pepagi di Jalan Tun Razak di Johor Bahru dan aku terpandang pondan baru keluar dari lorong belakang mati. Dan sehingga hari ini, aku serik. Pondan adalah parasite dalam komuniti, menggalakkan permasalahan sosial lain.

Dan kawan aku ni mereferkan kat aku satu blog dengan tajuk entry: kote mu kote ku jua.. what the fuck!!!

So I was explaining to this friend of mine, pondan is babi, while those fucking the shitholes of pondan is bangkai babi. Period.

And dia bertanya lagi, "how a normal man yang fitrahnya kepada wanita can menyontot another male?"

Hahahah... you tell me.

Dicks are for pussies. Excuse me, but that is a reality. And how on earth do you wanna fuck the same species with dicks too? Me myself just can't figure it out.

And regardless the makeups and silicons they still have dicks.

damsel: n abg2 asks tu plak ade yg dah ade bini
hazrey: hahahahahahah
myhazrey: babi kan
damsel: go la hantam whores bitches.. i still can understand
damsel: *not that i agree*
damsel: but,
damsel: another male???
hazrey: hahahahahah, they are bangkai babi. (read: pigs like them should be sent to hell)
damsel: even while u sontot them, u can see the dicks?
hazrey: hahahahahahahahahahhaah.. bila nafsu dah menguasai diri, anything will do, dan babi adalah untuk babi. So itulah fitrah mereka. Babi.
damsel: that turns u on meh?
hazrey: ehhh kenapa aku pulak ni
damsel: hahahahaaa
hazrey: aku takde kena mengena pun
hazrey: aku suci
damsel: 'u' secara general ye
hazrey: use 'they'.

I just found out that there is a club dedicated to malaysian gay. What the fuck? They even marched in San Francisco, sambil bawak banner of their club. What the fuck? Is this club registered? Something must be done.

Truly, this immorality must be stop.

Kita ada tamadun dan tatacara dalam Islam, apatah lagi kita ni bangsa Melayu. Kalau nak kata jahil tidak jugak, sebab ada kalangan yang mengamalkan seks songsang ini berpendidikan tinggi. Islam sendiri mengharamkan kita mendatangi isteri dari sudut itu, apatah lagi dengan kaum sejenis. 'Stor kunyit' itu adalah pusat penyakit.

According to Rosario, Schrimshaw, Hunter, Braun (2006), "the development of a lesbian, gay, or bisexual (LGB) sexual identity is a complex and often difficult process. Unlike members of other minority groups (e.g., ethnic and racial minorities), most LGB individuals are not raised in a community of similar others from whom they leam about their identity and who reinforce and support that identity. Rather, LGB individuals are often raised in communities that are either ignorant of or openly hostile toward homosexuality.

And yes, we are ignorant. Kita bagaikan meredai dengan pembiakan spesis pondan dalam komuniti kita.

Di Johor, ada peruntukan yang tegas melalui Seksyen 28 Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah Johor 1997, di mana jika sabit kesalahan boleh didenda sehingga RM1,000 atau penjara enam bulan atau kedua-duanya sekali.

Tapi, ketegasan itu kurang diterjemahkan melalui penguatkuasaan. Aku rasa perlu ada ketegasan dalam menangani masalah tidak bermoral ini, jika tidak, ia bagaikan satu restu untuk pondan pondan ini terus wujud di pinggir bandar dan di lorong belakang mati.

Tetapi, selain penguatkuasaan, perlu ada bimbingan kepada golongan ini supaya ia tidak menjadi satu wabak yang makin sukar ditangani pada masa akan datang.

To damsel, aku setuju, sebab jantan yang aku ibaratkan bangkai babi akan terus wujud selagi ada supply dan demand, creating a chain. Kalau supply dah tak ada, mesti kurang right? Sambil itu, pendidikan agama perlu menjadi teras utama dengan lebih meluas supaya dapat dijadikan sandaran dan pegangan.

91 comments:

sKywAlkeR said...

Aku pernah terpanggil seorang pondan dengan "akak" sewaktu die amek order time aku mkn kt gerai.
Die senyum je manjang.Mungkin bagi die,panggilan tu cam satu pujian.hakikatnye aku memang menyampah dan terfikir,kenapala aku xpandang btol2 mamat pondan tu.Menyampah bile golongan pondan ni xsedar diri.Nak jadi perempuan tp ade misai n jambang.Dahla badan cm lelaki.Gile nak muntah gua!!

Desert Rose said...

HA HAHA ,

Entry ni haram dibaca sebab byk sgt babi.

But u r right.

And they said they are human beings and deserved to be treated like one....how to treat them like human when u r different , nk masuk toilet pun dah conpius....terpaksa menipu diri sendiri and aku geli.

Anyway, penah makan steamboat kat tepi KL SOGO di malam yg agak larut. Seekor jentayu nampak laki aku & his frens dan selak skirt dia untuk menunjukkan panties yg beropol....(pandangan yg sungguh busuk dan hanjeng) ...maybe sb they all sume bwk bini yg muslimah solehah(yesss pakai tudung)...

And si cipan tu even cuit dagu I and said " U ni mcm pompuan tulen la"

BABI BABI BABI BABI apalah lagi yg boleh aku katakan.

JohnJenin said...

Bayangkan kamu tengah menyontot pondan dan tiba tiba kilang kunyit berterabur masa proses tu (taik).

Eeeeeeeee

Jauhi lah pondan dan dadah

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

Damn nonsense!
Guna what so called "lubang kunyit"?! OMG! Manusia akhir zaman!

Manusia2 macam zaman Nabi Luth merata2...nak tunggu sampai bala menimpa? Nak tunggu apa lagi masyarakat ni?

Aku memang ada kawan yg stok2 camni..(cam dua alam skit), tapi tak pernah la nak sondol2 nih~

kalau sondol2..aku heret gi pejabat agama nanti~
huhuhu~

cam cipan ahh..pi carik yg lain2 jenis, aku tak kisah..sudah lumrah..ni mmg f**kin son of the b***h. (maaf aku mencarut serta curse people plak)

ninoZ said...

errr...
kalau babi bleh baca posting nih pun babi akan cakap;
"babi punya olang!!"

:D

Rika Hasriana said...

memang babi gampang!
aku keje kat CELCOM ni pon mcm gampang!
budak2 VADS belambak pondan ngan pengkid..
semua org melayu! kalau dah melayu mesti lah islam kan??
memang gampang!
berpakaian sebijik pompuan..mengalahkan pompuan la! kalau yg pondan, ada yg pakai skirt, dress etc.
kalau yg pengkid lak tetek tah kemana...
leper jer mcm papan..laki pon ada gak tetek! tak der la papan mcm tuh! dgn pakai kemeja ngan suar ngan tie sejibik cam jantan! rambut pon da pacak2 jepoon style..

ieee..mmg gampang2 jer aku tengok!

DonCorleone said...

Maka lebih baik kau cepat-cepat buat Jawatankuasa Penaja Persatuan Anti-Pondan Malaysia (Cawangan JB) supaya boleh direalisasikan matlamat Zero Pondan 2010. Ewah! Hahahahah

i.am.belle said...

apa nak jadilah dgn lelaki islam sekarang...

yg lesbian pun sama je

damsel said...

I've read some ponen blogs just to satiate my curiosity

ALL of them fancy men in uniform, esp ASKS...and these men fancy them too *cringe*

Some also are brave enough to publish pics of their sontot session, mind you..

Satu gambar yg aku paling menyesal tgk..gamba abg ask sasa tgh menyontot, sambil cikcap ciknek pondan iteww

eughhh

ninoZ said...

damsel...
ko kene mandi bunga 40 hari
buang badi bayangan ba alif ba ya..
:D

Fifiana Layola said...

hey uolss....ada konek untuk di cikcap tak? Daaaaa.....

oyen said...

pernah dulu. terngiang2 ditelingaku. dengan gagah dan kacaknya...beliau berkata:

''sorila, i tak minat perempuan.''

speechless.

mizzy N said...

evil effeminacy?

Leauparkenzo said...

