Sunday, December 28, 2008

I HAD A SPANKING GOOD TIME AT MAWI'S WEDDING.

Yeah, just got back from Felda Taib Andak.

Mawi handsome, Ekin looks hot. To answer DonC's question, yes she is hot. Lucky Mawi. Mawi better take care of her, nanti orang kebas because Ekin is hot. :)

My life begins at 1.30 pm driving my car to Felda Taib Andak with my cameraman Fikri, at about 1.30pm selepas Melodi. Sempatlah tengok Melodi. Hopefully everyone - after watching that episode understand kenapa aku mengamuk sangat bila ada report impartial dan tak ada ralat. Well, enough said, I hope this is over. Lets put it behind us, and Mawi pun aku tengok seronok sakan atas pelamin. Good for him, best sebenarnya kahwin ni, lebih lebih lagi kalau ada kompang, dapat berarak.. syok gila. Especially when you are married to a hottie like Ekin.

Unfortunately Mawi tak dapat berarak sebab security reason kot tapi naik Merc, Ekin drive. Haaa, Mawi takder lesen mana boleh drive. Tulah Mawi, pi ambik lesen.

Ada hiccups sikit tapi aku taknak cerita kat sini sebab Sultan Muzafar pun setuju. Betullah bro, diaorang tu memang over.

Aku dapat gambar Mawi bersanding tadi. We were given the space and time to shoot dalam dewan although it is bloody far. Hujung ke hujung. Takperlah, next time aku bawak tripod for my cameraman. :) Next time?




Astro lady, Aisyah has a good PR. Haaa, that is good PR. Barulah betul PR tu. Aku tengok Aisyah ni dah naik berminyak muka dia berdiri bawah panas. Kesian. Kerja kan. And she did good. Thank you Aisyah.


That is Aisyah facing camera. On the right is Syaz from Nona TV3 and of course me on the left. Aku pakai baju baru tu. Lawa tak? Tahu.. lawa.

And I bumped into none other - Freddie Fernandez. We shake hands, we hug each other, tears flowing down our cheeks and we were walking with our hands on each others shoulder and at times we stopped at gave each other high five, jumping high five. And we even took pictures together dalam pelbagai gaya. Memang klasik sangat.


Yes, we did this bila kitorang jumpa. Read on what happen next..

Tiba tiba selepas dah elok elok, kami bergaduh dan end up macam ni:









Haha, hoho no lah, gila ke apa nak suruh buat camtu. It was a brief handshake and we were VERY civilised and we were engaged in a very very professional chat and we talked for a while and he was happy about the Melodi report today and I told him, there is a blessing in disguise sebab artis yang akan rugi kalau perkara perkara seperti itu berlaku lagi. Dan dia agree with a smile. And he asked kitaorang dah makan ke belum but I answered, takperlah Freddie, hari ini ialah hari untuk peminat dan pengunjung majlis Mawi, today hari diaorang so let them celebrate it with their idol. Which is true, aku lihat ramai yang datang seronok tengok Mawi dan Ekin. Ada yang even datang dari Perak! Baik kan aku ni. Memanglah. Aku tahu.

It was a very diplomacy moment and penuh dengan tatatertib kind of bumped into, if you know what I mean. Really, kitaorang tinggal tak peluk and gesel pipi jek. :) Truly, it was an apparent 'lets put the past behind us, shall we'. Tapi masa berbual dengan Freddie ni, I saw some people took pictures of us, kah kah kah.. nak buat masuk blog laa tu gamaknya. Apalah captionnya nanti yek. Hahaha. If you are one of them, share with me the picture please.

I met Sultan Muzafar, FOR THE FIRST TIME. He looks thin and exhausted. Mungkin sebab penat kat sana. He was the one yang datang kat aku, sebab aku tak kenal dia lagi. But I am glad that he did. I guess the news about the incident kat masjid tu, made him recognised me. Good lah, ada hikmahnya, see aku tambah seorang lagi kawan. Alhamdulillah. Not much was said between us, mungkin sebab pelikkan, bloggers jumpa each other. Kah kah kah. Now I know bloggers ni memang susah nak bercakap, tapi let their fingers do the talking. Mungkin kot. Damn, aku dah kena fever dia dah. Ni semua Saniboey punya pasal.

Sorry there was no picture taken during our first eye to eye encounter.

But the funniest and the most significant moment during this event was, bila aku jumpa klubbkidd. Hahaha.. aku gelak sampai aku balik office.

Aku dah nampak dia duduk kat meja MEDIA, masa we were given time to shoot Mawi dan Ekin bersanding, tapi biasalah klubbkidd tu, sibuk tengok siapa ntah, aku yang handsome ni pun dia tak nampak. Ciss..


Seperti entry sebelum ni, klubbkidd buat dek jek.
This time pun sama.
Tapi this picture is not about that person or if Im not wrong a woman yang rambut kerinting tu.
Bad hair day or mungkin dia fan club some heavy metal group Damn The Machine or Megadeth.
Probably kot.


Bila aku ambik camera from my cameraman, dan ketika aku tengah shoot, dia tepuk bahu aku and said, "ENCIK ENCIK, TAKDER TAG TOLONG KELUAR". Tanpa menoleh aku terus cakap: What the fuck, I said, saje jek sebab aku kenal suara dia.

