Thursday, April 9, 2009

A day.

Aku menulis dari sebuah tempat yang dijadikan capital kepada sebuah negeri pada 1880, tetapi kini tidak lagi. Pada 1881, tempat ini pernah dilanda banjir amat besar yang menyusul selepas satu tragedi kebakaran besar.

Ketika Perang Dunia Kedua, tempat ini ditakluki tentera Jepun pada tanggal 11 Januari, 1942 dan aku pula, suka lagu Gigi, 11 Januari. Begitu menggigit lagunya. Hopefully jangan sampai tergigit lidah.

Going back to the twin city of Istanbul, Turkey tomorrow morning. Hopefully right before 3pm to catch the hottest news. I reckoned there will be some suprises too.

Specially to Superzac, don't be surprised. You will know what I am saying.


In the meantime, kepada yang tidak tersenarai atau digugurkan dari barisan Kabinet, jangan kecewa walaupun aku tahu ia adalah sesuatu yang amat kecewa manakala kepada yang dilantik, tunaikan tanggungjawab dengan penuh dedikasi dan bertanggungjawab.

And yeah, talking about cabinet, I need to call kontraktor kabinet nak buat book shelf kat rumah aku.. adeh, lupa pulak.


Cheers!

6 comments:

ninoZ said...

datang kl ke hazrey?

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

Eheh..

Kabinet book shelf pula...=)

Just hope everything will be fine for you!

Zakiah Ponrahono said...

Kabinet... kabinet...

Kau rasa Obama kisah tak siapa kabinet kita?

hehehehe

Kabinet = Ekonomi = stability = rich = healthy = sustain = employment = peace = people = politic

DonCorleone said...

Kau fikir ada tak pondan (dalam selimut) dalam barisan kabinet tu? Kah kah kah

Hazrey said...

ninoZ: nak belanja makan ke? tanya macam nak belanja makan.

Zara: Of course. Always. Insya'allah.

Zakiah: Who? Obama? Who's that? Jual putu mayam? He will be advised by the under secretary for Asia Pacific, on who and who and Malaysia being a moderate country, should be briefed to Obama. Tapi tak sepenting Middle East and Silk Road.

DonC: hahahah fuck all the pondans. Hopefully not. Tapi ada ker?

Superzac said...

wah wahhhh petik nama makkkk.....bangga mak disenaraikan dalam blog ni, walaupun tak disenaraikan dalam cabinet...mak dapat cabinet dapur pun jadilah...politician harapan kita tak tercalon la bro...i guess you have to pay for your hotels after all hahahaha

DISCLAIMER FOR THE IDIOTS.

Dear idiots and faggots, if you think you can win a fight over internet, you are at the right place. Altho, I am NOT writing to represent any of my employers, you may at any time throw your tantrum here and be willingly ready to be eaten by us. If you know the law better, leave defamation comments because I am not gonna be fucking responsible of your acts here. If you feel offended of my writings, you are a faggot. And you listen to Justin Bieber rite? Ok, you are a faggot.