Actually, aku sedih bila tengok pondan-pondan ni...sebab kehidupan diorang susah. Asyik kena kutuk, kena caci, kena tertawa & sebagainya.

Pada aku, kalau orang tu bukan Islam, it's up to him or her to be gay/lesbian/whatever, sebab tak salah dari segi secular law.

Tapi kalau gay/lesbian/pondan tu orang Islam, memang tak patutlah.

gman said...

haha...lawak ah baca post nih.byk betul babi.hohoh

hazrey, if ever you buat persatuan, make it official dan aku akan join ko..hehe

p/s cikcap tu apa abang gula2?0.0

sKywAlkeR said...

To kenzo:

Aku tetap xsetuju golongan seperti ni wujud,whether they are muslim or not.Diorang ni cm penyakit.adakah penyakit ni dibenarkan wujud? Tindakan diorang tetap salah dari segi rasional and logic.

Hazrey said...

skywalker: Mesti pondan tu service kau tip top masa kau makan kat gerai tu kan sebab kau panggil dia akak. Hahaha.

Desert Rose: A'ah baru ternak. Identity conflict. Hahahah, mesti laki kau terasa hot sangat masa tu kan? hahahah.. kenapa tak baling batu?

Kah kah kah, cuit dagu? Hahahahah.. wait, do you look like a man? Mould lelaki ke? Babi tak? Hahaha

JohnJenin: pastikan anda flush the toilet.

Zara: Hopefully Jabatan Agama bukan sahaja menguatkuasakan undang undang tetapi turut membimbing mereka ini semua. Pendakwah kena banyak turun padang, jangan sibuk berpolitik. Leave politics to politicians.

ninoz: Babi tak pandai membaca. Babi hanya pandai cari kote walaupun dah ada kote sendiri.

Rika Hasriana: Patutlah, transfer nama phone aku dah 2 tahun tak siap siap, complaint dah berkali kali aku antar, sibuk masuk pertandingan drag queen kot? Dan pastinya tetek mereka lebih pejal dari punch bag. Cuba tumbuk.

Yang perempuan nak jadik lelaki, as your male frens untuk pegang atau cubit dada diaorang, tengok diaorang marah tak. Kalau marah, then say this: eh bukan lelaki ehh?

DonCorleone: Hahahahha.. Aku lantik kau sebagai penaung.

belle: Mereka menjadi pondan. lols

damsel: hahaha, see no evil, and see no cikcap ciknek. Hahahahha, suwey beb.

ninoz: Hahahah. Jangan lupa tanah.

Fifiana Layola: konek banyak kat sini, but unfortunately ours are for pussies only, not for shitholes.

oyen: hahahah.. dan bersihkan pakai cotton bud belum? Perfect men are for perfect men. True?

mizzy N: Yes, and it is moral weakness of a human being. In a slothful peace both courages will effeminate, and manners corrupt. - Bacon Greatness Kingdom.

Leauparkenzo: Kita hidup dengan asas asas / fundamental Islam. Scientifically and religiously, fucking those shitholes are forbidden. Dan ada sebab sebabnya. Even other religion mengutuk homosexual.

gman: cikcap tu ialah ciku dicecah dengan kicap.

skywalker: Dibenarkan sebab ketegasan penguatkuasaan lemah. Sambil itu, ada demand, dan ia create supply chain.

Desert Rose said...

Look like man, khinzir ko, aku ni cukup sifat jelita, anggun dan sexy, gorjes dan sewaktu dgnnya ok, sebab tu la pondan dengki, ko tak tau ke ponen memang tak suka pompuan jelita.

Emma McKay said...

This is partially answered my question why I m still single. They have taken the quota. Damn it!

fafarafa said...

dun really understand. they can see their own equipment. yet they wanna look at others who has the same equipment as theirs.

x boring ke?

Anonymous said...

http://imahfm.blogdrive.com/

pondanlahanat said...

besar gile kepala ego blogger ni. mcm bagus. hahahhaa.

perasan yg all those bapok nak rogol n stim kat ko ke.lol.

so shallow.

ur writings shows ur insecurities of ur self/sexuality n u love to brag. u need to tell ppl, and need ppl tell u, that ur macho gila baban over n over again.

and u need to kutuk other ppl's sexual preference again, to reaffirm urself(n to let other ppl know) again again that u are macho, and likes to have sex with female.

pakcik..ppl who are straight and secure with their sexual preference will not diss bout other ppl or becoming homophobic.they dont even bother to even discuss about it...

now dat ur r married. u become so paranoid koz u need to hide huge skeletons in ur closet by to dissing other ppl's sexuality to make urself feel better?

read more, socialise more.it looks like u haf been living in a box.there are many ppl better,smarter,hotter,fitter,stronger,richer than you. the world doesnt rotate around you you know.

"im not a sugar daddy. i am an abang angkat". ur blog title just say it all.

stakat bapok,pondan yg korang duk nampak tu n kutuk2 tu, blom leh lawan lagi yg korang tkleh detect.hahahaa..

we are everywhere...and many of us are highly educated,the mover n shakers.the strong pillars in various institution, finance,medical,ecomical,education,entertainment,laws..u name it, we are there..

teruskan mengutuk n mengata.

Rika Hasriana said...

pondanlahanat!!! astagafirullah!!!!!!
insaf la!!!!! mengucap!!!
apa bongok!! bodoh piang!!!
bangganya kau dengan kaum yang NABI s.a.w takkan mengaku UMAT!!!!!

suatu hari nanti kaum kau dan kaum seangkatanya akan terima musibbahNYA!!!

ko tunggu saja PONDANLAHANAT!!!!

Anonymous said...

Oo.. I love this blog. I'm adding this to my favourites. I don't hate pondans but I despise people who brag about it. About being able to hook up with numerous dishy blokes, I mean.

Anonymous said...

RIKA berani mampus..awasla kalau nampak muka buruk kau kat luar..aku lempang sampai tkleh crik jantan..ngaku je la ko sakit hati bf ko main pondan..atau pondan lebih elok dri kau..sume jantan yg ko taste sume dapek kat pondan kan?..siapa kau nk becakap agama..kalau rambut pun sepah2..bermulut lancang bagai?..dan jgn cakap ko masih dara ye..aku sontot pantat kau ngan kaki aku kang betina bodoh..

dan kepada tuan blog..go fuck ur wifey and live ur insecure life sampai mampus..

Rika Hasriana said...

hey..kalau tak puas hati jgn baca blog orang..p dok kat coket sana ke..cerok2 lorong ker..carik org korek lubang kunyit ker..

len kali baca Disclaimer Bloger dulu!
org nak blogging, die pon nak nyampok blogging gak! ni aku kasik tepek
_________________________
Disclaimer
This is a blog and MY blog and please don't be too obsessed about it. That fact means nothing and remains that way as long as I am here. It is not a peer-reviewed journal, a final archive of my writing, a sponsored publication, or the product of gatekeeping and editing. It does not represent anyone, my past, present and future employer(s), supplier, debt collector, ah long, kuda haram, scratch and win, credit card companies, friends, and foes and my neighbour. And oh, if you feel offended or disturb by this blog, please press Alt F4 button NOW.

Anonymous said...

whoaaa... terhangat di pasaran...

tapi kena la ingat... untuk mengubah seseorang bukan mudah... bukan juga dengan mengutuk dan memaki... kalau melayu, kan ada budi bahasa dan adab sopannya... islam itukan indah...

Hazrey said...

Hahah, I just love blogging. You can hit and run, and leaving no names walaupun ayat kau macam hebat tetapi pada dasarnya masih tetap pondan sebab takut diketahui identitinya. Haha.

Anyway:

Desert Rose: I have no doubt about that.

Emma Mckay: Hahaha, but wait. You should say this too: sebab ramai perempuan muda sekarang terpaksa cari suami orang, sebab jantan seangkatan mereka tidak jantan lagi. Hahah.

Fafarafa: Rumah diaorang takder cermin.

pondanlahanat: Mudah-mudahan, doa anda akan dimakbulkan Allah SWT.

