Thursday, March 26, 2009

TUTUP TV ANDA, JANGAN TENGOK AF. SEE THIS. THIS IS SOOTHING AND THERAPY. REAL TALENT. REAL VOICE. PRADA OF ACCOUSTIC MUSIC.



More of Yuna videos here.

** this song was composed 2 years ago. Dia buat lagu ni bersama her room mate masa dia tengah frust bercinta. Tapi baguslah, she can translate it into a song. And a darn good song. (source: tootsie blog).

"oh bulan enggan melayan diriku lagi pabila, air mata membasahi pipi dan lagu lagu di radio seolah olah memerli aku pabila, kau bersama yg lain

adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta yang masih bersemadi untukmu dan sebenarya ku mengharapkan di sebalik senyuman mu itu kau juga merindui aku

ku enggan berpura pura ku bahagia ku enggan melihat kau bersama si dia oh ku akui cemburu telah menular dalam diri pabila kau bersama yang lain

chorus

adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta yang masih bersemadi untukmu dan sebenarya ku mengharapkan di sebalik senyuman mu itu kau juga merindui aku

pabila kau merenung matanya ku rebah, jatuh ke bumi di saat kau benar-benar mahu pergi seperti ku bernafas dalam air adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta yang masih bersemadi untukmu dan sebenarya ku mengharapkan di sebalik senyuman mu itu kau juga merindui aku oh.."


I truly adore her talent.

And seeing this video - to me, she is like PRADA of accoustic world. Kudos Yuna.

Ini baru betul bakat.




  • Nama sebenar: Yunalis Zarai
  • Komersial: Yuna
  • Usia: 22 tahun
  • Tarikh lahir: 14 November 1986
  • Tempat lahir: Alor Setar, Kedah
  • Hobi: Menonton filem
  • Idola: Fiona Apple (penyanyi luar negara yang pernah dikenali sekitar 1990).
  • Pendidikan: Masih menuntut dalam tahun akhir di UiTM Shah Alam dalam ijazah Undang Undang
  • Emel: yunaroomrecords@gmail.com

  • Read more here, all about her!

    To the writer - Zaidi Mohamad of Berita Harian, thank you for featuring such a talented girl. Story ini lebih baik dari cerita AF7 yang macam telur setengah masak tu.

    She reminds me of Norah Jones. So damn cool.

    And ohh, Yuna tak perlu pakai seksi atau low cut or V-cut untuk sampaikan ekspresi muziknya. Baguslah Yuna.

    A Singing Lawyer? Allahyarham Sudirman sendiri seorang peguam. We need more talent with brains. Forget AF7.

    Enjoy folks.

    p/s: I bet ramai pondan akan suka lagu ni selain perempuan. Tapi memang patut pun. Lirik baik.

    20 comments:

    Zakiah Ponrahono said...

    Hazrey...

    Jangan rosakkan bisnes orang lain.

    Hahahahaha...

    Kau cuba tambah koleksi baju pink terang ketat tanpa leher. Lengan kasi half pendek. Yang dah pendek kau pendekkan lagi.

    Dia pernah masuk audition kan dulu... acara apantah aku pun lupa.

    gman said...

    ha at last...haha
    ingat dah x notice dah singer cm dia nih.
    cuba lak dengar lagu after midnight, hah yang tu baru betul macam norah jones.
    aku like both norah dgn yuna...

    arep said...

    HI MAN.. I BROWSE TRU PREVIOUS ENTRY.. TAK SAH ENTRY KALAU X ADA WORD "PONDAN"

    HAHAHAHAHA

    azman said...

    yang masuk AF tu org yang persana ada bakat.

    atau pun orang yang kemaruk glamer dengan sedikit bakat

    atie said...

    yuna..she's my fav singer!
    ehh mmg batulla first time dengaor dia nyanyi wow..cam tak caya!mcm norah jones..bro dgr la lagu deeper conversation..best giler!mendlm ertinya tuh!*tp lagu dia ala2 slow sket la*

    salaaaam :)

    ninoZ said...

    errr..kan si aishah minah AF7 haritu kene nyanyi lagu nih gak..tapi versi gedik
    ooopsss! :D

    Hazrey said...

    Zakiah: Haha. That description is soooo gay. Kau ni macam mendoakan aku jadik gay jek.. ishh.. dosa dosa.

    gman: yeah, at last. she is good. Will listen to that song you suggested. Mesti best kan. Suara dia husky husky sexy..

    arep: Because I hate pondan. Haha. Will not stop. I know you like it too. Care for a date? I wun bite.. Hahaha

    azman: orang yang kemaruk nak jadik popular dengan sedikit bakat. Ditambah pulak dengan mak sedara, bapa sedara, sepupu, jiran yang turut mendesak sebab diaorang akan dapat tempias popular: itu anak makcik tu.. ni pun nak ambik cuti sebab nak pergi tengok dia (kat rumah jek depa tengok).

    atie: now, look at that, we do have something in common. Phewiitt.. woottt wooott.. But she is damn cool kan. Best giler.

    ninoz: who aishah? is she on youtube with hundred of thousands of hits and being invited to gigs around Asia? If not, nope, aku taknak tahu. Thanks anyway. :)

    cik siti penguin said...

    oh yes, yuna terlalu best. hehe.