Bila aku toleh, we both laughed and laughed and laughed dan kami bersalam buat pertama kalinya and nothing was said except laughing dan sampai sekarang aku tak tahu kenapa aku dengan klubbkidd ketawa berdekah dekah, and maximum sampai adalah jugak orang yang jeling jeling kat kitaorang. Mesti diaorang ingat aku ni sewel. No no, klubbkidd yang sewel. Aku tak. Hahahah.. Memang kau sewel klubbkidd. I think the reason kami ketawa ialah, after all the hentam hentam tu, finally kami juga jadi kawan. Kan best, tambah kawan lagi.

In conclusion aku seronok and my job was done with the assistance by this wonderful Aisyah kat sana, even sempat interview makcik dan pakcik and some hotties yang datang dan diaorang ucap tahniah to Mawi and Ekin on tape. Seronok gila. A spanking good time.

Thank you to Aisyah of Astro, again.

Selamat Menyambut Maal Hijrah 1430 and hopefully dah tak ada cerita lagi pasal ini, hopefully last entry about it, dan takder lagi dan lagi sebab aku dah penat.

[ The following original text had been removed by author ]

10 comments:

Superzac said...

i bet it took you a few hours to practice your senyum plastic...heheheheheh!u didnt snap a pic of "the banner" eh...kwang kwang kwang...!

Fad Ariffin said...

Bang, saw you dalam Melodi yesterday. Tak nampak pulak kasut Adidasnya... ;P

Hazrey said...

Zac, can you please jangan pecah rahsia aku kat sini, soooo public sangat. Hahahah.. Banner? Ermm.. guess what, ada entry baru about it. Cerita memang besttttttttttt dan mengejutkan.

Fad: Saw me? That was not me, that was an impersonation by Superzac.

Achmal said...

haha ngat tak pegi felda taib andak.
pegi jugak :P

Fad Ariffin said...

Tengok Mawi + Ekin bersanding kat tv, kalau lah dapat ku terbang ke sana... rasa nak cubit2 sang mempelai. Tak boleh nak duduk diam atas pelamin! Siap melambai-lambai.

sultanmuzaffar said...

sultanmuzaffar tu mmg cam tu. bila jumpa orang yg dia tak kenal personally, mmg dia tak bercakap atau tak tahu nak cakap apa. tapi bila suruh komen kat blog, dia akan boleh tulis panjang-panjang.

yg paling best bila aku terjumpa kawan sekolah menengah aku kat wedding tuh dan dia cakap benda yang sama. dia kata aku ada dunia aku sendiri dan ambik masa untuk benarkan orang lain masuk dunia aku.

pas tu aku terpikir balik masa on the way balik dlm kereta...rupanya sejak kecik lagi aku dah berpenyakit mcm tuh, ingatkan baru-baru ni jer. hahaha.

anyway nice meeting u walaupun tak tahu nak sembang apa. ko tanya sepatah, aku jawab sepatah. aku tanya sepatah, ko jawab sepatah. tapi itulah aku yg terpenjara dalam dunia sendiri. :)

Hazrey said...

Achmal: Nama macam hero filem hindustan. Hahaha. Kena pergi gak. Tapi best.

Fad: Ya ker? Aku tak nampaklah sebab kami dipisahkan oleh pintu pagar dan cuaca yang panas.

sultanmuzaffar: Yelah, kau bukan terpenjara, tetapi kau unik. Biasanya orang yang kurang bercakap ni, memiliki satu daya analytical yang tinggi. Which is good. Aku pulak terpegun semalam, maklumlah jumpa orang ensem cam kau, pastu otai blogger. Terkedu kejap. Heheh.. Atau sebenar benarnya, aku ni lelaki pemalu. Betul, tanya wife aku, dulu dia ngurat aku.. hahaha.. taklah.. joking joking.

Anyway, nice to meet you too. Tapi bro, biar kurang bercakap dengan orang, jangan cakap sorang sorang, bahaya tu. Hahahah

klubbkidd said...

SM memang tak banyak cakap. kalao ada benda yang inspirekan dia cam cirit lak. huahuahua

wei ko ciao immediately pas aku tegur ko ker?
matilah tiga minit je for the whole journey. aku keluar pastu carik ko, da belah lak. cis...

baru ingat nak gosip. ingat nak tuntut murtabak aku! huahuahua

Hazrey said...

klubbkidd: Three minutes was the time. Precious ohh. Yup, three minutes for the whole journey, thank you. Memanglah aku blah cepat cepat sebab matilah nak belanja kau, padahal kau dah mencekik kat dalam dewan tu, while kitaorang kat pintu pagar macam tunggu ambik gaji kat kilang.

klubbkidd said...

babiks kan kooooo...

aku makan pun lunch. time event mana makan. mintak air empat kali tunggu sejam pon tarak dapat wooo... last2 ke gerai luar beli sendiri. huahuahua... kemut la lu murtabak janji dikencing. huahuhaua

DISCLAIMER FOR THE IDIOTS.

Dear idiots and faggots, if you think you can win a fight over internet, you are at the right place. Altho, I am NOT writing to represent any of my employers, you may at any time throw your tantrum here and be willingly ready to be eaten by us. If you know the law better, leave defamation comments because I am not gonna be fucking responsible of your acts here. If you feel offended of my writings, you are a faggot. And you listen to Justin Bieber rite? Ok, you are a faggot.