I will answer you part by part.

besar gile kepala Let me answer you. First my head is not big, but my dick is, unfortunately, my dick for pussies only - original sahaja. Thank you for the offer though.

brag There is nothing that I am bragging about my dear pondanlahanat (the more I write your name, the more doa will be recited for you); and perhaps you are reading with anger, I do not say anything about my machoism although I know my macho-ism very well. nevertheless, thank you soo very much for knowing that my preference are for females only, not poser. Go girl !!!

homophobic and people not discussing about it Well, first of all, you must know, I am a trend-setter. Aku suka memulakan sesuatu yang lain. Takkanlah aku nak cerita pasal artis. Aku tak pandailah. Takperlah, aku cerita pasal pondan ehh, sebab ni kan blog aku, alah bolehlah, bolehlah, bolehlah.. But you may read my entry again, to answer you. I don't want to be redundant.

closet My closet kebanyakannya my wife's wardrobe. Itu pun dah tak muat, so, I am thinking of putting up another wardrobe cabinet soon. Tak tahu nak pakai kayu apa ni. Must save the forest jugak ni. Nanti takder sungai. :)

I just realised, my house memang ada bentuk macam kotak. Mungkin I have to knock on the architect's head, tanya dia kenapa dia design tak macam botol air, cawan atau pinggan or mangkuk. But err, I will skip mangkuk sebab that will be an insult to you.

on people better than me Allah SWT memang mencipta manusia lebih baik dari mahkluk ciptaannya yang lain sebab itu kita dianggap mulia di muka bumi ini, berbanding anjing, babi, kuda, lembu dan kerbau. Dan anugerah yang diberikan pada kita ialah kita ada otak untuk berfikir secara analytical dan anggota tangan untuk berusaha, dan tentulah mesti ada yang kaya dari aku, smarter dari aku, hotter dari aku, fitter dari aku and most of all, more idiotic than you. Sebab Allah SWT memang menjadikan pelbagai jenis manusia. Just to remind you what you have learnt in Islam. Kalau terlupa takper, you have people like me to remind you. A simple thank you would do, but well, you are welcome. :)

my blog title You like the title of the blog don't you. Admit it. See you are smiling. You can always come here, nobody is stopping you. If you are lucky, you can be on tv too, you know, takyah bayar. Dapat naik van lagi. Color putih. But pls do not encourage me to put a title like ermm.. let me think.. ahh.. pondan hater? Tak maulah, because I write about other things too. Once in a while ni, adalah jugak tulis pasal pondan, sebab ini adalah satu isu yang tak habis.. and again, I dun want to repeat what I have written in this entry. You can read it again, anytime. :)

Poor me, yes, poor me, most of you are educated, and I truly admire the perseverance, the dedication, the commitment. Itu sahaja. Pondan ni ada yang baik walaupun kebaikan dalam diri mereka ini percentage-nya nya kurang, terutama apabila membiarkan the women in them menguasai diri. Be a man, sebab fitrahnya memang lelaki.

Dan reading from your comment, I reckoned that you are a pondan. A hard core pondan, yang ada sedikit ilmu. Dan mestilah anda boleh berfikir. Tapi malangnya anda tidak menggunakan kelebihan itu ketika melontarkan pandangan anda. You have just lost your credibility there. True as they may say, pondan always be a pondan. They do things without their head, but they like heads although they too, have one - folded.

A friend of mine, a reporter of Kosmo read this entry with full of interest, sambil gelak berguling guling. Will write about what he says, sebab we had a good, intellectual argument. That us, the men, we discuss analytically, constructive and we listen. Mannn!!! lols

But, itulah, kekadang common sense and logic comes along, bila kita membaca sesuatu atau melihat sesuatu sebab kita dilahirkan untuk menjadi seorang analytical dan critical. Tapi biarlah ia dilihat dari pandangan yang matang dan tidak beremosi seperti pondan yang selalunya melebihkan mulutnya dari akalnya. In fact, if you think or do have people at par with my intelligence, they are always welcome here, but be analytical. But, ahh well, when doing so, put aside the pondans in you, and think before you write. We may have a good argument here, you know, with maturity.

Pondanlahanat (mudah-mudahan Allah SWT makbulkan doa aku dengan panggilan itu); read the entry thoroughly and if you feel that you don't like it - well you always have a choice. But I won't say to you to take a hike, but if you are smart enough, you know what to do right? Sama juga choice dalam hidup. Walau sekuat mana pun komuniti anda, for the fact is, sampai kiamat pun ia tetap salah. And I agree with you about other sins and 'tangible' but this entry is about the question asked and it is irrelevant to talk about other things right now, lets stick to the issue, shall we? Tak paham? Well, I can't help you on that if you don't sebab blogger does not pay me to make you understand. lols.

Rika: Hahaha.. you read my mind and thank you for pasting that disclaimer of mine. Aku akan bagi kau anugerah sebab first time ada reader paste disclaimer aku di ruang komen. rofl.. haha

Anonymous: Ekekeke, siapa suruh dia berubah? This entry is a question. To find out why. Read thoroughly and be analytical. :) Allah SWT sendiri mengutuk perbuatan luar tabii so, you tell me.

And anonymous 2: well i guess you must be a pondan too. Reading your comment, well, I hear that a lot lah. Boleh tak guna ayat lain yang tak obsolete to fight? 'I' tergelak baca statement 'you'. Haha. Kata nak 'jadik' perempuan, tapi komen takder nilai nilai estetika seorang wanita pun. Truly pondan. But truly, pondan can be a good joker too bila dia jadik gunakan his male side, sebab aku suka part nak sontot pakai kaki tu, first time aku dengar. Hahahahahah... But errrr boleh ker? Hahahah.. Serious ni. Kena makan julap ke baru boleh masuk kaki? Hahahahahah.. serious serious.

Yeah, I am the tuan blog, tuan rumah and tuan lelaki. Me and wife, fuck a lot. In fact tonight pun dah pre-planned dengan dia what time should we start. Foreplay kena banyak ni. Yeah baby, later we fuck ok, need to answer this faggart first.

Rika Hasriana said...

YOU ROCK HAZREY!!!

Pondan isap kotey said...

Rika Hasriana, muka u buruk la. Cuba u pakai tudung, MAYBE bole hide kehodohan u....hhaha....suruh pakai tudung tak mao...pondan pon pakai tudung ...uhuhuhuhu....mak larey dulu nyah!

Anonymous said...

Rika, u nie pompuan ataun pondan? sebab muka macam pondan tak siap....huhuhu

Rika Hasriana said...

pondan isap kotey : kesiannya kat dia ni...
jangan la jeles sgt...
saya tau sebab saya wanita sejati..
pondan mana yang pakai tudung? gila apa?
CUBA awk jadi lelaki, MAYBE boleh HIDE KEPONDANAN awk tu.

pegi main jauh2.. syuh2... bah2("bah" ni cara khas utk menghalau lembu)...

Rika Hasriana said...

Anonymous: semua yang terjadi ada hikmahnya..
akan terjadi sesuatu suatu hari nanti pada kaum seprti awk..
jangan takut..
kalau bukan di dunia, DIA akan PASTIkan di akhirat kaum "ini" akan dapat "NIKMAT" nya..

Amin...
Amin...
Amin...

Hazrey said...

APA NI GADUH KAT BLOG AKU NI.. Hahaha... udah udah.. jangan gaduh. Gi starbucks gi.

zzxxcc said...

PONDAN ROCK!!

"Abang nak servis?"tanya si pondan dengan muka yang sweet,mata terkelip2 dan suara garaunye itu..

LeeZ said...

ALA RIKA OIII... setakat pompuan sejati tapi aurat tak tutup, tak jaga, tak elok jugak dek non oiii...

Jangan sebok nak kutuk orang lain, diri sendiri, pegangan agama pun entah ke mana... KAU GI LA BALIK PAKAI TUDUNG DULU... pas tu kau masuk sini balik dgn gambar kau bertudung ok??? baru la komen2 HANJENG kau tu akan make sense more...

Penulis blog ni pun BABI jugak... senang2 nak cakap orang BABI konon.... kau tu, lagila BABI bertopengkan manusia....