    *btw, hi! =]

    F A R Y N said...

    wahhh...pakcik...
    jom karaoke lagu yuna...wuuhuuuu

    candylips said...

    yuna..
    cantek talented and educated..
    jarang ade artis yg dtg dlm pakej kat msia ni..:)

    Hazrey said...

    cik siti penguin: pelik nama ni. Haha. But you can be anything or anyone kan in blogging. And yes, Yuna adalah buffer kepada all those yang kita tengok kat tv.

    Faryn: yes, tried to find her song just now kat karaoke. tapi takder. :(

    candylips: yes, she got it all. Brain too.

    ninoZ said...

    lagi sorang artis youtube yg lebih kurang yuna nih, ana raffali..tapi dia nih byk compose lagu inggeris..
    n talent wayyy better dari sesetengah artis popular sekarang

    CAHAYA said...

    Suka suka! :P Suka Yuna.

    **Dah beralih arah, x sker AF.

    masmona said...

    saya tengok konsert pertama AF7 baru2 ni kerana ada peserta yg nyanyikan lagu ni..... saya sangat suka lagu ni... (semata-mata utk lagu ini je)

    bila dengar peserta AF7 tu nyanyi... saya frust... frust sesangat... lebih baik la saya dengar penyanyi asal je yang nyanyi... aman hati & telinga saya...

    Anonymous said...

    try tengok ZEE AVI...much better then yuna.

    ZEE AVI from sarawak. but she didnt sing in malay..

    Hazrey said...

    ninoz: thanks. Will look up.

    Cahaya: I see the light when I hear her singing.

    masmona: aku suka lagu masmona. Ohh.. masmona gadis ayu.. kan? Anyway, yuna second to none. Seriously she is norah jones of Malaysia. Better rasanya. AF? Itu rancangan memasak ke? Which channel?

    anonymous: yes, will look up for her as well. will post it here.

    ahmad yuthri said...

    bro..assalamualaikum... ko buat ape nok..ko tau sekarang aku tgh usha mat tiarap..lengan besar2 tu...baju ijau..berliur aku nokkk....

    Nokk..untuk pengetahuan kau, Yuna ni classmate aku dulu. duduk 3 baris depan aku sebelah satu mamat yang perasaan hensem tapi tak tau berenang dan rambut sikat belah tepi. Yuna ni ok budak dia, peramah dan dari dulu lagi mmg dah tunjuk talent. dari sekolah lagi dah nmpk bakat dia tp aku tk amik port sgt..biasa la,, kumpulan gagak hitam, org kuat Roy..

    Tapi kan nokk..sebenarnya aku sengaja kasi penat ko baca semua ni..mcm mana aku nak sama kelas dgn dia kalo aku ni dah tua bangka tp tk berbini lagi(promosi).. hehehehhe

    Nokk...ada sorang abg tiarap kim salam dgn ko... dia cakap dia suka minah pakai spek mata..mcm ko... eh! aku cakap minah ke tadi..?

    Hazrey said...

    ahmad yuthri: hahaha babi kau. babi adalah haram. Hahaha.. kena fitnah aku. Hahaha. Pergi jaga sibu tu, banyak penjenayah. sibuk blogging ni apa hal, nanti crime index tinggi kat sibu tu.. but i remember the joke about the abang askar. kah kah kah kah.. abang tiarap? hahahahah..

    yuna kawan kau? but she is good kan. tapi aku tau, kau tak suka pompuan. haha

    ZARA 札拉 [사랑해~] said...

    Yeah!

    Seriously she's damn good!

    Hobby aku mendengar lagu baru sangat direalisasikan oleh dia!

    kerja aku sejak hari itu...download lagu dia..sebab suara dia sangat best~

    Syed said...

    Glad I visited here else I never would have know about Yuna. Sgt talented. Dengar je first few lines dah suka.. sgt :)
    Thanks again...

    DISCLAIMER FOR THE IDIOTS.

    Dear idiots and faggots, if you think you can win a fight over internet, you are at the right place. Altho, I am NOT writing to represent any of my employers, you may at any time throw your tantrum here and be willingly ready to be eaten by us. If you know the law better, leave defamation comments because I am not gonna be fucking responsible of your acts here. If you feel offended of my writings, you are a faggot. And you listen to Justin Bieber rite? Ok, you are a faggot.