YES it's true blog ni ada disclaimer bagai... but we also have the rights to publish our views as well....

Kalau taknak orang komen, buat jer blog ni PRIVATE!!!

Pondan Isap Kotey said...

Rika Hasriana, I lelaki pondan tak leh pakai tudung...so u betina kenapa tak pakai tudung....huhuhu

Anonymous said...

Rika, pakai tudung dulu baru cakap pasal agama.....unless la you dapat special pass nak masuk syurga...oppsss....

Anonymous said...

Rika, alang2 u nak doakan pondan2 siap amin2 berbagai, jangan lupa doakan diri sendiri dapat hidayat untuk pakai tudung yer....oppsss....

Rika Hasriana said...

sekurang-kurangnya saya tunjukkan diri yang sebenar..

bukan duduk menyorok kat tepi tanpa identiti diri..tanpa nama..tanpa muka sebenar mcm kaum "anda2" ni la..

Leez: awk buat blog pon setakat letak nama..

mcm "TOUCH N GO" style..

Anonymous said...

kenapa pondan2 mcm tak bersalah je nih???
"pondan" adalah perkara yang baik ke?

Anonymous said...

Rika, next time kalau nak bagi syarahan agama, sila bersyarah kat diri sendiri supaya pakai tudung...kalau u betul2 nak nasihat dan insafkan pondan2 tu, sila tunjukkan yang u pun ada pegangan agama yang betul.... pakai tudung tu tutup aurat....unless la u suka nak buka2 kan? Haahahhaha. X yah nak cakap Nabi Luth ker, akhirat ker, neraka ker kalau u sendiri masuk neraka sebab tak tutup aurat. Kalau lepas nie tak tutup aurat jugak, baik u diam aja la.....

Rika Hasriana said...

maksud kamu, kalau saya pakai tudung, kamu akan jadi LELAKI SEJATI ker?

bagus...
jap aku pakai tudung ye...
jap jap..
pastu korang jadi la lelaki..
ok??
boleh la..boleh la..boleh la..

fafarafa said...

errr...sorry to interrupt. bkn ke golongan pondan/gay/homo/lesbian tu dikutuk oleh Tuhan?? jadik, kenapa terlalu mempertahankan perkara yang tak betul???

seriyes kompius.

errr..lagi satu nk tanya pd sesiapa yg sokong pondan ni. nk tny, mak nyah2 ni smyg mcm pompuan ke lelaki ekk?? seriyes aku curious.

Ma'am_Chelsea said...

Opsssssssss.....

Susah la klau asyik gaduh bagai cmni....

Dah la, kowg nih bdamai larr....

Xyah la nak maki2 sesama sendiri...

Masing2 ada klemahan kan?

Sowiii~

Rika Hasriana said...

OK OK!!! PONDAN'S PONDAN'S..
rika da pakai tudung!!!!
waaaaaaaaaaaaaa!!!
alhamdulillah!!!!!!

so skang boleh ker ckp HANJENG kat kaum PONDAN/GAY/LESBO/PENG etc.???

fafarafa: kaum2 begini mmg selalu cari alasan dan kesalahan orang lain sebelom memperbaiki diri sendiri..

rika pon tak tau kenapa dorg tak rasa bersalah langsung!! dan tak takut langsung dengan pencipta kita ALLAH s.w.t. MAHA AGUNG!

lagi dorg bangga adalah..
dan memburuk burukkan ciptaan ALLAH swt..

kenapa ha?

eh...tapi diorang solat ker?
pakai telekung yek??! serious aku pon curios!

Rika Hasriana said...

lagi satu..pondan boleh puasa ker?
sbb dosa bepakaian dan berkelakuan atau berpewatakan seperti lelaki(pengkid/tomboy)/perempuan(pondan) ni lagi berdosa dr yg tak berpuasa..
maksudnya kalau berpuasa pon masih berdosa..

betul tak??? kalau tak betul, tolong betulkan..

Zakiah Ponrahono said...

HAZREY...

the alarm is on.

u better man... better...

eh...

dont u want to review on certain aspect that i might have good brilliant comments?

or u want to ask for pink tight t-shirt sponsors for your blog followers?

i dont have big money to do that bro.

but i do have big trust that obefind can do something to organize an event for that fund.

:=)

Anonymous said...

Alhamdulillah dah pakai tudung, moga2 dapat masyuk syurga, Insyallah!

Tapi kalau setakat pakai tudung untuk ngutuk2, neraka jahanam la yer.... bole la ko share sama tempat dgn pondan2.....

Hahahaha

CAHAYA said...

Dunia dah nak kiamat agaknya. Or mereka perlu sex education utk mempastikan mana yang perlu masuk ke mana. :P

dude said...

well done bro..
entry yang mantap..
komen yang panas..
dan paling penting jawapan2 yang BERNAS, MATANG dan 'MACHO' ;P

keep it up!
teruskan buat entry seganas dan seBAB* ini..

u are the man!

Anonymous said...

Bagi aku pondan dan lesbian bukan manusia,mereka adalah makhluk asing yang diturunkan oleh UFO..hahahaha.sesiapa yang terasa sakit hati dgn post aku ni bolehla komen.aku x kisah langsung.

Anonymous said...

BAGI AKU PONDAN N LESBIAN NIE TERLALU MENGIKUT KATA HATI SAMPAI XTGK DIRI SENDIRI PADA MS HADAPAN...APE YG DIEORG TAW..KEPUASAN MASA SKANG..MASA HADAPAN...

ORG TUA2 CKP..JGN TERLALU IKUT KATA HATI..NNT MERANA DIRI..

KEPADA YOU ALL SEKALIAN..AKU XNAK MENCARUT...TP KORANG BAYANGKAN KORANG 30 OR 50 TAHUN AKAN DTG..

KORANG JADI APE??

-darliela-

Andy Kirana said...

Hehehehehe... Guess what people? I enjoy reading the comments more than I enjoy reading the writings from the Tuan Rumah, Abang Macho Hazrey.

Abang Hazrey, jangan amik hati. Hehehehe... I know u do too (enjoy the comment than ur own writings) Bahahahaaaa!!!

Well, drama drama drama, here and there. To me, I have no say. Not that I am brainless or anything, but I refuse to waste my time with issues that seemed neverending. (except with this komen, tangan gatal nak jugak ngomen!)

"Kita tak kan boleh ubah n tolong 'orang-orang itu' kalau mereka sendiri tanak ubah and tolong diri mereka sendiri!!"

Dear Encik-Encik (I hate to say this word) Pondans, saya tidak membenci anda tapi saya juga tidak menyanjungi anda. Cuma fikirkan satu je, mana penghujungnya kehidupan anda? Apa dan siapakah waris2 anda?

Let me shoot some more sense. Kalau setakat anak angkat yang berbin dan bintikan Abdullah, tak perlu cerita panjang. Darah dan DNA anda mati apabila jasad anda reput dimamah cacing-cacing dalam lahad.

Sekali lagi ingin saya nyatakan, saya cantik dan saya tidak bencikan anda, Encik-Encik (I hate to say this word, again) Pondans. Saya sayang anda, jadi saya rasa, anda juga patut mula menyayangi diri anda.

Sekian, Terima kaseh.

mizzy N said...

penatnya baca battle dlm nie.

-eLyNhere- said...

Migrain den...
Patot la abg2 ensem xmo pndg den...
Erghh..

pencinta sastera setiap bangsa said...

kepada pondan2 yg berada disini.

1st of all,
what is wrong IS ALWAYS wrong,
even if everyone is doing it.
and what is right IS ALWAYS right,
even if nobody is doing it.

dan juga, kenapa perlu personally attack female reader yg tak bertudung bila tegur u?

sekarang ni, subjeknya kau. why do u hafta come with all those lame excuses and weak points to change the subject.
the subject is, kenapa kau tukar fitrah kejadian kau?
bukannya, kenapa kau meninggalkan satu suruhan agama iaitu memakai tudung?

i repeat, the subject is u.and the reason why you deny your fate. if you are brave enough (sorry i cant say, man enough; fear of offensing u), pls stop living in denial.

Hazrey said...

Cahaya: They don't see the light, perhaps?

dude: it is stigma masyarakat yang kita tak pedulikan. Dan kita semua ada tanggungjawab untuk mengungkap persoalan ini.

darliela: Haha, UFO. I like that. That reminds me of the movie, Knowing. Cool Nic Cage.

Andy Kirana: Hahah, you speak my mind. Thank you. Komen lebih panjang dari cerita aku. Hahaha.. Invasion of my blog.

mizzy N: me too.

elynhere: You have me.

pencinta sastera setiap bangsa: you too, speak my mind. Thank you for the intellectual comment.

Azfa said...

i like mat rempit... hehhe.. nice entry...

Anonymous said...

hye ppl! askum.. firstly omg.. x manis bg umat islam mengutuk sesama islam walaupun mereka melakukan dosa. biarlah allah s.w.t yg mengadili mereka di akhirat. bukan mahu memberi tazkirah disini tapi mmg x elok sgt kite menggelarkn org lain perkataan hinaan seperti contoh..(b***) dan sebagainya. x kira ke kite tu lelaki or perempuan. bukan kah babi itu binatang yg haram dalam islam? yes mmg kaum begini dilaknat spt yg ade disebutkan dlm Al-quran, tp tugas kite menasihati mereka dan bukan menghukum mereka. ingat hanya allah s.w.t yg berkuasa dlm bab dosa dan pahala ini. kalau kite join sekaki bergaduh, menggelarkn name, x pon membace post nh...bukannye dpt manfaat or pahale, bahkan mnempah tiket ke neraka (mintak maaf jika terkasar), nauzubillah minzalik. tp tahniah kepada blog owner coz berjaya membuka minda sesetengah pihak berkaitan isu ini.. kpd golongan yg dihighlightkan dalam blog nh.. marilah kite semua berdoa agar mereka semua diberi taufiq dan hidayah supaya kembali ke pangkal jalan.. ~insyaalah mesti ade yg bengang kn bace post nh..huhu tp percayalah cayaha iman tu sentiasa ade dlm hati setiap insan ttp ditutup oleh hawa nafsu yg berleluase akibat kurangnya iman dan takwa..ok sesi tazkirah dah habis.. mmg susah nk mengubah persepsi masyarakat terhadap golongan ini..tp percayalah x semua melakukan perbuatan ini...berikan mereka sedikit masa..insyaalah! majulah islam utk malaysia~

Anonymous said...

Bro..Aku x pernah komen blog kau biasa aku komen kat ondscene jer.

Ini entry paling hot dan direct to the point.Ha ha.

Aku masih ingat tahun 80an aku kerja sambilan mendaftar pengundi bagi pihak SPR kat kawasan Flat Pekeliling sampai Jalan Pahang.

Ada satu flat aku ketuk bila bukak jer si pondan ni buka pintu. Aku dah berderau darah sebab member aku daftar kat flat lain aku kena kat sini.

Lepas aku terang semua aku tanya nama dan dia beri la nama glamor dia. ha ha. Aku cakap takleh kena tengok IC sbb untuk daftar undi.

Bila bagi IC aku hampir tergelak sebab nama dia bukannya glamor cam nama kau bro.

Nasib aku tak gelak, kalau tak kena lempang kot kat situ sbb body memang jantan habis bila kat rumah.

So pada pondan pondan bertaubatlah. Kembali lah ke asal anda.

p/s Say No To Pondan. (ni masuk Menteri auww auww ker?)

Kesot Kesot

Anonymous said...

kt opis gue pn ade la 2-3 ekor pondan..sorg tu mak ayam sbb dh tua sket..lg 2 ekor tgh bersaing susuk spe paling menyerlah! yg sekor ni siap pakai foundation, buat shading kt idung sume, caras kening, eyeliner & mascara..skg pakai blusher lak..sket2 die lukis muke die..hari demi hari..arini aku nmpk die pakai lip liner plk dh..rambut nk rebonding jer..tp malangnya kejong! sgt x cantek! x tahan tu..pakai belt kepala kupu2 eh! pakai padding skali kt bontot supaya nmpk shape..apekah!!! kt luar lg la drag x hengat!! tiap2 hari jumaat jer x pg smyg jumaat, tp duk dlm filing room cabut susuk (janggut & misai baru nk tumbuh tu). bf silih berganti..plus ade yg wajah bf mmg elok sgt lak tuh!! nape la abg2 ni leh fall in luv ngn kaum adik2 nih?? dorg xde p*ki la...juboq ade la...muke hensem tp akai tadak! sedey la..huh! busok sgt!

AzuRr|NA said...

panjangnya komentar :)

to owner, setelah i baca ur entry dan komen, yes, i agree this is ur blog and u dun mean nothing to obsessed about it tp u forgot something,u make this blog as public and the words inside r too rude. entahlah tp bg i bila u menulis,u kena fikirkan entry u dgn cara penulisan yg tak menyinggung mana2 pihak. ye ini blog u dan i fhm u ade hak nk tulis apa2 saja tapi sbb u buat blog ni jd public jadi u should aware with ur words. tak eloklah terlalu kasar. kita kan ade budi bicara kita sendiri. bukan mcm ni cara nak menegur..beside we are malays, jagalah budi bahasa kita, bkn tak boleh menegur tp jgnlah sampai samakan org dgn binatang haram tu..kan tak elok bunyinya. sedangkan Allah sendiri tak penah bandingkan hambanya dgn mana2 binatang. siapa kita untuk samakan org lain dgn binatang tu?

dan bloggers bkn hanya org dewasa tapi kita ada pelajar sekolah dalam ni. bila mereka baca entry dan komen2 yg ada ni dah tentu terpapar imej yg tak elok pd owner blog tu. kan tak manis tampaknya. sorry if i terkasar bahasa pada owner blog, this is just my opinion. ;)

dan pihak disana pula, sorry kalau i terkasar bahasa. i ikhlas dan i tak berniat nak menyinggung mana2 pihak. i think its not too late to change. Allah tu sentiasa menerima taubat hambanya. setiap kejadian yg berlaku tu disertakan dgn sebabnya. i tau u guys susah nak berubah tapi masih ada masa, masih ada jalan untuk u guys berubah. yg salah tetap salah, itu kita tak boleh nak ubah. hanya diri kita saja yg boleh mengubahnya.

jujurnya i tak prejudis dgn golongan mcm ni, i tak penah pandang hina sbb bagi i ada sebab kenapa mereka jadi mcm begitu. i sendiri berkawan dgn mereka dah lama jadi i faham sifat mereka, sebab kenapa mereka jadi begitu dan sebagainyalah. bagi i mereka sememangnya kawan yg paling setia dan sangat memahami cuma mereka berada dijalan yg salah, itu saja. mereka tak jahat pun sampai nak merogol mana2 lelaki ditepi jalan pun. penah u guys dengar pondan rogol lelaki? yg ada lelaki rogol pompuan jek..kan? :) sorry bukan i back up mereka ni cuma satu kenyataan yg benar yg harus kita terima.


jadi kita yg dikategorikan sebagai NORMAL ni haruslah bimbing mereka kembali ke jalan yg benar, bukan dgn menghina atau mencaci mereka. kita tak berhak buat mcm tu sebab kita TAK LAYAK mengadili nasib manusia lain. kita sama2 hidup dalam dunia ni,jadi kita berikan mereka bimbingan yg sewajarnya utk kembali ke jalan yg benar. itu yg patut kita lakukan sebagai manusia. :) sedangkan Allah dan Rasul maafkan umatnya, apatah lagi kita ni. berikan mereka peluang untuk berubah. mereka berhak dapat peluang mcm tu tapi kita ni selalu sangat prejudis dgn mereka..hina mereka mcm2 dgn pelbagai panggilan menyebabkan mereka tak nak kembali ke jalan asal. sebab kita pilih kasih..kita tak benarkan mereka hidup di dunia yg bukan hak milik kita ni. entahlah..manusia ni lain2 perangainya. ada yg benci..ada yg suka.ada yg kisah dan ada yg tak kisah. i jenis yg ambil kisah dan i tau dalam hati mereka memang ada niat nak berubah. cuma bila kita tekan mereka mcm ni dgn menghina, mencaci dan sebagainya..secara tak langsung kita dah hancurkan niat mereka tu. sikap pilih kasih kita dah memusnahkan niat baik mereka. dan kita pun turut sama buat dosa..kan?

kita sama2 manusia, tak boleh nak menghukum sesama sendiri. biar Allah jalankan tugas2 nya. cuma mana yg baik tu kita ambil sebagai teladan, dan yg buruk kita ambil sebagai sempadan. i selalu doakan kawan2 i berubah..biarlah ambil masa bertahun2 pun, i sanggup tunggu. moga Allah menunjukkan jalan yg benar kepada mereka2 diluar sana dan semoga kita yg NORMAL ni turut mendapat hidayahNya.

so, kita jangan gaduh2 lagi ok? :)

~Aku Manusia~ said...

Rika Hasriana...
kalo sekadar nak berckp kat blog mcm babcul...aku x rasa perlu... aku xmenyokong sesaper... just nak tnya... perlu ker ko menghina makhluk Allah S.W.T yang lain??? Tuhan ker ko untuk judge orang...buruk baik orang bukan kita manusia yang tentukan...kalo ada kawan2 kita yang sesat..kita patut bimbing...bukan hina.... dalam Islam pun memcela orang yang menghina orang lain... sedangkan nasib ko kat "sana" pun xder sapa yang tahu... xperlu mengata or menghina... sebaliknya cermin dulu diri...aku x rasa ko orang yang layak nak judge mana2 manuasia.... Even aku sendiri pun x layak... berfikir sebelum ckap... aku hanya sekadar menegur... masa depan kita xder saper yang tau... mana tau kalo Allah S.W.T menguju ko satu hari nnt...??? Dikurniakan anak-anak yang "begitu"...?? What goes around comes around... Tuhan maha adil... Sedangkan Allah S.W.T pun boleh menerima golongan ne bila mereka ketanah suci..apa pulak hak ko nak bersuara lebih... So, macam akuh cakap tadik...kita manuasi x layak menghukum/judge other people... Slah mmg salah, tapi nak tegur kena dgn caranya... Sedangkan Rasullullah S.A.W pun x pernak menggunakan kekerasa... kan..???

Anonymous said...

~ RIKA HASRIANA ~
I rasa u nie kan mesti ada something wrong .. Anti sangat ngan PONDAN.. Kenapa ye.. BF u penah kena main ngan PONDAN ke.. Atau u penah Kecewa, BF u tinggalkan u sebab Pu** u dah LOBOS ker?? I cuma nak ingatkan u.. Walaupun u original ada PU** .. u kena ingat setakat BERPUK* tp perangai mcm BINATANG tak guna.. ubahlah perangai membenci kepada orang lain. X datangkan faedah kat anda.. PONDAN tak bermusuh ngan u... I tengok u tak de la cantik mana pOwn.. Kalau ade lelaki nak pilih antara perempuan mcm u & PONDAN.. i bleh jamin , dia akan pilih PONDAN.. u tuh dah la buruk, mulut cabul, perangai buruk,x sedar diri.. Jagalah mulut!!!..Dan lg.. setakat BERPUK* tp LOBOS wat pe??. kalau setakat 2 kali LOBOS boleh lg.. nie KTM u-turn pown boleh.. So.. jaga lah diri sendiri dulu sblm mengata kejadian orang lain , setakat lelaki nak jamah u (roti bakar+air suam) pown leh jamah u sesuka ati.. x payah lah nak berselindung di sebalik wajah BINATANG anda.. Jadi sebelum mengata + membenci... Pk lah tentang masa depan anda.. kemana arah anda akan tuju.. Anda tahu apa akan jadi pada anda 10 tahun lg??? x de siapa pown akan jangka apa akan jadi pada diri mereka akan datang.. So, Jaga diri anda.. Anda mungkin akan berkahwin satu hari nanti@dah berkahwin.. so.. Sape tahu Tuhan duga anda, suami anda ada hubungan istimewa ngan PONDAN.. tak ke bermadu anda ngan orang yang paling anda benci.. PONDAN tetap pondan.. Takkan anda pown nak jadik PONDAN dengan mulut anda tuh.. pk pk kan lah!!!

*mari renung bersama2.. pk kan diri sendiri dulu sebelum cakap pasal hal orang len..
*Diri sendiri pown macam haram jadah.. nak bimbing orang.. So.. Muhasabah diri anda ye..!!!

CHEER!!~~

-eLLy-

aya.whitetea said...

kah kah kah ..last-lastnyer perang pondan berlaku lak kat sini . nasib baik la x jmpa kan , kalau x , mesti dah tarik2 rambut .


lelaki y suka menyondol2 ni sbb dia rasa ketat syiok kot. lubang taik tu kan kotor , punca penyakit lar , apalar .tak jijik ker . tapi yelar kebebasan individu kan . kita nak cakap apa, tapi betulkan lar manusia ni x serik2. kaum nabi luth tu dah dimusnahkan tapi masih tak amik jadi pengajaran

pakai baju perempuan , make up , ada tetek, makan hormon . apa perasaan korang ar. ? agaknyer memang kot aku ni naif sangat .

dibuatnyer korang mati . tapi korang dah fully transform jadi perempuan . agak2 kitaorang nak suruh lelaki ker perempuan uruskan mayat korang . nak pakai telekung kat dalam x?

lu orang pikirlah , kalo kita ni dah terpejam mata selamanya, gelap dalam tu . berseorangan . . sapa nak tolong kita , persatuan pondan tu agak2 boleh selamatkan kita ker. ??

Anonymous said...

woi rika!!
kau ni kan mcmla bgus
sgt nk ngata org?
pesal ko benci sgt lak ngn pondan2 ni?
ada black history ke ngn pondan2 tuh?
ko ni menggelabah sial!!
ko ingat ko pompuan
ko dh kira bgus r?
ko ingat dh ada jaminan syurga r?
pergghh bangsat sial betina ni!!
buat malu owg pompuan je..
klu dh nma perempuan kena r lemah lembut
xkasar,x carut2 mcm kau..!!
aku rsa klu kau nk sekolahkan
pondan2 ni ko kna
sekolah kan diri kau dulu..
tu urusan diorg ngn Tuhan la
dh tentu ada pembalasan bg setiap perbuatan tu..
tegur elok2 dh r..
siyes aku malu sial bila ada betina
cam kau dlm dunia ni..!!

Anonymous said...

aya.whitetea ...
Kalau bercakap memang senang di luahkan.. tp hati dan perasaan orang sape lah tahu... dosa,pahala,kematian,Qada & Qadar semua dari Tuhan.. tak de siapa dapat menjangka.. mcm awak.. awak tahu mati awak mcm mane?? tak tahu kan.. kalau awak mati semasa berzina?? adakah awak tahu?? awak boleh ubah benda nie?? saya paham NYAH memang teruk di mata manusia str8 sebab banyak lelaki yang handsome selalu bergandingan ngan mereka.. Mungkin itu dah suratan.. supaya anda berubah.. jaga tingkah laku sebagai perempuan.. benda2 nie semua .. datang dari hati.. muhasabah diri yee... kalau mengata orang memang tak de faedahnya.. ia akan datang dalam idup kita.. percayalah..semua itu dugaan untuk kita sebagai manusia.. So.. jaga diri anda dari mengata orang.. benda yang anda umpat keji itu akan wujud dalam idup anda..!!!

-eLLy-

seng2309 said...

woiii RIKA... ko nih memang perempuan sundal kan sebenarnya la kan ko nih mesti ada kisah ngan pondan kannnnn.... annnn~~~~!!!!!!! ko kata pondan nih mcm2... kadangkala hati pondan nih lebih lembut dari hati ko yang busuk tuh... harap pakai tudung!!! kalo muka channnteekkkk sangat xper!!!! binatang... binatang pon lagi channntheeek dari ko!!! hanjing kurazonnnn .memang la ko tu berpuki... tapi aku rasa ko nyer puki tu mesti dah longgar!!!!! asyik kene taruukkkk kan...SO Ko x layak nak melaknat manusia lain... kalo ko nak mengajak pondan2 ke jalan yang baik pon bukan dengan cara menghina.. ko nih kan kene jumpa aku face to face la... aku nak kaunsellinggggg kan ko kat siling!!!! Biadap ko kannnn.... kannn~~~~~!!!!!!!!!!!Kurang aajjjjaaarrrr BANGET kamu yaaa Rika kuraaazzzoooooonnnnn!!!!!

Nor Zuriati said...

salam..
TO OWNER OF BLOG N RIKA:
Aku rase x salah korg nak smpikan pendapat korg pasal golongan nih..tp layak ke korg nak gelar diorg ni babi??korg dah semulia umat ke??kalo nak kutuk ke ape..guna la ayat2 yg elok skit..korg islam..islam ajar tegur guna ayat yg camtu ke??membe aku cina..bace blog nih..korg tau die kp ape??islam punye org mulut sgt jahat lo..ckp org babi..aku diam je..sbb die x sebut korg..die sebut islam korg tau x??first thing..muhasabah dr sendri dulu..layak ke korg nak gelar org mcm tu??tegur x salah..tp ayat kene jaga..sedih giler bace ayat korg..kdg2 kita lupe nak nilai dr sendri..kita pun x sempurna..1 jari kita tuding kat org lain..ade 9 lg jari tuding dr sendri..

Anonymous said...

RIKA..
Napa u nih... nengok sumer orang dah naik angin ngan u.... kalo u dok diam jer kan bagus, xder la cetuskan kontroversi... u nih mesti peminat melodi kan... ala yang tv3 tuh... ingat wahid kata apa " kurangkan kontroversi tingkat prestasi" tapi u pulak ' tingkatkan kontroversi mengaibkan puki sendiri'.Mmg pondan ada dunia mereka sendiri n kalo ia menentang arah sebenar... itu terpulang pada diri masing2. Allah tu maha adil... Allah saja yang boleh judge pondan nih mcm mana. Dosa pahala Allah yang kasi, bukan maklaikat atau sesapa. Sedangkan pelacur pon masuk syurga, inikan manusia lain. Itu namanya rezeki, u x bley nk judge dosa pahala orang. Anda pernah ker berkawan ngan pondan tak? u mmg nampak mereka hepy tapi tau tak yang diorang nih setiap hari kene berdepan ngan orang ramai... biarpon dikeji n dikata, diorang x kisah pon janji x kaco orang sudah... abg askar? laki orang? anak orang? huh.... itu diorang nyer masalah ler... kalo iman tuh x kuat, imam masjid negara pon terkejar2 ngan pondan. Bukan sumer pondan murahan cik RIKA oiiii... so next time jangan suka judge orang. Orang yang alim pon masuk neraka disebabkan 1 dosa. Ajal maut, dosa pahala, neraka n syurga, Allah tentukan. Rambut sama hitam hati lain2. so kalo u dah anggap diri u tuh baik... so jangan nak mengata orang... x kira orang tu pondan ker? pelacur ker? atau sesaper... sedangkan cara u nih.... hanya menambahkan kemarahan orang pada u.... setiap kutukan orang tuh satu doa... kalo la sumer orang kata u mati katak...?? mcm mana? kalo la orang doakan anak yang u bakal lahirkan jadi drag queen mcm mana? kalo laki u nanti yang main ngan pondan macam mana??? haaa..... jangan nantu u yang makan hati, telan sendiri sudah.....

regardss~~~!!!!!!!!

-seng-

Anonymous said...

......

Anonymous said...

cik rika...
ko kan ni kan saja cari pasal la...malukan kaum perempuan sajo...kalau ko tu perempuan baik sangat....suci sangat...kenapa la mulut ko tu lahanat sgt...mengata org..u kena ingat...yang u kutuk ,keji ,caci tu kejadian tuhan juga...ingt sikit cik rika oiiii....ker u ada sejarah hitam dgn pondan...?i tgk muka u pun mcm pondan....pondan tak siap...jgn marah aaa...

Anonymous said...

kalau jumpa kt luar mahu ko kena kutuk kot...aku tgk muka ko pun cam pompuan sial jer...aku yg mmg dilahirkan pompuan nie malu dgn sikap ko yang melalak lalak kt blog blog org...adoii...sedey hidup..!!tkper la mcm nie..cermin diri dulu...baru nk mengata umat manusia yg lain..rambut pun bersepah..rika...kenapa sedih sgt hidup u nie..?ish ish....moga tuha bukak pintu hati kau..kot nan ti bila ko dh ada anak..anak ko pondan..gay....

dzafarrie said...

tapi dalam islam x pernah mengajar kita untuk menggelarkan mereka dengan gelaran-gelaran yang kurang manis.. kalau betul korang bencikan perbuatan dan perlakuan nie.. nasihatkan mereka dan bimbing mereka ke jalan yang benar.. Allah yang tentukan samaada taubat mereka diterima atau tidak.. Bukan kita manusia yang dhaif ini.. Sekadar memberikan peringatan agar kita tidak terlupa disebabkan kebencian terhadap golongan ini kita telah menempah jalan ke neraka.. Nauzubillah..

Anonymous said...

Go Rika!!!!!!!!!!!!!!!
Go to hell with these pondan.
Cakap je berdegar-degar.
Tapi kepala macam tin kosong.

Anonymous said...

mengikut statistik,
pondan2/maknyah KEBANYAKKANNYA (di ulang, KEBANYAKKANNYA) lahir drpd induk (ibubapa) yg dahulunya suka/pernah mengutuk kaum pondan/maknyah di zaman muda mereka.

ini ialah statistik.

kpd tuan punya blog, rika, pondan2, sesiapa yg melakukan pengutukan, silalah bermaaf2an.TETAPI nasihat utk perubahan perlulah di teruskan.
sekurang2nya boleh mengurangkan bilangan pondan dlm generasi masa depan.

Hazrey said...

Yeah anonymous, seperti nama anda yang tidak kukuh langsung, sama jugak dengan 'statistik' yang lembik seperti pondan itu yang cuba anda kemukakan di blog yang kebanyakkannya dibaca oleh mereka yang lebih inteleknya dari anda.

Maka, apa kata anda tinggalkan komen seperti ini bersama dengan 'statistik' anda yang takder hujung pangkal tu dan takder asas perolehan statistik itu ke blog pondan. Mungkin dapat diterima di sana. lols. They will love you for this. :)

Anonymous said...

dah aku pulak kene tuduh pondan
aku x seblah mane2 la

lantak la
hopefully zuriat ko x pondan/pengkid

Hazrey said...

Haha. Best apa kan.

My advice is, next time to leave a comment here, you need to be more ethical, sebab yang tak ethical ni cuma pondan jek, so since kau tak mau letak nama, so aku anggap kau pondan lah. Sebab pondan ni lembik bila kena sergah.

1. Letak nama.
2. Kalau nak support your comment, make sure 'statistik' tu ada kesahihan siap dengan bukti dan fakta, dan bukan hanya menaip sahaja. Ini kira samalah dengan claim sesiapa boleh jadik spy kepada kerajaan. Kat sini, orang datang sebab nak tengok bukti sahih, dan I like to be challenge with facts and figure and not just plain stupid claim of statistics which nobody knows wujud ke idak.
3. Dua perkara di atas. :)

Dun be a lazy Malay. Mesti substantiate dengan fakta, buddy.

HipHopLess said...

Gosh, these comments are in fact more interesting than your post!

Ramai gile PONDAN GAGAL dalam ni. And I'm not even homophobic or anti pondan.

Hazrey said...

Hiphopless: Hahah. Yeah, they took away the spotlight from me. Kesian kan. Hahah.

dzafarrie said...

erm.. rasa nyer tuan tanah (hazrey) nie seorang yang berjiwa besar.. berfikiran jauh dan matang.. Dan jika diteliti dari profile.. tuan tanah nie seorang yang terlibat secara langsung dengan media kan.. apakah tuan tanah tidak mempunyai sebarang idea @ usul bagaimana untuk mengatasi masalah ini?? Almaklumlah.. Tuan tanah kan mempunyai dan memiliki akal yang bijaksana dan cerdik serta matang dalam pertuturan..

Hazrey said...

dzafarrie: :) read the last three paragraph of this entry, and perhaps that will 'help' you to understand what is this is all about. Everyone has a great mind kan? be analytical a bit, will you? Seperti yang saya katakan, kalau berpuluh beribu kali pun keluar di media, tapi penguatkuasaan tak ada, dan masyarakat ignorant, takkan nak salahkan media?

Everyone has their role in this. Again, read the last three paragraphh of this entry, that really can help you to understand.

And ohh, for you to see that value in me, it takes another great mind to see that. Kan? :)

dzafarrie said...
This comment has been removed by the author.
dzafarrie said...

terima kasih tuan tanah.. sy terlepas baca paragraph tue.. tp saya rasa jika dibaca dan diteliti semula komen saya sebelum nie.. Saya TIDAK menyalahkan pihak media @ mana-mana pihak dan saya TIADA niat pun untuk menyalahkan atau menunding jari ke arah sesiapa.. Saya hanya bertanyakan seandainya tuan tanah mempunyai sebarang idea @ cadangan.. itu sahaja..

curious said...

hi all..

such a funny yet wierd controversial posts/comments.i agree wif some of the commentators about the comments being more interesting & full of drama.if this were made into a series/episodic stories,confirm ceritanya panjang.hee
to hazrey, the blog owner,i have to agree that your insults to the pondans are indeed mean & nasty. wonders what's the reason that you actually hate them?you are suppose to be the dad right?the man of the house who bears responsiblity?then,shouldnt you be more mature & civilised in expressing your views?wonders,if your children sees this?personally, this sounds so childish & high-school musical all over?
i assume rika is the wife is it?hmm..i feel sorry for her too that the pondans are attacking her abusively too. why is it necessary to point fingers n blame others?
tapi,yang lucu& peliknya ialah when all these syariah n hukum hakam terkeluar.i mean,even the pondans are preaching about religious things? even the owner & presumably his wife,rika also mentioned about this religious warnings of going to hell for being a pondan? the way i see it, everyone seems to have a fair share of the ticket to hell: the owner, hazrey for the verbal assault & expressing his homophobia in a nasty public humiliation way, & the wife as well, & the pondans who are deflected out-of-path, so why talk about religious teachings when you yourself are committing the sins?its just like a priest trying to persuade others not to drink wine & eat pork,but yet wil do so himself, at his own time? do you see the irony?
well,we just have to wait for the karma to happen.*cross-finger*

& m a bit curious. what u despise about the pondans are the fact that they are men,but dressed more than a women should is it?or the fact that they have done something to you in the past?then,what about the "normal men" who are gay, but they dont dress like women?do you hate them as well?do you also fear/hate bisexuals? why?
then how about the women who dressed like guys?tomboys? or the female-lady like but is lesbian?
either way, your "racism" shows you're a bit narrow-minded considering the fact that you're working at a media something,then you should be more open & tolerating of these "alien-like wierdos"?

Hazrey said...

dzafarie: terima kasihlah kerana membaca. :) It takes a good reading to understand. Likewise, kekadang kita baca on the surface kita tak nampak, we have to go in depth. :) Clever boy. :)

curious: Yes they were full of drama. The issue is pointed out very clearly and I felt sorry that some does not understand the issue precisely (you included?).

Well, nasty ker? Which planet are you from? Do you hv internet access at home or you just browse at cyber cafe? I will not debate with people who does not browse nor knows the internet. Browse around and get to know the issue first and then come back here ok?

No, I will be dead if rika is my wife. Hahah. She aint hot like my wife. Lols. No pun intended. And she deserves it, sebab down here, like any other blogs, people are free to voice out, that includes you too. And, ahaaa, you too, have to privilege NOT to leave your real identity. Cool tak? Cool kan.

Here we go, from my reading of your comment, you are totally confused. Really confused. Should I have reason to despise? Yes. Again, read properly (and that sounds familiar). The issue here is not what and how they dressed my dear curious. Damn, I hate it when I have to explain again and again despite my entry, it is like repeating myself to my 4-year old nephew. But ok, I explain, cheers to that.

Read all the paragraphs. The title is self-explanatory kan? And haha, should they do something to me to write about them while I have eyes and ears and ohh 'great mind' too? Must our PM or any minister or any men on earth have such experiences to write about the issue or even speak about it? Should they be vocal about it while the rest are ignorant? Do you know HIV? Do you know that? Read again all my entries and you will find your answer. Dun be a lazy bummer.

Come back again, anytime. Coffee on me, plus a brochure on HIV. You may click on wikipedia.com the next time you visit your regular cyber cafe. :)

Anonymous said...

klakar plak baca...series gile korang ni.hahaha.

yg straight(or konon2nya stret) perasan seme pondan akan suka jantan. aka suka kt dia.(kalo tk caya try lar test market kt any pondan lawa, tgk korang laku ke tak, then test kt pondan buruk, tgk korang laku ke tk), kalo dua2 test lulus, ko mmg hot guys!:)

yg pompuan, ada yg suka.ada yg anti.tu for sure koz korang rasa inferior ngan pondan.yelah berpuki tapi tak reti, bengap n tak tahu tekel, n layan jantan.esp kalo pondan tu lagi cantik.lagi lah berasap korang.tk puas hati kt jantan yg layan pondan, tak lyan korang.lagi2 kalo pondan tu educated,keje bagus.(which mmg ramai skrg ni pun, ko tgk kiri kanan ko, doctors,corp executives,leaders,teachers etc)

yg pondan pulak tak tahu malu,kalo leh nak satu dunia tahu yg dia pondan n dia suka kote.perlu ke?can you guys jus keep it to urself??sedar tk sedar, society yg tk paham menda pandang serong kt org2 cam kita.sedar tk.

commonlah.

apa nak pelik.ada orang suka menda yg ko tak suka. n ada org jatuh syg kt rollercoaster,nenek umur 60 70.why? perasaan, kasih syg, cinta sme tu tk leh dipaksa.it just happen. ppl like who they like.no reason why.

aku ngaku aku pondan.tapi aku tak suka nak show d world yg aku pondan ngan prangai n cara pakai n cakap aku.aku mmg suka boys, tapi aku tk suka kapel ngan boys and aku tk lure boys to become my kapel.wats d point?no ending anyway. i treat them lovingly as i treat all my dear friends(boys and girls)

tapi nape, ada jugak yg straight boys yg kenot accept rejection.nak jugak kapel padhal aku bukannye suke banje orang,kalo kuar aku rather pay on my own.tada plak aku nak sugar2 dieorg.top up?sorry lah not my style.nak borak2 lama ngan aku,pehal aku nak kena topup kan dieorg lak kan.so why?

its because aku rasa girls, exgf or their family dun treat them with love n respect that they desire.

stop hating n make peace boleh tak? just accept other ppl differences and adapt, and try to be a better loving person, not only to ppl,but to animals, and also the enviroment.life is too short to fill with hate n grudge.The world doesnt linger around us ya know.

sorry if ada terkasar bhasa.

sekian wassalam.

Primadona69 said...
This comment has been removed by the author.
Hazrey said...

Hahha. Primadona69 - i love that number btw. lols.

Bila pulak aku guna anonymous kat blog aku ni. lols. lols lols los.

Nok, aku takyah blog untuk jadik popular nok. Takyah. lols lols lols. lols lols lols. lols. lols.

DISCLAIMER FOR THE IDIOTS.

Dear idiots and faggots, if you think you can win a fight over internet, you are at the right place. Altho, I am NOT writing to represent any of my employers, you may at any time throw your tantrum here and be willingly ready to be eaten by us. If you know the law better, leave defamation comments because I am not gonna be fucking responsible of your acts here. If you feel offended of my writings, you are a faggot. And you listen to Justin Bieber rite? Ok, you are a faggot.